atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:07 am: esmu aizrāvusies ar šamanismu pēdējā laikā, jo tas ir veids, kā skaistā valodā runāt par to, par ko daudz neapgarotākās formās runā psihoterapeiti. un pieķert klāt dabu. jo kur ellē kāpēc psihoterapija nav integrēta ar ekoloģiju, to es galīgi nesaprotu. tā domāta tikai brookliniešiem? vai arī, lai uzturētu ilūziju, ka zinātne ir pilnībā izpētījusi cilvēka dvēseles uzbūvi?

Comments

[User Picture]
From:[info]eos
Date:July 28th, 2019 - 08:28 pm
(Link)
Kur Tu ņem materiālus par šo?

Man te pieejami čenelingi un visādi new-age pastāsti, kā cilvēki ņemās, taču druīdisms/šamanisms for beginners nav redzēts.

[User Picture]
From:[info]teja
Date:July 29th, 2019 - 09:01 am
(Link)
nu es pārsvarā nokļūstu kaut kādos Dienvidamerikas herbālās medicīnas dziedināšanas pasākumos, par kuriem saņemu informāciju pa epastu, un tur var aprunāties gan ar šamaņiem gan ar cilvēkiem, kas viņiem seko.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:July 29th, 2019 - 09:03 am
(Link)
bet nu internets arī ir pilns. piemēram, tā teorija par vecām/jaunām/bērnu dvēselēm. pacha mama utt. daudz kas no mūsdienu hipijisma ir kaut kāds šamanisma uzlējums. vai piemēram iegūglē garīgo ekofeminismu (spiritual ecofeminism).
[User Picture]
From:[info]eos
Date:July 29th, 2019 - 09:55 am
(Link)
Paldies. Man ļoti patika Kastaņedas grāmatas, tās idejas tur lielā mērā uzrunāja.

Noteikti ir kaut kādi turpinājumi, jauni pētījumi sakarā ar Dienvidamerikas šamaņiem, noteikti pameklēšu.
[User Picture]
From:[info]cimone
Date:July 28th, 2019 - 10:46 pm
(Link)
man liekas ļoti labs punkts par ekoloģiju un psihoterapiju
[User Picture]
From:[info]dombrava
Date:July 29th, 2019 - 10:44 am
(Link)
Zinātne noteikti nav izpētījusi visu. Pēdējā laikā sanācis pabūt nedaudz medicīnas/psihoterapeitu aprindās, kur bieži dzirdu frāzi: "Vajag būt pieticīgiem savās ambīcijās." Tā ka daudzi zinātnē tagad atzīst nepilnīgās vai ierobežotās zināšanas.

No otras puses, tā ir, ka psihoterapeitam diemžēl jāatsakās no sertifikāta, ja savās sesijās sāk izmantot prakses, kuras oficiāli zinātnē pagaidām nav atzītas. Un šī iemesla dēļ daži speciālisti tad arī pamet savu darbu terapijā.

Powered by Sviesta Ciba