paaugstināta temperatūra - 117 (televīzijā nedrīkst izmantot vārdu "sūds") [entries|archive|friends|userinfo]
bija

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

117 (televīzijā nedrīkst izmantot vārdu "sūds") [20. Okt 2017|15:39]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
vakar stāstīju mammai, kā lepojos ar saviem draugiem. kā viņi strādā ar sevi - sarunās ar terapeitu vai citiem, vai klusībā -, kā, sakārtojot prātu, viņi pēkšņi atklāj, ka arī fiziski var vairāk izdarīt, jo nogurums atkāpjas. kā paraudāšana palīdz tikt galā ar stresu. kā viņus visus sapisusi bērnība un ģimene, bet, neskatoties uz to, viņi cīnās un sasniedz tik daudz.

tad šorīt es pamostos - atkal nogulējusi vairāk stundu nekā nepieciešams, jo nespēju piespiest sevi pamosties. atkal nevaru aiziet paēst brokastis. atkal fonā kaitinoši sīc nezūdoša vēlme raudāt, kas nemēdz pārvērsties darbībā. atkal stundām blenžu ekrānā, neko jēdzīgu neizdarot. un joprojām man šķiet, ka tas viss uz mani neattiecas. ka man nav jākārto prāts, jo tam taču viss ir kārtībā. ka man nav jāraud, jo es taču visu kontrolēju un pinkšķēšana ir nepieļaujama kontroles atlaišana. ka es vienkārši esmu slinka un tur neko nevar darīt. vienkārši jāsaņemas. mani draugi, jā, tiem gan ir reālas problēmas. mani draugi ir malači, jo cīnās ar tām. un man vispār būtu jānokaunas, atrodoties viņu klātbūtnē, jo ar mani viss ir tik ļoti kārtībā, ka tas jau kļūst nepieklājīgi. un, kad mani draugi uzstājīgi dzen mani uz terapiju, es pasmejos.

rakstu šo un vēlos to izdzēst, jo tā atkal ir kaut kāda ņerkstēšana, uzprasīšanās uz žēlošanu. jādara, nevis jāpīkst. tikai jābeidz slinkot.

jāsaņemas.
jāsaņemas.
jāsaņemas.

jāaiziet līdz jūrai.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]saccharomyces
Date:20. Oktobris 2017 - 18:33
(Link)
kaķīt, es varbūt neesmu Tavs draugs, bet es tik ļoti pazīstu to nostāju, kuru apraksti, un ilgtermiņā tas vienkārši nestrādās. ir vērts negaidīt, kamēr notiek kaut kas pavisam briesmīgs, lai atļautu sev par sevi parūpēties jaunos veidos.

saņemšanās nozīmē dažādas lietas un, ja nav kļuvis labāk ar pazīstamajām metodēm, tās nesāks maģiski strādāt tikai tāpēc, ka Tu tās cītīgāk izmantosi vai centīsies vairāk. Tavu grūtību pamatā noteikti nav slinkums. un tas, ka Taviem draugiem ir citādākas problēmas, nepadara Tavējās mazāk īstas vai tādas, par kurām kaunēties.
[User Picture]
From:[info]saccharomyces
Date:20. Oktobris 2017 - 18:35
(Link)
tas, ko ar šo gribēju pateikt - Tu, tāpat kā Tavi draugi, esi pelnījusi iespēju justies labāk. un tā nav Tava vaina, ka Tu jūties tā, kā jūties, šobrīd - patiešām slikti. un to var mainīt.
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:22. Oktobris 2017 - 20:55
(Link)
paldies tev! šis ieraksts arī ir tāda kā apzināšanās, cik nejēdzīgs ir šāds skatījums.
[User Picture]
From:[info]justlive
Date:22. Oktobris 2017 - 02:11
(Link)
Ir ok.

Man pašam dažkārt ir bijušas epizodes, kad jūtos "iestrēdzis", nomākts, nelaimīgs vai par kaut ko satraucies, bet atturos cibā uzrakstīt savas pārdomas un iespaidus, jo ir sajūta, ka, atbilstoši maniem dzīves apstākļiem, es ne tikai nebūtu pelnījis ieklausīšanos un pretīmnākšanu, bet tieši otrādi - esmu pelnījis nosodījumu par čīkstēšanu, egoismu un necieņu pret citiem cilvēkiem, kuri ikdienā cieš daudz vairāk. Sajūta, ka neizvēloties "vienkārši tikt ar sevi galā, pārvarēt sevi", tā vietā šķiežot laiku un resursus, lai par saviem "zirņiem zem matrača" sūdzētos internetā, es radu lielu netaisnību. Gan pret citiem, gan arī pret pašu sevi. Itkā es, izvairoties "no sevis pārvarēšanas un savu kaprīžu apspiešanas", izvēlos vieglāko ceļu. Izvēlos būt vājs.
Bet tajā pat laikā ir atziņa, ka mēģināt sevi ar varu apspiest ir tikpat bezjēdzīgi kā mēģinot ar gludekli nolīdzināt strauta ūdens virsmu.
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:22. Oktobris 2017 - 20:53
(Link)
jā, lūk. man gan tas parasti ir drīzāk "atļaujos būt vāja", nevis "izvēlos". bet izpaužas visai līdzīgi.
[User Picture]
From:[info]justlive
Date:26. Oktobris 2017 - 00:53
(Link)
Atklāti sakot, es jau arī akurāti neizvēlos būt vājš. Drīzāk vājumu uztveru kā sekas manai izvēlei nemocīt, neforsēt (neattīstīt, nenorūdīt utt.) sevi.