atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
05:23 pm: Man ir tāds jautājums - no kādu ogu sīrupa/zaptes gatavo zaptsūdeņlimonādes etalonu? Nu to, kas mūsu bērnībā bija uz visiem viesību galdiem. Jāņogu? Upeņu? Es nevaru konkrēti paskaidrot, es atceros to garšu, bet nezinu, kas tur bija.

Comments

[User Picture]
From:[info]cebroff
Date:May 26th, 2007 - 05:30 pm
(Link)
DZĒRVEŅU! morziks
[User Picture]
From:[info]teja
Date:May 26th, 2007 - 05:32 pm
(Link)
un kur tādu, sīrupu, nez, mūsdienās nopirkt?
[User Picture]
From:[info]aleja
Date:May 26th, 2007 - 05:42 pm
(Link)
var nopirkt 100% dzērveņu sulu un tad šķaidīt ar ūdeni un cukuru, bet tā ir diezgan padārga.

bet jāņogu želeju - no pazīstamiem, uzticamiem cilvēkiem.
[User Picture]
From:[info]cebroff
Date:May 27th, 2007 - 03:50 pm
(Link)
protams, etalonu var uztaisīt tikai mamma :), bet tiko pajautāju viņai, to dara tā: vārošā ūdenī ieliek sietu ar dzērvenēm, tās izspaida kārtīgi, biezumus ar sietu izceļ, pēc garšas pievieno cukuru. Ja grib ultra šiki, tad iepeldina vēl dažas citronu šķēlītes. visu šo liek spainī uz lodžijas (vai kas tev tur) atdzesēties, tad salej glaunās glāzēs ciemiņiem, bet savējiem pa kluso tur pat no kausiņa lodžijā atdzerties :)

(tas viss protams komplektā ar vafelēm :)
From:[info]sii
Date:May 26th, 2007 - 05:31 pm
(Link)
es teiktu, ka dzērveņu
[User Picture]
From:[info]beafheart
Date:May 26th, 2007 - 05:38 pm
(Link)
vasaras beigaas caur marli svaigi spiesta jaanjogu sula ar cukuru, veelaak pati sazheleejusi burkaa. sajauc ar uudeni pareizaa proporcijaa kaartiigi izmaisot. uzburaas taada izteikta rudens, ziemas garsha.
From:[info]mikstmiesis
Date:May 26th, 2007 - 05:40 pm
(Link)
man bērnībā parasti bija aroniju vai cidoniju dzēriens, ko gatavoja no pašu dārzā lasītu ābolīšu sīrupa ;o)
From:[info]formica
Date:May 26th, 2007 - 06:02 pm

zaptsūdens

(Link)
klasika- no dzērveņu sulas
[User Picture]
From:[info]lauwa
Date:May 26th, 2007 - 06:25 pm
(Link)
dzeervenju, jaanjogu. Un jaukti tika arii ar uudeni kompoti - gan kjirshu, gan zemenju. arii aabolu sula tika aktiiv izmantota. par vienveidiibu sveetkos beerniibaa nevaru suudzeeties :)
Powered by Sviesta Ciba