paaugstināta temperatūra - 218 (jāņu naktī gulēt aizgāju skaidrā) [entries|archive|friends|userinfo]
bija

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

218 (jāņu naktī gulēt aizgāju skaidrā) [25. Jun 2019|16:24]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
dzīvojot prom no rīgas un draugiem, es lēnām pārvēršos par to sēni, par kādu esmu piedzimusi būt. es jūtos labi šajā mierā, bet nezinu, vai drīkst. garās brīvdienas pavadīju bez paģirām, gandrīz bez interneta, toties ar daudz vēja, jūras, putniem un pastaigām. atgriezusies civilizācijā, skatos draugu instagramus, un pēkšņi sāk likties - bet kā tad tā? kā es tā drīkstēju nebūt tur? kā es tā drīkstēju atkāpties no tās savas rīdzinieces identitātes, atkāpties no bāriem, rīta gaismām, ielām un asfaltiem? un pēkšņi man bail, vai nav tā, ka es bēgu no kaut kā un neļauju sev būt šai skaļajai, aktīvajai būtnei, kas varbūt es īstenībā esmu. bet varbūt neesmu? dzīvojot mierā, es ilgojos haosa un baidos, ka bēgu. dzīvojot haosā, es ilgojos miera un baidos, ka grimstu. es droši vien esmu kaut kur pa vidu, bet man nav skaidrs, kas tad tur īsti pa vidu ir.

jāņu naktī braucām pa dziļiem laukiem un skatījāmies uz tiem ugunskuriem, un tas bija tik skaisti. apžilbinājām āpsi - es pirmo reizi to redzēju dzīvē. tad mūs ar mirdzošu skatienu pavadīja lapsiņa. sapņojām par to, kā pie mūsu mājas degs milzu ugunskurs, pie tā sēdēs draugi un tumsā smaržos jasmīni. šobrīd man šķiet, ka es gribu šo dzīvi. bet kā lai es zinu, vai šī gribēšana ir īsta? vai es tiešām esmu piedzimusi par sēni, vai arī sēnīgums vienkārši ir vieglāks, jo neko no manis neprasa? kā lai es atšķiru patiesību no sava prāta radītiem māņiem?
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]glam_our
Date:25. Jūnijs 2019 - 16:51
(Link)
vai tu ilgojies pēc pilsētas neejot instagramā? vai tev gribas būt bārā un haosā braucot pa laukiem? visticamāk, ka kaut kad gribas, bet krietni retāk nekā to provocē instagrams, tik reti, ka to var noorganizēt un iekļaut dzīve, tai nav jābūt visai dzīvei.

es pie sevis domāju, ka ja man kaut kas pietrūkst tikai pēc tam, kad redzēju to instagramā, tad tas nav īsts, jo insta uz to vien strādā, lai man gribētos pepsi un teva sandales pēc tā apmeklēšanas.

man ir bijis tā, ka esmu kkc un domāju, kaut būtu kaut kur dabā jūru klausīties vai zvaigznes skaitīt, bet esot dabā būt cilvēkos gan gribas tikai uz dzimšanas dienu un jaungadu.
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:25. Jūnijs 2019 - 17:05
(Link)
paldies, šis ir ļoti noderīgi. mazliet ar skepsi skatīties uz ilgām, ko provocē soctīkli, nevis pašas impulsi. es esmu ļoti viegli ietekmējams cilvēks un pēdējā laikā jūtu, ka tīkli manī rada neizpratni par pašas identitāti un vēlmēm. šķiet, ka būtu jādara kaut kas vairāk, bet šis priekšstats ir neskaidrs, tādējādi vēl vairāk dzenot stresā, jo nesaprotu - kas tad īsti man būtu jādara un vai mani sapņi ir "pareizi".

protams, ka man tāpat pietrūkst vakaru bāros, bet tas drīzāk ir draugu dēļ. es esmu no viņiem ļoti tālu, un man sāp katrs atsūtītais selfijs no kkc terases. esot bārā, es pēc dabas neilgojos, jo man patīk tas troksnis un cilvēki. nogurdina, bet patīk. esot dabā, es par bāru, trokšņa un cilvēku eksistenci aizmirstu. varbūt, kā tu saki, jāvadās pēc tā.
From:[info]tepat
Date:26. Jūnijs 2019 - 14:08
(Link)
Bet ja tev ir labi abās vietās un nevienā nekas īsti nepietrūkst, tad tak ir labi! Galvenais pareizi miksēt.

Pilsēta Jāņos bija izslaucīta. Es uztaisīju sev vannu, gardāko tēju un lasīju tur grāmatu visu vakaru, tikai pielejot vēl un vēl nedaudz silta ūdens. Un nenožēloju neko.
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:26. Jūnijs 2019 - 15:11
(Link)
es nemāku līdzsvaru. man ir tāda sajūta, ka vajag izvēlēties vai nu vienu, vai otru. un es nezinu īsti, kas manai sirdij tā patiesi ir tuvāks. šobrīd šķiet, ka viens, bet pēc kāda laika var šķist, ka tas ir nevis miers, bet apātija.. un tad es gribēšu rauties mutulī, cilvēkos, aktivitātēs. kā lai atrod balansu?

lūk, to nenožēlošanu es arī gribētu iemācīties.
From:[info]tepat
Date:26. Jūnijs 2019 - 15:15
(Link)
Dubultdzīve! Reizi divās nedēļās atbrauc un uztaisi tik wild vīkendu, ka atēdies uz pārējo laiku. Vai pat ne Rīgā, bet Berlīnē! Nu tā, lai čista negribas vairs uz kādu laiku.
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:26. Jūnijs 2019 - 15:37
(Link)
es šādi dzīvoju ziemā. tagad arvien mazāk un mazāk gribas braukt uz rīgu un sēdēt bāros, lai arī to stulbo draugu gan pietrūkst. :D varbūt jāvadās pēc šīs sajūtas, nevis pēc mistiskiem "a ja nu" apsvērumiem.

paldies. šis vispār ir jēdzīgākais variants, ko es nez kāpēc nebiju pat iedomājusies.
From:[info]tepat
Date:26. Jūnijs 2019 - 17:52
(Link)
Es vienkārši gribu, lai tu biežāk brauc uz Rīgu! :D
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:26. Jūnijs 2019 - 18:01
(Link)
man vispār necik vasarā negribas uz rīgu. :D rudenī gan jau sanāks biežāk būt.
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:26. Jūnijs 2019 - 18:01
(Link)
bet paldies, tas ir jauki.
From:[info]tepat
Date:26. Jūnijs 2019 - 18:03
(Link)
Bet es jūlijā būšu Liepājā kaut kad! Visticamāk maukšu no Īles ar ričuku 6. vai 7.
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:26. Jūnijs 2019 - 18:20
(Link)
o! mums vēl nekas nav ieplānots! wink wink nudge nudge