paaugstināta temperatūra - 196 (meklēju rezerves daļas) [entries|archive|friends|userinfo]
bija

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

196 (meklēju rezerves daļas) [4. Dec 2018|21:37]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
vakar pēc ļoti nogurdinošas nedēļas pamodos ar nežēlīgi sāpošu celi. vienkārši ņem un sāp. kliboju apkārt, mēģināju atminēties, vai neesmu kaut kur kritusi vai situsi, bet nekā. zils nekur nekas arī nemetas, tā kā laikam jau vaina cita. moš apsaldēts?
uz vakarpusi palika vieglāk, bet, kad naktī likos gulēt, sāpēja tā, ka stundām nespēju aizmigt. katrs pieskāriens, katra niecīgākā kustība kā īlens skriemelī. no rīta celis bija aptuveni divreiz lielāks nekā otrs. sāku domāt par iespējamu ārsta apmeklējumu.

mēģinājumi tikt pie kaut kāda daktera pilsētā, kurā man nav ģimenes ārsta, ir pilnīgi cits stāsts, bet pašā vakara noslēgumā caur galu galiem tiku pie ķirurga.

no kabineta iznācu ar nosūtījumu uz artrīta analīzēm.

man ir 26 gadi.

es valdu asaras jau kopš tā brīža, trīcu un drebu bailēs. es saprotu, ka esmu dzīvojusi ne vien mazkustīgu, bet drīzāk pat nekustīgu dzīvesveidu, bet tik daudzi mani vienaudži dzīvo līdzīgi. es nejūtos pelnījusi kaut ko, kas šķiet kā tāla vecumdienu vēsma. ārsta pārliecinātā seja un mājošā galva pie katra simptoma likās varbūt ne gluži kā āmura sitieni pret zārka naglu, bet kā kaut kas visai līdzīgs. man ir bail. es nekad neesmu bijusi tas veselīgākais cilvēks, bet nekādu pārāk nopietnu kaišu man nekad nav bijis. jā, nu, tur asinsspiediens lēkā un sirdsklauves reizi pa reizei, bet tas jau pastiprinās trauksmes dēļ un pieradums tik spēcīgs, ka nekādu lielo diskomfortu šīs lietas manī vairs neraisa (izņemot tad, kad raisa, ha). bet vārdam "artrīts" ir tik baisa skaņa. tāda noārdīšanās, vārguma, trausluma skaņa.

pastāv iespēja, ka būs jau viss labi. analīzes vēl nav veiktas. bet šī pēkšņā nolietojuma apziņa ir iedūrusies smadzenēs dziļi un sāpīgi. varbūt šis ir modinātājzvans miglas taures skaļumā.

cerams.
Linkir doma

Comments:
From:[info]remisija
Date:4. Decembris 2018 - 22:41
(Link)
Man ir 25 gadi un reimatoīdais artrīts kopš 16 gadu vecuma. Varētu dalīties daudz, bet teikšu tikai šo: bez šīs slimības es nebūtu iemācījusies, cik liela nozīme ir rūpēm par sevi. Un vēl - mūsdienu medicīna nudien spēj daudzas likstas padarīt paciešamas vai pat nekaitīgas. Turies!
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:4. Decembris 2018 - 23:00
(Link)
paldies! manas mūždien otrajā plānā nobīdītās rūpes par sevi sākušas atspēlēties. laikam beidzot jādara kas lietas labā.
[User Picture]
From:[info]winstons
Date:4. Decembris 2018 - 22:54
(Link)
turās
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:4. Decembris 2018 - 23:00
(Link)
paldies!
[User Picture]
From:[info]deloveja_kundze
Date:4. Decembris 2018 - 23:23
(Link)
pāris dienas pēc savas 26. dzimšanas dienas es nokļuvu slimnīcā ar ārprātīgām muguras sāpēm, izrādās - trūces. biju vienā palātā ar sievietēm, kurām bija līdzīgi simptomi un pāri 80.

turies. bet galvenais ir tiešām neignorēt to, ka mēs neesam tikai gars un prāts, tas ķermenis ir ļoti svarīgs.

lai viss mierīgi!
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:4. Decembris 2018 - 23:39
(Link)
ir tik viegli par sevi nerūpēties. uzskatīt, ka varēs izšmaukt dzīvesveida sekām cauri tikpat viegli kā vidusskolas kontroldarbiem. bet jā, laikam katram no mums "ai, būs jau labi" cilvēkiem reiz vajag tādu sapurināšanu. atgādinājumu, ka, lai trauktos ceļojumos, jāsalabo mašīna.
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:4. Decembris 2018 - 23:39
(Link)
paldies!
[User Picture]
From:[info]katzenjammer
Date:5. Decembris 2018 - 02:07
(Link)
Hm, vai artrīts var būt tikai vienā celī? Uz rentgenu vismaz sūta?
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:5. Decembris 2018 - 19:12
(Link)
domāju, ka noteikti. ja ir tāda tendence, tad jau parādās tikai tajā vietā, kas "cietusi" vairāk. nesapampst visas locītavas uzreiz. turklāt artrītu paveidu esot tūkstošiem.

sūta uz asins analīzēm vispirms. teica, ka no rentgena nav jēgas, jo redzēs tik to, ka iekaisums, kas jau tāpat ir skaidrs.
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:5. Decembris 2018 - 11:22
(Link)
Manai māsai bija 18,kad viņa dabūja nosūtījumu uz artrīta analīzēm. Neatceros, kas viņai bija, bet noteikti ne artrīts un nekas paliekošs, so nevajag satraukties pirms laika
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:5. Decembris 2018 - 19:13
(Link)
paldies! mani mierina fakts, ka tas var izrādīties kaut kas pilnīgi cits. nekaitīgāks.