entries friends calendar user info red Previous Previous Next Next
where i lay my head is home -
terrible_lie
[info]terrible_lie
Add to Memories
Tell A Friend
Viss sākās (as usual) Bellepokā, kur iekāpām ar [info]absints mazliet pasēdēt. Drīz vien pievienojās arī [info]jerrym. Jau brīdī, kad parādījās [info]waits, sapratu, ka nebūs labi, taču centos sevī šo sajūtu apslāpēt - galu galā cik tad nu var... Neatminos vairs, kurā tieši brīdī, taču pievienojas [info]sirke ar pusarbūzu. Ļoti garšīgs pusarbūzs, jāsaka. Ja neskaita faktu, ka pa Bellepoku apkārt nēsājās kaut kāda stulba blondīne rozā apģērbā, ar spārniņiem uz muguras un burvju nījiņu rokās, viss bija tik parasti, cik nu tas Bellepokā notiek.

Protams, krietni pēc pusnakts ar [info]waits izdomājam, ka jādodas uz Ropažiem. Ap pusčetriem naktī iebraucot Ropažos, konstējam, ka krogā notiek Lielais Tusis, lecam no takša ārā un dodamies uz turieni. Priekšā knapi uz kājām stāvošs bijušais klasesbiedrs, jau krietni aizlējies otra kroga bārmenis, kaudze mazgadīgu meitenīšu un kaudze aizlējušos purnu, kas nāk sveicināties, taču kurus nezinu.

Tusis krogā beidzas, dodamies ar [info]waits pie manis. Sastādam kompāniju trim meitēniem, kam uz to pašu pusi un sarunājam tikties nākamajā dienā koncertā. Nav ne jausmas, vai viņas tur bija, jo neatceros ne viņu vārdus, ne paskatu.

6dien ap 12iem piecēlušies dodamies uz veikalu iepirkt kaut ko, no kā mājās kaut ko ēdamu uztaisīt. Protams, veciem alkoholiķi, pa ceļam iesprūstam krogā uz stundām trim, kur paspējam arī paēst. Ierodas Kārlis, pazūd Kārlis. Dodamies ar [info]waits uz veikalu, iepērkam alus un pārvācamies pie dambja. Piebrauc kaut kādi lietuvieši, kas stundu no vietas atkārto "пиздец, как здесь круто, пиздец, как здесь красиво". No mašīnas skan Led Zeppelin un kaut kas tāds, vecais lietuvietis stāsta, ka pats agrāk aktīvi spēlējis roku un koncertējis, vienā koncertā nokoļījis meiteni, kas izrādījusies viņa sievas draudzene, sieva par to uzzinājusi, paķērusi mašīnu un pirmajā līkumā ienesusies kokā, kopš tās reizes vairs nespēlējot. Traki, nodomāju. Pēc brīža no vietējā dārza milzīgu, smaržīgu kaņepju pušķi rokās izlien cits lietuvietis.

Atkal ierodas Kārlis ar alu. Izdzeram visus krājumus, dodamies atpakaļ uz centru. Krogs, vakariņas, prom uz pasākuma norises vietu, pirms tam iepērkot alus krājumus, jo tūlīt taču jau būs desmit. Koncerts labs, pie Shaman Gild ar [info]waits mazliet pašokējam vietējo publiku. Sounds Of Steel kvalitatīva mūzika, vietējiem fantastisks black metal meikaps un skaists šovs. Kārlis ar Sounds Of Steel pazūd un pēc brīža atgriežas ar puspudeli Jameson. Brālīgi visu iztukšojam, uzzinam, ka Kārlim mājās ir pudele absinta un pudele Jagermeister. Loģiski, ka dodamies bariņā pie Kārļa.

