apziņas · mijkrēslī · dziļā · pamostas · bezgalība

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Man riebjas slimnīcas. Šobrīd runāju par dzemdību nodaļām. Nē, es neesmu tur dzemdējusi, pati dzemdēju mājās tieši šī iemesla dēļ. Sievietes un tikko dzimušie bērni tur tiek izvaroti. Mūsu nodaļā tā nenotiek. Vai. Manās dzemdībās viss bija kārtībā. Tāpēc, ka tu nezini, ka var būt savādāk. Tu mamma, tu vecmāte, tu ārsts. Ka nevis tevi dzemdībās izglāba, bet izglāba kopā savārītos sūdus. Mazais cilvēks ir tikko ieradies šajā pasaulē un visos viņa caurumos sabāž trubas, lai izsūknētu lieko. Un nevis tāpēc, ka viņam tas ir vajadzīgs, bet tāpēc, ka tas bija vajadzīgs pirms desmit dienām vienam dzimušajam mazulim. Vai mēs sāksim visiem profilaktiski izgriezt aklo zarnu, tāpēc ka vienam no daudzajiem rodas ar to problēma? Un sievietes dzimumorgāni kļūst par darba virsmu. Tavs ķermenis ir kāda darba virsma. Ja mēs pateiksim, ka tavs ķermenis ir tava vīra darba virsma, viņš var darīt visu ko nepaskaidrojot un nesarunājot - apkārtējie to sadzirdēs, jā, tas uzreiz izklausās pēc vardarbības. Bet, ja to atļaujas cilvēks baltā halātā - nekas, viņš jau to var. Tas ir savādāk. Un tiek izjauktas normālas pēcdzemdības, kad īsti tam nav pamatojums. Un pēc tam izglābj bērnu ar mākslīgo piena maisījumu, jo redz, mammai pietrūkst piena un kas tie vispār par pupiem - tādi nekādi. Bet tu nedevi ne bērnam,ne mammai iespēju!
Šeit arī tas ir normāli. Bet mums, kas zina, ka var būt arī savādāk, tā tomēr neliekas. Un es zinu, un vēl tūkstošiem sievietes visā pasaulē, arī Latvijā šīs skaits aug, zina, ka var būt savādāk arī dzemdībās.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
On 3. Novembris 2017, 16:17, [info]10m_zem_uudens commented:
O__o
to skolās māca vai to kāds ārsts izdomā?
[User Picture]
On 3. Novembris 2017, 18:45, [info]superdudinja replied:
Ko tieši?
atsūknēt gļotas no mutes, deguna, kuņģa? Skolās to māca. Un tas ir vajadzīgs pie noteiktiem apstākļiem. bet ne rutīnā. Bet mums tas tik bieži notiek rutīnā. Un ja īsermiņa sekas (bļaujošs bērns) pāriet ātri, tad medicīnas personāls par ilgtermiņa sekām jau nedomā - galvenais, ka tagad ir labi.
Un tāds ir sabiedrības skatījums - galvenais taču, ka mamma un bērns dzīvi.
* * *
On 3. Novembris 2017, 21:58, an anonymous reader commented:
Nevar saprast, patiess sašutums vai sava biznesiņa veicinājums...Nekādas caurulītes (jā, tā, iedomājies, latviski ir tavas trubas) nekur nevienam tāpat vien netiek bāztas.
[User Picture]
On 3. Novembris 2017, 22:18, [info]superdudinja replied:
Vai kāds izmanto cibu, lai reklamētu biznesiņus?
Atļāvos izkliegt savu sašutumu savā cibā un pati SEV atrast attaisnojumus savām sajūtām.
* * *
On 3. Novembris 2017, 22:03, an anonymous reader commented:
Principā es cilvēkiem, kas lieto vārdu trubas, pat labdienu neveltu.
On 3. Novembris 2017, 22:13, an anonymous reader replied:
Žēl santehniķa, kam kādreiz, iespējams, būs jāpalīdz ar kanalizāciju jūsmājās.
[User Picture]
On 3. Novembris 2017, 22:16, [info]superdudinja replied:
Šī ir mana ciba un es te lietoju 'trubas', bet tu droši ej garām nesasveicinoties.
* * *
[User Picture]
On 3. Novembris 2017, 23:36, [info]virginia_rabbit commented:
es neteicu me_too vardarb. sakarā, jo ja es čaļu uzmācīgās darbības traktētu kā vardarbību, tad nezinātu, kā sev kategorizēt dzemdību un pēcdzemd. pazemojošo pieredzi,kas bija daudz sliktāk. (es dzemdeju slimn., jo man bija riski, sekojoša operācija, asiņošana)
[User Picture]
On 4. Novembris 2017, 09:08, [info]superdudinja replied:
Un te jau ir tā mana sāpīte, ka šo mēs negribam skaļi palikt zem #metoo.
Un, ja kāda to izdara, tad ir komentāri "bez iemesla jau neizvaroja ar caurulītēm (latviski)".

Un nekādi riski, nekādas problēmas ar bērniņu vai mammu nedod tiesības šos cilvēku pazemot. Ne tikai viņus, bet arī partneri un citus tuvu stāvošos.

* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry