atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
02:00 pm: Yep daudziem nav dots daudz ko sajust vai nojaust, bet nav tikpat kā nekā, ko nevar iemācīties kognitīvi. bet šī vēlme vai tās neesamība ir politisks jautājums.

Comments

[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:May 19th, 2019 - 05:49 pm
(Link)
Un kas, tavuprāt, neiemācās kognitīvi pietiekami mūsdienās?
[User Picture]
From:[info]teja
Date:May 20th, 2019 - 12:20 am
(Link)
nu esmu dzirdeejusi ka cilveki saka, ka viniem piem. nav empatijas un nav ne jausmas kaa citi juutas un vini ir nolaadeeti visu vienmeer sachakareet. vai ka viniem nav dabiskas speejas pelniit naudu. vai nav spejas publiski runaat.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:May 20th, 2019 - 06:43 am
(Link)
Vai tik tie tomēr nav iedzimti talanti.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:May 20th, 2019 - 08:42 am
(Link)
tas, ko sabiedriiba sauc par talantu, ar nevajadzigam miitiskaam nozimem apaudzis koncepts. un tas, ko es meginu teikt shajaa ierakstaa, ka cilvekiem ir atskirigas fiziskaas, emocionaalaas un uztveres pazimes, vini ir veidoti atskiriigi, bet taapeec mums ir dots praats, lai iemacitos shis lietas kognitiivi. es piemeram zinu autisku cilveku, kas pasniedz grupas procesus, jo vins savas noveeroshanas un uzvediibas analiizes spejas ir attiistiijis daudz augstaakaa liimenii kaa tie, kas taadas lietas ´vienkarshi juut`, bet shii speeja vienkaarshi just var pazust, ja esi stresaa vai citaas speeciigaas emocijaas. so, visu var iemaaciities.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:May 20th, 2019 - 09:10 pm
(Link)
Patiesībā šis piemērs liekas tieši stiprina pretējo - autistiskais čalis ir talantīgs kādā sfērā lielā mērā arī pateicoties šai kognitīvajai īpašība. Starp ģēnijiem, vispār autisms ir populārs jo tā blakne nereti ir fanātiska fokusēšanās uz konkrētu lauku, ka nereti ļauj attīstīt tajā ekstraordinārus rezultātus.

"Visu var iemācītie" strādā varbūt tikai uz ļoti instrumentālām spējām. Empīrika says so. Un vispār, tās lietas, par kurām runā tu, pamatā māca dzīves pieredze, ciešanas, nevis kādi kursi.
From:[info]marina_
Date:May 20th, 2019 - 03:18 pm
(Link)
es atkal neesmu tik droša, ka tas ir politisks jautājums. politisks=izvēle. es nezinu, vai apzinātība un apzināšanās un to intensitāte ir atkarīga no cilvēka izvēles (politikas) vai žēlastības
[User Picture]
From:[info]teja
Date:May 20th, 2019 - 04:23 pm
(Link)
iedomaajies piem ja cilveeks vnk negrib labi publiski runaat, vai negrib buut empaatisks, vai negrib kljuut par maati. vins tachu driikst to negribeet.
From:[info]marina_
Date:May 20th, 2019 - 04:34 pm
(Link)
jā, viņš drīkst negribēt. bet ja viņš grib, tad viņš tavuprāt uzreiz to var apgūt? Vai piemēram sociopāti/narcisi- viņi grib un apgūst, bet tas tāpat ir feiks- viņi iemācās darbības/demonstrācijas, bet nespēj to sajust “no sirds” jeb sirds nav intuitīvs radars. vai alkoholiķi- viņi grib nebūt alkoholiķi, bet ar gribasspēku nepietiek
[User Picture]
From:[info]teja
Date:May 20th, 2019 - 04:52 pm
(Link)
domaaju, ka var apguut. praatkermenis ir unikaala sisteema, kas maacaas visu dziivi, ir taads neiroplasticitaates jeedziens. ir daudz staastu gan par insulta pacientiem, kas zaudee speeju lasiit, tipa pamostas absoluuti dislektiski bet iemaacaas no jauna, izmantojot citu sisteemu, no neskartaas smadzenu daljas. arii par autistiem, kam nav dots lasiit citu emocijas vai saprast maajienus, bet vini iemaacaas lasiit kermena valodu un sabiedrtiibai pienemamu reakciju. mana mentore arii ir autiskais spektrs un vina man ir pastaastiijusi visaadus hackus, piemeeram, autisti nespej skatities cilvekiem aciis, un vina ir izdomaajusi, ka skatiisies uz acu kraasu, peetiis nianses, kaadaa kraasaa ir shim cilveekam acis, lai vareetu to iztureet.
mans veerojums bija diezgan neitraals. par motivaacijaam ir cita saruna. ko es zinu? neko es nezinu. quora esmu lasiijusi arii apzinaatu psihopaatu un narcisu paardomas, un tas man ir kaut kaa paliidzeejis vinus saprast.
sociopaati un psihopaati, vini iemaacaas teelot, bet esmu vismaz divos atklaatiibas briizhos dzirdeejusi vinu paardomas par to, ka, vinupraat, visi paareejie arii tikai teelo.
From:[info]marina_
Date:May 20th, 2019 - 05:38 pm
(Link)
es atkal par autismu esmu tieši dzirdējusi, ka viņi iemācās, ka, ja draugam nomirst vecmāmiņa, tad ir jāizsaka līdzjūtība, bet patiesībā viņi šo līdzjūtību (empātiju) neizjūt, jo vienkārši nespēj sajust. nevar pieslēkties “kolektīvajam bodymind”
[User Picture]
From:[info]teja
Date:May 20th, 2019 - 06:04 pm
(Link)
vins nespeej sajust, bet tas nenoziimee, ka vins negrib dariit draugam labu! Tas nenoziimee, ka vins savu draugu nemiil. Zinu, tas ir mindblowing, saprast, kaa shiis lietas var pastaaveet shkirti.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:May 20th, 2019 - 06:10 pm
(Link)
piemeeram Eliina, vina ir nenormaali emocionaala, biezhi raud, ir loti lojaala draugiem, bet savu empaatiju vina izdomaa ar praatu. biezhi vina raud aiz liidzjuutiibas situaacijaas, kur nevienam nevajag liidzjuutiibu :D
Powered by Sviesta Ciba