Pa ceļam uzzinu, ka paziņam līdzi ripas. Piesakos uz vienu. Nokļūstam galā. Alus, alus, alus, absints, alus, alus, absints, alus, alus, alus, absints. Izejam koridorā, ieņemam pa ripai. Jau vairāk kā stunda pagājusi, taču īsti neieper, paņemu vēl pusi (vairāk nav). Stāvam koridorā, runājamies, kad jūtu, ka nemanāmi piezagusies vājprātīgākā eiforija. Vaidi no vannasistabas, vaidi no istabas otrā pusē, čalas no verandas. Jūtos totāli eiforijas sasiets. Kārlis izmet visus no mājām, gulēt viņam griboties, dodamies uz pilskalnu uz vietējo bruņinieku mītni, daudz alus uz vietas. Skaists, sirdi plosoši skaists mēness un nakts. Visu nakti to vien daru, kā nepārtraukti aktīvi ar visiem runājos. Stundu sēžu un runājos ar trim maziem meitēniem, kas, mutes pavērušas, klausās par tetovējumiem, tetovējumu tehniku un visādām citādām muļķībām. Puse jau atlūzusi, puse lūzt nost, [info]waits paņem no manis atslēgas un arī dodas gulēt. Lielākā daļa jau guļ, es tikai runāju un runāju, un runāju, un runāju, un runāju... Eiforija vēl arvien cieši jo cieši tur mani savā varā.

Saule aiz loga jau pilnā sparā cepina, kad beidzot sākas atiešana. Cik gara un skaista eiforija, tik gara un nepatīkama atiešana. Tiklīdz apklustu, žokļi sacērtas tā, ka sāp, kaulus lauž, kājas kaut kur peld projām, rokas trīc. Par spīti visam, jūtos nepieklājīgi labi. Ierodas izgulējies [info]waits, dodamies uz veikalu pēc alus. Atgriežoties konstatējam, ka nav absolūti neviena, izņemot [info]msjones, kas čuč tik saldi, ka roka neceļas modināt. Pēc brīža ierodas viens bruņinieks no [info]black_data aprakstītā pārgājiena. Atrodam vēl dažus vakardienas dalībniekus, dzeram tālāk. Viens no bruņiniekiem atrod pazudušo kandžas pudeli, taču tai mēs ar [info]waits neņemamies ķerties klāt, smejot, ka pēc pāris stundām domāsim savādāk. Pēc kāda laika parādās džins ar toniku, dzeram to. Toniks beidzas, uzdzeram ar alu. Alus arī beidzas. Pagaršojam kandžu, tīri laba rādās esam, ejam pēc vēl alus.

Pa ceļam ieeju krogā uz labierīcībām. Apsēžos, manā acu priekšā slieksnis pārvēršas par akvāriju, kurā peldas divas trešdaļzivis. Saprotu, ka ir pilnīgs čau.

Kāds jau ir pamanījies uztīt smuku kāsīti, izpīpējam. Silti, tik patīkami silti. Alus beidzas, parādās vēl viens kāsītis. Vēl jo patīkamāk paliek. Saprotu, ka atiešana no iepriekšējās nakts tā arī vēl nav īsti beigusies. Alus beidzas, nopūšamies, ķeramies pie kandžas, no pāris [info]waits sitieniem pats no sevis uzliekas kaut kāds poļu radio ar 20-to gadu dziesmām. Kandža beigusies, praktiski visi jau atlūzuši. Kaut arī man miegs vēl arvien nenāk, sapošamies, atvadamies no pēdējā vēl dzīvā bruņinieka un dodamies uz māju pusi.

No rīta autobusu pieturā gaidot pilnībā saprotu, ka ir pilnīgs čau - ilgu laiku stāvu, skatīdamies uz divām 50 santīmu monētām rokā un nekādi nespēju saskaitīt, cik tur kopā sanāk. Pa ceļam uz Rīgu tikpat pilnībā pārliecinos, ka esmu jau krietnu laiku kā miris un, visticamākais, darbā mani sagaidīs uz klaviatūras uzkritušais, puspuvušais manējais līķis. Izkāpjam no autobusa, visas maliņas lauž tā, ka knapi kustos, taču par spīti visam tomēr nākas arī uz sevi attiecināt [info]waits tekstu par to, ka jūtos nepieklājīgi labi.

