atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
02:16 pm:

Comments

From:[info]rindra
Date:January 3rd, 2019 - 09:57 pm
(Link)
Tas, ka sports, piemēram, palīdz depresijai, ir labi pierādīts. Un, ka mindfulness meditācija palīdz pret stresu - arī. Tā kā noteikti tev ir zināma taisnība. Bet reizē arī cognitive behavioral therapy strādā. Nevajag jau no viena grāvja gāzties otrā uzreiz. Visādiem domāšanas veidiem ir sava vieta.

Un par to stulbumu - nu nezinu gan. Manā pasaulē tie grudrākie ļaudis tomēr diezgan daudz un labi domā valodā. Un visa civilizācija no tā ir guvusi labumu.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:January 3rd, 2019 - 11:23 pm
(Link)
varu iedomāties diezgan daudz domātāju, kas pat nemēģinātu CBT un DBT, jo no intelektuālā viedokļa tie ieteikumi izklausāss apm tāds līmenis kā trenēt ēzeli.
tāpat kā visi, kas neiet pie psih.ter., jo netic, ka kāds viņiem "var pateikt kaut ko jaunu"
From:[info]rindra
Date:January 4th, 2019 - 01:03 am
(Link)
Daži snobi pat nepamēģinājuši rauc degunu par CBT vai citu psihoterapiju - tas nav arguments pret CBT vai psihoterapiju. Tas ir arguments pret snobiem. Es, personīgi, esmu cietusi no depresijas daudzus gadus. Neesmu gājusi pie psihoterapeita, bet CBT ik pa laikam esmu papētījusi, un tās "pamācības ēzelim" man regulāri palīdz.
Tāpat arī no savas pieredzes zinu, ka sports pret depri palīdz gandrīz vienmēr (sportoju par maz diemžēl). Lai gan pilnībā no depresijas tiku vaļā, kad/jo satiku savu vīru un kad nostabilizējās dzīve - nezinu gan, kādai "skolai" šis trītments pieder. Savukārt meditācija man palīdz tikt galā ar ļoti konkrētām, fiziskām neiroloģiskas slimības izpausmēm, kur dakteris teica, ka "lifestyle changes" visdrīzāk nepalīdzēšot.
Tāpēc, man liekas, ka es saprotu, ko tu gribi pateikt ar visiem šiem ierakstiem "pret" intelektuālo/valodisko domāšanu. Bet, kā jau teicu, nevajag uzreiz gāzties no viena grāvja otrā. Ļoti daudzas probēlmas pasaulē ir tieši no tā, ka cilvēki visu mūžu peld tikai kaislību un emociju vadīti un nedomā. Un cieš gan viņi, gan viņu apkārtējie. Tādā pasaulē teikt, ka cilvēki par daudz valodiski domā? Sorry. Un vispār - valodiskā domāšana taču pamatā lielai daļai mūsu civilizācijas sasniegumu...
[User Picture]
From:[info]teja
Date:January 4th, 2019 - 01:09 am
(Link)
nu es nesauktu pacientu, kuram kāda metode nepalīdz, par snobu.
From:[info]rindra
Date:January 4th, 2019 - 02:06 am
(Link)
Tavā komentā bija vārdi NEMĒĢINĀTU cbt, jo tie cbt ieteikumi IZKLAUSĀS tā un šitā. Man tas izklausās pēc snoba, kurš vēl nav pamēģinājis, bet jau zina.

Bet jā, droši vien, ka Aristotelim cbt vai cita psihoterapija nepalīdzētu (not to say, ka viņam tāda bija vajadzīga). Ne visi, kas cieš no garīgām slimībām (un ir "valodiskie"), ir aristoteļi.
Powered by Sviesta Ciba