atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
06:21 pm:

Comments

From:[info]dute
Date:February 24th, 2021 - 01:44 pm
(Link)
Nelasīju konkrētus citātus, bet varu iedomāties. Jautājums, kā tieši mēs izpaužamies, kad nevaram kaut ko tolerēt? Iebilstam? Ar cieņu diskutējam? Vai vienkārši atņemam tiesības cilvēkam strādāt? Nesen dzirdēju stāstu, kā sociālajās zinībās pedagogs bērniem (kuri turklāt ir ar garīgu atpalicību) stāsta, ka viendzimuma attiecības ir slimas. Un mana pirmā reakcija arī ir, ka tāds cilvēks skolā nedrīkst strādāt. Tikai problēma ar šo pieeju ir tāda, ka cilvēka atlaišana no darba par viņa uzskatiem nav veids, kā likt šos uzskatus mainīt. Tieši otrādi, tas tikai rada dziļāku šķelšanos, riebumu vienam pret otra uzskatiem, mēs un viņi. Es saprotu, ka diskriminētajām sabiedrības grupām gribas tūlītējas pārmaiņas, nevis gaidīt kaut kādu lēnu paradigmu nomaiņu, tikai es neticu, ka to var patiesi panākt ar bulijošanu pretī.
[User Picture]
From:[info]juris_tilts
Date:February 24th, 2021 - 02:24 pm
(Link)
Man liekas, es saprotu Tavas bažas, bet tomēr uzskatu, ka ir kaut kāds tolerances slieksnis, pēc kura var arī atņemt tiesības strādāt. 15 gadi ir diezgan ilgs tolerances periods, tāpat arī grūti iztēloties, ka visā šajā laikā ir iztikts bez signāliem (varbūt arī sarunām), ka šāda uzvedība ne visiem ir pieņemama. Man tiešam nešķiet, ka šī ir bulijošana pretī.

Protams, sarunas un ibildumi ir labi un ar to vajag vienmēr sākt, bet ko darīt ja tās nelīdz un šī uzvedība ir kaitnieciska. Tolerēt bezgalīgi?
From:[info]dute
Date:February 24th, 2021 - 09:32 pm
(Link)
tās nav manas bažas, tās ir pavisam reālas un akūtas sekas agresīvām viedokļu apkarošanas metodēm, vairāk šķelšanās, teorijas par liberāļu sazvērestībām un tamlīdzīgi. es neticu, ka tolerantu sabiedrību var veidot ar attieksmi "tolerēt bezgalīgi?" :) tolerance nozīmē izprast, ka ikviena vērtības veidojas viņam ļoti specifiskā un niansētā vidē, pieredzē un procesos. un 15 gadi nav ilgs laiks, lai mainītos sabiedrības grupu vai pat indivīdu identitāte. tās pašas tradicionālās dzimumlomas, lai cik ļoti tev tas nepatiktu, ļoti daudziem ir daļa no identitātes. un atlaist no darba par to, ka kāds pauž savu identitāti, ir mazākais nedemokrātiski. es nezinu, jurīt, man nav visu atbilžu, bet ir daudz jautājumu par virzienu, kurā šis iet
[User Picture]
From:[info]juris_tilts
Date:February 25th, 2021 - 08:16 am
(Link)
Sistemātiski, slikts novērtējums no studentu puses par komunikāciju, kas ietver "studentus aizskarošus un pazemojošus komentārus, divdomīgu humoru, kas nav savienojams ar akadēmisko ētiku studējošo un docētāju attiecībās" vai līguma nepagarināšana slikta novērtējuma dēļ.

Tev šķiet, ka tā ir agresīva un nedemokrātiska viedokļu apkarošanas metode, es pilnīgi noteikti to tā neredzu. Bet mums arī līdz šim nekad vienam otru nav izdevies pārliecināt gadījumos, ja mums ir atšķirīgi viedokļi.
Powered by Sviesta Ciba