Darbā neviens līķis tomēr negaida, taču sajūta, ka esmu miris, nepamet. Spogulī bail skatīties.

Apmēram tā kaut kā.
Comments
darkz From: [info]darkz Date: August 22nd, 2005 - 06:37 pm (Link)
baigais nazis, ko lai citu saka :D
bļe, es nesaprotu - kāpēc man pēc alko ripas nestrādā? tas nav godīgi :D
terrible_lie From: [info]terrible_lie Date: August 22nd, 2005 - 06:41 pm (Link)
he he :) nezinu, vai tas bija alko iespaidā vai arī ripa dīvaina pagadījās, taču efekts bija pavisam dīvains - praktiski nekāda boost-up'a, vienkārši ilgstoša, mierīga, plūstoša eiforija, kas tevi sasaitē un velk sevi līdzi

un tik garas atiešanas arī vēl nekad nav bijis
darkz From: [info]darkz Date: August 22nd, 2005 - 06:47 pm (Link)
nu tas ir normāli - ja mierīgi sākās, tad mierīgi turpinās :)
tā jau ir ar +- visu - kādās sliedēs tripu ieliec, tādās jamējais iet.
man tā mierīgā plūšana asociējas ar šoto citu, tādēļ cenšos no tādiem tripiem izvairīties.
nu jā - es vienmēr cenšos aiziet gulēt, pirms vēl nav pilnīgi atgājis, savādāk pēctam ir zināmas problēmas ar to :)
tagad gan tās ripas sanāk jaukt ar ātrumu un tad es vairs nesaprotu kas un kad iet nost. vispār, bļe, fakinā sintētika - pēdējoreiz ņēmu 13ajā datumā, bet liekas, ka vesela mūžība pagājusi. tāda "noteikti ir pagājis vismaz mēnesis" sajūta :D
terrible_lie From: [info]terrible_lie Date: August 22nd, 2005 - 06:50 pm (Link)
nez, man kaut kā nepatīk jaukt
vienīgais, aizvakarnakt saņēmu ieteikumu uzpīpēt ripai pa virsu, tad esot krietni vien nopietnāks rezultāts
būs laikam nākamreiz jāpamēģina, redzēs, kā būs, lai gan arī šitādi te mierīgie tripi man iet pie sirds, ja vien nebūtu sajūta, ka varētu tā mierīgi plūst cauri visai mūžībai :)
darkz From: [info]darkz Date: August 22nd, 2005 - 07:01 pm (Link)
pīpēt vajag pirms - aktīvā efekta laikā pīpēt imho nav nekādas jēgas
terrible_lie From: [info]terrible_lie Date: August 22nd, 2005 - 07:04 pm (Link)
nu ok, ņemsim vērā :)
From: [info]affair Date: August 22nd, 2005 - 06:39 pm (Link)
spēcīgi! ;)
terrible_lie From: [info]terrible_lie Date: August 22nd, 2005 - 06:41 pm (Link)
bļe, es nesaprotu, kā jūs varat šitik garus tekstus izlasīt
From: [info]affair Date: August 22nd, 2005 - 06:43 pm (Link)
neviens cits jau neko neraksta! ;D

+ sapratu, ka tas būs par weekend'u - dzerstiņu atstāsti man iet pie sirds! ;)
terrible_lie From: [info]terrible_lie Date: August 22nd, 2005 - 06:46 pm (Link)
ghh
bet taisnība vien [info]msjones ir - visi ceļi ved uz ropažiem, bet neviens atpakaļ :D
un es vēl, stulbais, 5dien iedomājos, ka aiziesim uz konci 6dien un 7dien es braukšu uz darbu :P
msjones From: [info]msjones Date: August 22nd, 2005 - 07:17 pm (Link)
ha.. haha.. hahaha.. ha..
terrible_lie From: [info]terrible_lie Date: August 23rd, 2005 - 09:59 am (Link)
atkal jau par mani smejas :((
f From: [info]f Date: August 22nd, 2005 - 06:53 pm (Link)

labākie teikumi :)

