Sun, May. 4th, 2014, 05:33 pm
Daži kāpēc?

Kāpēc mēs citiem esam gatavi teikt - beidz, tu pārstrādāsies, atpūsties taču arī vajag, bet paši to nedarām?
Kāpēc cilvēki pirms nāves visbiežāk nožēlo, ka ir pārāk daudz strādājuši un pārāk maz laika veltījuši tuviem cilvēkiem, bet šis zināmais fakts tomēr neko nemaina cilvēku dzīvē, lai gan ir zināms, ka tā notiek?
Kāpēc cilvēkiem trūkst paša svarīgākā, bez kā neko nevar izdarīt - laika, lai gan mums ir dota daudzus gadus ilga dzīve?

Sun, May. 4th, 2014, 11:39 pm
[info]nejauks

Par visiem to teikt nevar, sliņķu arī ir daudz, piemēram, es.
Nav zināms, cik tomēr cilvēku ir kādreiz pārskatījuši savas prioritātes, tāpēc arī uz jautājumu nevar atbildēt.
Tāpēc, ka ir daudz dažādu prioritāšu, gribas gan dejot, gan rakstīt blogu, gan noskriet maratonu, gan ēst uztaisīt, gan teļļuku palūrēt. Visu nevar, tāpēc arī nav laika.

Tue, May. 6th, 2014, 01:27 pm
[info]annu

Diemžēl tāpēc, ka ne visiem ir dots jumts virs galvas, par ko nebūtu jāvergo, lai to apmaksātu.
Ja man, piemēram, nebūtu jāmaksā par nekustamo īpašumu, tad es mierīgi varētu strādāt kaut kādā darbā kaut uz pusslodzi un pelnīt tikai tik, cik nepieciešams, lai paēstu, pārējo laiku veltot daudz labām nodarbēm un kompānijām.

No otras puses, laiks ir ļoti stiepts jēdziens. Ir zināma arī tāda patiesība, ka, jo vairāk cilvēks dara, (t.i., jo mazāk viņam laika), jo vairāk viņš arī paspēj izdarīt un ietilpināt dzīvi atlikušajā laikā.

Tāpat var runāt vēl par laika kvalitātes novērtēšanu un par šī laika izdzīvošanas izbaudīšanu - ne visi, kam ir laiks, vienmēr, kad kaut ko tajā laikā dara, novērtē un izbauda to. Tāpēc dažreiz cilvēki, kam ir šķietami mazāk laika sev un dzīvošanai, var izdzīvot un izbaudīt to vairāk nekā tie, kam tā laika ir vairāk. Bet atkal jau - tas viss ir ļoti subjektīvi.

Tue, May. 6th, 2014, 03:32 pm
[info]teiksma_ragana

Visai piekrītu. Mani vienkārši pārsteidz cilvēki, kas vergo un vergo, lai gan viņiem jau ir vairāk par vidusmēru, un visu tikai atliek uz kaut kādu tālāku brīdi, kas nekad nepienāk un tā arī viņi nekad nav dzīvojuši.
Taču visi pakārt par to runā, ka tas nedod laimi, ka tas nekad nebeigsies, jo vienmēr gribēs vairāk un ka uz nāves gultas cilvēki nolādēs savu likteni. Bet tas tomēr neko viņu domāšanā nemaina, jo viņi domā, ka tas jau tikai tagad tā un vispār neattiecas uz viņiem.
Es vairāk par tiem, kam jau ir tas dzīvošanas mazumiņš, bet kas raujas un raujas, un beigās pazaudē visu, pēc kā PATIESĪBĀ ir ilgojušies.