atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
08:40 am: visiem "attīstīto valstu" jaunajiem māksliniekiem, starp citu, ir nenormāla alerģija pret klasiku un jebkuru klasisku motīvu. gan Džonatanam, gan Inesei, gan Kirstenai, gan Ruthai. Kirstenas keramika un zīmējumi (neatradu internetā, bet smalki!) man patīk, man liekas, viņa ir talantīga, Ruthas zīmējumi nu tā, liekas vairāk tāda klīrība (uz Ruthu man ir zobs kopš viņa aizbēga no trešā stāva), bet tur nav vispār nevienas atpazīstamas formas, eksperimenti ar faktūru un faktūras nobīdi, un krāsu un līniju spēli. gan rakstniekam Floriānam, kas atzīst tikai eksperimentālas prozas formas, kas nodarbojas ar paša koncepta iztaujāšanu dekonstruēšanu utt. piemēram, viņa grāmata par Ķīnu ir nevis grāmata par Ķīnu, bet gan par virspusējo valodu, kādā vācieši mēdz aprakstīt ceļojumus uz Ķīnu. un to uzrakstīt viņš brauca uz Ķīnu. grāmatas moto ir nevis kaut kas par Ķīnu, bet kaut kas, kur vairākkārvt lietots vārds "Oberflaechlich". (šis man patiešām liekas stulbi un nepatīk, no-no-no, kā teiktu Eimija). arī Mašai nepatīk klasika, ciktāl tas attiecas uz kompozīciju, viņa to galīgi neciena. pat ne tā saukto minimālismu vai jauno vienkāršību vai kā sauc to stilu, kurā komponē, piemēram, Arvo Parts.

bet savā operdziedātājas karjerā (jo viņa grib nopelnīt naudu un pilnvērtīgi izmantot savu balsi!) viņa, protams, dzied klasiku.

vakar koptelpā pie klavierēm viņa dziedāja Amēlijas ārijas no Verdi "Masku balles", jo saņēma ziņu, ka ir dabūjusi galveno lomu Gorlitzas operas iestudējumā, pirmo īsto lielo angažmentu savā dzīvē, un bija nenormāli laimīga, visiem stāstīja un visi viņai lūdza nodziedāt to partiju, ar ko viņa izturējusi konkursu. un tad viņa dziedāja, spēlējot klavieres. nevar, protams, aprakstīt, viņa ir soprāns ar ļoti skaistu patumšu tembru un ļoti trekna, varena balss, un viņa dzied ļoti emocionāli, reāls spēks, es klausījos ar vaļā muti, bet visas vācu mākslinieces pa vienai atstāja telpu. aizgāja cept kartupeļus, atnāca ar pilnām bļodām, ēdot drusku paklausījās, pēc tam atkal aizgāja. kad Maša pārtrauca un un smaidot paskatījās apkārt - un tajā kā viņa pavērsās pret klubkrēsliem smaidot, bija redzams, ka viņa bija domājusi, ka visi tur sēž un klausās, jo viņa taču tā dziedāja, ka nebija manījusi ne kartupeļu cepšanu, neko, mums visiem no sirds viņa dziedāja, tad tikai es muļķīts tur sēdēju un džonatans resnītis, bet Inese tieši gāja prom, un pagriezusies teica - sorry maša, man totāli nepatīk šitā mūzika, tā mūzika, ko tu biji komponējusi, man patika daudz labāk.

Comments

[User Picture]
From:[info]marabou
Date:January 10th, 2008 - 07:19 pm
(Link)
normālas bļodas
[User Picture]
From:[info]teja
Date:January 10th, 2008 - 07:23 pm
(Link)
Bet tu paskaties to Rutas lapu. piemēram, fotogrāfijas. apdirsties vispār, ne. un par šito visu viņa vakar pusstundu stāstīja savu mākslinieka uzstādījumu.
[User Picture]
From:[info]maya
Date:January 10th, 2008 - 08:15 pm
(Link)
apdirsties kādā nozīmē? :)