Apsēžos, manā acu priekšā slieksnis pārvēršas par akvāriju, kurā peldas divas trešdaļzivis. Saprotu, ka ir pilnīgs čau.
terrible_lie From: [info]terrible_lie Date: August 22nd, 2005 - 06:55 pm (Link)

Re: labākie teikumi :)

:)
bet skaists skats patiesībā bija :)
f From: [info]f Date: August 22nd, 2005 - 07:06 pm (Link)

Re: labākie teikumi :)

narkomāns, tu. nav brīnums, ka ziņu laicīgi nenoklausījies :)
terrible_lie From: [info]terrible_lie Date: August 23rd, 2005 - 09:58 am (Link)

Re: labākie teikumi :)

ziņu starpcit laicīgi nenoklausījos tikai tāpēc, ka telefons bija miris
From: [info]spirit Date: August 22nd, 2005 - 07:50 pm (Link)
un tagad klausieties cieníjamai - ripām nē. man ir pieredze ar darudzenīti, kas nedēļu slimnīcā gulēja, jo dēļ ripām un zālītes tusējās un pīpēja nedēļu, sajaucot to ar max divām dienām. un tad tie murgi, kas viņai slimnīcā rādījās ir neaprakstāmi. neesi taču muļķis!!!! tu taču neesi! viss. saprati? citādi es nākšu un skalošu tev ne vien smadzenes, bet arī tavu mirušo miesu!!!! (nopietni!)
terrible_lie From: [info]terrible_lie Date: August 23rd, 2005 - 10:00 am (Link)
loģiski, ka tavai draudzenītei bija tādas problēmas - no dajebkā ir problēmas, ja pārāk aizraujas un pārlietojas

