diskurss ([info]diskurss) rakstīja,
nu protams, ka ukrainai nav vajadzīgs notriekt putinu lol, tas pat ezītim skaidrs. es vnk galīgi nesapratu, kāpēc tas stāsts par putina atentātu un visas pārējās max absurdās versijas no krievijas medijiem un pat paša putina personīgi.
ja tikai tāpēc, lai uztaisītu troksni, kas izkliedē publikas uzmanību un tādējādi kaut nedaudz nomaskē lažas patieso lažiskumu - ok, meiks sens, perfekts izskaidrojums.
ja nebūtu tāda absurdā trokšņa, tad skaidri saprotamas ziņas "mūsu foršie tautieši, kuri cīnās par neatkarību pret ļaunajiem ukraiņu fašistiem, tupa lažas pēc ir nonesuši trīssimts civilos, turklāt ārzemniekus" iespaidā pat krievijas publika varētu, hmmm, nu ja ne gluži tik ļoti sašūmēties lai sāktu kaut kā sliktāk skatīties uz savu dižo un mīlēto vadoni, tad vismaz krietni pazaudēt savas līdzšinējās simpātijas pret tautiešiem neatkarības cīnītājiem. aijaijai.

starp citu, par troksni medijos runājot. vēl papildu troksnis rodas tad, kad kāds žurnālists vnk nolažojas, dēļ steigas un/vai nekompetences. to es ne par krievijas žurnālistiem (tie protams staigā pa diedziņu - viņiem pašrocīgi kļūdīties, uzrakstot kaut ko nepareizi nepareizu, var maksāt vismaz karjeru), bet par rietumu žurnālistiem, konkrēti par to ziņu par asv it-kā paziņojumu, ka raķete izšauta no krievijas teritorijas. nu bija tāda ziņa, kaut kur tepat latvijas portālos pavīdēja, un es arī, auns, uztvēru viņu par bezmaz ticamu. a ņihuja - tad kad obama paziņoja "mēs zinām, no kurienes", tas bija paziņojums, ka "no teroristu kontrolētās teritorijas". a (šķiet, pirms šī paziņojuma nākusī) ne-ziņa, ka ķip no krievijas teritorijas raķete, tā acīmredzot bija nekas cits kā kāda žurnālista augšējo ekstremitāšu izliekuma rādiusa produkts.
un līdzīgi, vēl visādi mazāki troksnīši un lažiņas. piemēram, gārdiana tulks ne sevišķi labi iztulkoja tās telefonsarunas, "našli pervogo "dvuhsotogo"" (kur, kā es saprotu, viņš saka, ka ir atraduši pašu pirmo līķi, bet "dvuhsotogo" varētu būt reference toļi uz lidmašīnas modeli vai reisa numuru vai vēl ko tādu, nu kaut kāds žargons, un tieši tāpēc ielikts pēdiņās krieviskajā atšifrējuma tekstā) kļuva par "first two-hundredth found", un tālāk šis "divsimtais" līdz pat kaut kādam latvijas medijam atnāca, ka ķip jau divsimtais līķis saskaitīts.
karoč, visa šī notikuma atainojums medijos lieku reizi māca un atgādina, ka žurnālisti, arī tie kuri nemelo apzināti, mēdz kļūdīties, tādēļ jebkuras ziņas lasot vajag atcerēties, ka tās var saturēt troksni un sūdu, turklāt - arī pavisam citādu troksni un sūdu, nekā tu cilvēks tur sagaidi un centies saskatīt. vismaz man reizēm gadās šito, bļin, aizmirst un sapīties gudrībā.

par radaru, nu labi, ok, ticu, tas pat kaut kā liekas kopā. 2)=true.
bet ko tu domāji ar 1) ?
ka kremlis tagad saprot, ka iedot džekiem buku priekš hujārīšanas pa ukrainas armijas lidmašīnām jau no paša sākuma nebija laba doma?


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?