čau

nekā nav no tām fočenām.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:January 10th, 2008 - 08:19 pm
(Link)
vot tieši no tā arī apdirsties, ka nekā nav!
[User Picture]
From:[info]teja
Date:January 10th, 2008 - 07:26 pm
(Link)
Nē nu labi, daži Rutas zīmējumi nemaz nav tik slikti, es sakūros atkal, es dusmojos uz viņām
[User Picture]
From:[info]marabou
Date:January 10th, 2008 - 07:27 pm
(Link)
es tikai bļodas redzēju, man neko vairāk nerādīja
[User Picture]
From:[info]teja
Date:January 10th, 2008 - 07:30 pm
(Link)
spied uz Rutas, bļa!
[User Picture]
From:[info]marabou
Date:January 10th, 2008 - 07:32 pm
(Link)
labi labi. palīdziet. zīmējumi bija ok, bildes kā priekš antillas iepirkumu kataloga (paskatījos sadaļu menšen). tu esi tik ātri uzvārāma, uzreiz sāk ārdīties
[User Picture]
From:[info]teja
Date:January 10th, 2008 - 08:35 pm
(Link)
es nesaprotu, kāpēc nevaru zem tava pēdējā palikt komentāru. tu atkal tāds bitter sweet apžēliņš šovakar.
From:[info]vilniss
Date:January 11th, 2008 - 09:45 am

s kem pavedjoshsja s tavo naberjoshsja

(Link)
Nav slikti tie zīmējumi un man tie atgādina Kurtu Fridrihsonu, piemēram. nu bet nekā jau tik šausmīgi nekur neredzēta tur nav, tāpat kā tai keramikā un fotogrāfijā.
Bet tāda bļodošanās un cepšana kamēr kāds tev dzied ir stulba, manuprāt, un izsktās, ka tas tiek darīts tāpēc ka obligāti jāparāda, ka nepatīk, citādi vēl kāds padomās, ka patīk..
Tas tā- no malas
[User Picture]
From:[info]teja
Date:January 11th, 2008 - 02:30 pm

Re: s kem pavedjoshsja s tavo naberjoshsja

(Link)
vot tas tev, austrumeiropietim tā liekas - stulbi necienīt uzstāšanos (sarunājās viņas tā laikā arī skaļā balsī), un tas tikai mums liekas, ka nesmuki atnākt uz dzimšanas dienas pārtiju tukšām rokām un pat nepaspiest jubilāram roku, viņiem tas viss ir pilnīgi easy. turpretī armens tā satraucās, ka viņam nav dāvanas, ka nolaida savu rupjāko matu, to pavērsis pats pret sevi.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:January 11th, 2008 - 02:33 pm

Re: s kem pavedjoshsja s tavo naberjoshsja

(Link)
atšķirība starp šo meiteni un Kurtu Fridrihsonu ir tāda, ka viņa ironiski sarauktu degunu, redzot Kurta Fridrihsona bildes, kurās bez krāsu un laukumu spēlēm saskatāms arī mauriņš, debesis, un, nedod Dievs, namiņš. "jā, forši, bet tam ir drīzāk vēsturiska vērtība" viņa teiktu
From:[info]vilniss
Date:January 11th, 2008 - 04:08 pm

novije russkije babki

(Link)
Tas jau ar itkā normāli jaunam māksliniekam un viņi jau neapzinās, ka arī viņu darinājumi pamazām, bet nenovēršami kļūst par vēsturi.faktiski jau bezpriekšmetiskums, abstrakcija ir diezgan "ar bārdu", ja to uzlūko kā kautkādu vērtību filtru..
pārsteidz kas cits- ja tā nav uzspēle, kas slēpj nedrošību, - pārliecība, ka viss, ko esi saradījis ir labāks tāpēc vien, ka jaunāks.
bet - jautājums, kuru- armenu vai "vāciešus"- gribētu pie sevis ciemos, laikam atkrīt automātiski kā lieks.
Tu tik nepārvācojies tur, lūdzama un arī armenam neļauj.
Powered by Sviesta Ciba