visu vajag ar mēru
savaadaisu From: [info]savaadaisu Date: August 23rd, 2005 - 08:15 am (Link)
Dīvāns.
Zini ... pietrūkst to mūsu dzerstiņu. Pietrūkst. Ripas un kāsi man nahuj nevajag, bet tādu foršu dzestiņu gan kārojas. Bļe nostaļģija.
terrible_lie From: [info]terrible_lie Date: August 23rd, 2005 - 09:59 am (Link)
o jā, es arī par to laiku pa laikam aizdomājos
kpv From: [info]kpv Date: August 23rd, 2005 - 08:20 am (Link)
Labs raksts :). lasot visu redzu sevi spogulī tikai pirms kādiem gadiem 4 - 5 - Alko, zāle, tabletes uc
Viss ir pārejošs, ja pirms 5 gadiem kāds man būtu pateicis, ka 2005 gadā nedzeršu tādos kvantumos kā 2000 gadā, tad neticētu. Nu ko, laiki mainās, prioritātes arīdzan.
black_data From: [info]black_data Date: August 23rd, 2005 - 10:14 am (Link)
Jā, Ropaži ne pie kā laba nenoved. :)
terrible_lie From: [info]terrible_lie Date: August 23rd, 2005 - 10:20 am (Link)
da nē, neskatoties uz visu to vājprātu, patiesībā bija baigi forši
black_data From: [info]black_data Date: August 23rd, 2005 - 10:22 am (Link)
Es jau nesaku ka slikti, bet tā pārāk bieži atkārtot varētu būt kaitīgi.
terrible_lie From: [info]terrible_lie Date: August 23rd, 2005 - 10:27 am (Link)
tas gan viennozīmīgi
visam jābūt ar mēru
šitā reize katrā ziņā bija tieši tas, kas man bija nepieciešams - kārtīga smadzeņu attīrīšana
From: [info]h2o Date: August 23rd, 2005 - 12:33 pm (Link)
bāc, cik pazīstami! nu TIK pazīstami!:) vienīgi man tas parasti pilsētā notiek, pie dabas varētu būt vēl jaukāk, cik nu iztēlojos:) vismaz zvaigznes un mēness jau nu noteikti iespaidīgāki!
terrible_lie From: [info]terrible_lie Date: August 23rd, 2005 - 01:34 pm (Link)
pie dabas tas ir pavisam savādāk
būs jāpaņem tevi uz nākamo tādu pasākumu līdzi, pati varēsi ievērtēt :)
From: [info]h2o Date: August 23rd, 2005 - 02:54 pm (Link)
man gan tāds pasākums visdrīzāk patiktu vislabāk vienatnē:)
terrible_lie From: [info]terrible_lie Date: August 23rd, 2005 - 02:56 pm (Link)
atkal jau tu atsaki :/
From: [info]h2o Date: August 23rd, 2005 - 03:19 pm (Link)
ne gluži, vnk norādu, ka tāds pasākums man drīzāk labāk patiktu ne pārāk lielā nepazīstamu cilvēku barā:) bet arī tās ir tikai šā brīža sajūtas
un vispār, ja Tu kādreiz to paziņotu ātrāk nekā pēdējā brīdī..:)
terrible_lie From: [info]terrible_lie Date: August 23rd, 2005 - 03:20 pm (Link)
es jau pats nekad ātrāk kā pēdējā brīdī par šādiem pasākumiem neuzzinu :D
bet labi, nākamreiz ieplānošu šādu pasākumu pie sevis laukos pavisam mazā ļaužu pulkā un uzaicināšu laicīgi, tas derēs? :)
From: [info]h2o Date: August 23rd, 2005 - 03:32 pm (Link)
damn, tad es nevarēšu atteikties:)
terrible_lie From: [info]terrible_lie Date: August 23rd, 2005 - 03:35 pm (Link)
ja es, pretēji saviem plāniem, nākamnedēļ tomēr atgriežos latvijā, ko saki par kādu dienu tai nedēļā? :)
From: [info]h2o Date: August 23rd, 2005 - 03:41 pm (Link)
pajautā, kad tas būs tuvāk:) bet vispār visreālāk varētu būt noķerama 7-21/09, kad prasīšos atvaļinājumā. tad vienīgais, kas mani varētu noturēt Rīgā, ir BP
terrible_lie From: [info]terrible_lie Date: August 23rd, 2005 - 03:47 pm (Link)
pfff :/ ja es nākamnedēļ lv būšu, tad 8tajā man enīvej būs jādodas atpakaļ :/
From: [info]h2o Date: August 23rd, 2005 - 04:07 pm (Link)
nu tad jau var to kautvai naktī 6-7, ja labs laiks, man vismaz nākamajā dienā darba nebūs. vai arī kādreiz citreiz:)
terrible_lie From: [info]terrible_lie Date: August 23rd, 2005 - 04:11 pm (Link)
nē, nē, es uz kādreiz citreiz vairs negribu paļauties, cik mums jau šitādu kādreiz citreiz nav bijis :)

nu, kaut ko jau izdomāsim :) vēl jau paliek nākamnedēļas nogale, kad arī it kā darbam nevajadzētu būt ;)
From: [info]h2o Date: August 23rd, 2005 - 04:29 pm (Link)
anē, nogaļu darbam kāreiz atvaļinājuma nebūs
terrible_lie From: [info]terrible_lie Date: August 23rd, 2005 - 04:33 pm (Link)
oh, nu skaidrs
nu nekas, gan jau izdosies kaut ko sarunāt
galvenais ir ticēt, tad viss izdosies :)
39 comments or Leave a comment
profile
noguris, taču laimīgs
Name: noguris, taču laimīgs
Website: red
calendar
Back April 2007
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930