našķi
Aizvakar atkal ieviesu buljona pīrādziņus. No laša, pat neaizņēma pārāk daudz laika. Ja nu kādam noder, te būs recepte.
250g plāksne kārtainās mīklas
pusola pindzelēšanai
pildījums:
0.5 kg laša
sakaltusi "hamburgerbulciņa"
~1 ēdamkarote ķimeņu
dilles
rīvēts parmezāns (sāļumam un asākai garšai - pieņemu, ka vismaz daļēji var aizstāt ar sāli)
1.5 olas
Lasi mazliet nomikrenē un atdzesē. Bulciņu sarīvē traukā un pievieno gabaliņos saplucinātu lasi, kā arī visas pārējās pildījuma sastāvdaļas. Rūpīgi samīca kopā. [Iegūto masu var arī izmantot, lai veidotu laša kotletītes, bet tas mēdz rosināt žagas, ja neveiksmmīgi izvēlētas piedevas.] Man bija 26x35cm mīklas, tad nu sagriezu 12 puslīdz kvadrātiņos un katram pa vidu nokrāvu palielu piku pildījuma. Divus pretējos katra kvadrātiņa stūrīšus saspiež kopā, tā, lai izveidojas apmēram šāda forma:
http://www.feliksa-konditoreja.com/images/meta/aprikozu-drumstalu_kruasans.jpgRezultātu nopindzelē ar olu un cep pēc uz mīklas pakas atrodamajām instrukcijām (manā gadījumā: 20min 200C)
Kad gatavs un mazliet atdzisis, izšķīdina krūzītē kubiņbuljonu, ko lietot kopīgi ar pīrādziņiem.
P.S. Mīklas un pildījuma proporcija var ievērojami variēt, atkarībā no iedvesmas, pīrādziņu izmēra, formas utt.