atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
02:00 pm:

Comments

[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:May 19th, 2019 - 05:49 pm
(Link)
Un kas, tavuprāt, neiemācās kognitīvi pietiekami mūsdienās?
[User Picture]
From:[info]teja
Date:May 20th, 2019 - 12:20 am
(Link)
nu esmu dzirdeejusi ka cilveki saka, ka viniem piem. nav empatijas un nav ne jausmas kaa citi juutas un vini ir nolaadeeti visu vienmeer sachakareet. vai ka viniem nav dabiskas speejas pelniit naudu. vai nav spejas publiski runaat.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:May 20th, 2019 - 06:43 am
(Link)
Vai tik tie tomēr nav iedzimti talanti.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:May 20th, 2019 - 08:42 am
(Link)
tas, ko sabiedriiba sauc par talantu, ar nevajadzigam miitiskaam nozimem apaudzis koncepts. un tas, ko es meginu teikt shajaa ierakstaa, ka cilvekiem ir atskirigas fiziskaas, emocionaalaas un uztveres pazimes, vini ir veidoti atskiriigi, bet taapeec mums ir dots praats, lai iemacitos shis lietas kognitiivi. es piemeram zinu autisku cilveku, kas pasniedz grupas procesus, jo vins savas noveeroshanas un uzvediibas analiizes spejas ir attiistiijis daudz augstaakaa liimenii kaa tie, kas taadas lietas ´vienkarshi juut`, bet shii speeja vienkaarshi just var pazust, ja esi stresaa vai citaas speeciigaas emocijaas. so, visu var iemaaciities.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:May 20th, 2019 - 09:10 pm
(Link)
Patiesībā šis piemērs liekas tieši stiprina pretējo - autistiskais čalis ir talantīgs kādā sfērā lielā mērā arī pateicoties šai kognitīvajai īpašība. Starp ģēnijiem, vispār autisms ir populārs jo tā blakne nereti ir fanātiska fokusēšanās uz konkrētu lauku, ka nereti ļauj attīstīt tajā ekstraordinārus rezultātus.

"Visu var iemācītie" strādā varbūt tikai uz ļoti instrumentālām spējām. Empīrika says so. Un vispār, tās lietas, par kurām runā tu, pamatā māca dzīves pieredze, ciešanas, nevis kādi kursi.
Powered by Sviesta Ciba