Journal    Friends    Archive    User Info    memories
  Tātad:: Jauns | FriendsofFriends | Visi |
Tēmturi:: kino | ēst |

saulaina -

10. Maijs 2014 12:22

Valdībā iesniegti noteikumu grozījumu projekti par braukšanas maksas atvieglojumiem, kas paredz, ka personām ar pirmo vai otro invaliditātes grupu, personām līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti, kā arī bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem un politiski represētām personām nāksies sabiedriskā transporta biļeti iegādāties par pilnu maksu un braukšanas izdevumus pēc tam kompensēs Satiksmes ministrija no valsts budžeta.
Invalīdiem, bāreņiem un represētajiem transportā biļete būs jāpērk par pilnu maksu

Kompensācija notikšot bezskaidras naudas veidā saskaņā ar sabiedriskā transporta pakalpojuma apmaksu, savukārt pasažieriem transporta pakalpojuma apmaksai jāizmanto tāds maksāšanas līdzeklis, kas ir saistīts ar tādu iestāžu norēķinu kontu, kas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā piedalās noguldījumu garantiju fondā.

Patlaban personām, kurām valsts noteikusi braukšanas maksas atvieglojumus, braukšanas biļetes tiek izsniegtas, uzrādot attiecīgai kategorijai atbilstošu apliecību. Minēto pasažieru uzskaite sabiedriskajā transportā tiek organizēta, izsniedzot tiem braukšanas tiesības apliecinošu dokumentu - biļeti, kurai ir piemērota 100% atlaide.

Ar jauno kārtību tikšot nodrošināts, ka pasažieris pārvadātajam par kompensējamu transporta pakalpojumu veic bezskaidras naudas apmaksu, tādējādi varēšot veikt uzskaiti, kas ir apmaksājis transporta pakalpojumu, kā arī neatkarīgu naudas plūsmas un nodokļu uzskaiti.

Noteikumu grozījumos skaidrots, ka jaunā jaunā kārtība jānodrošina ne vēlāk kā līdz 2016.gada 1.janvārim.
http://www.apollo.lv/zinas/invalidiem-bareniem-un-represetajiem-transporta-bilete-bus-japerk-par-pilnu-maksu/650536

( pārlasīju 2 reizes, es nesapratu), bet jūtu ka besī

7 raksta - ir domaPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

No:[info]reinulitis
Datums:10. Maijs 2014 - 12:44
(Link)
un ja pensionāram vai bērnam bārenim (nepilngadīgajam) nav bankas konta, tad kā to naudiņu nogādās līdz personām?! un cik saprotu, tad kā tiks fiksēts - kurš, cik un kā ir braucis? rakstīsim iesniegumus par konkrētām summām? laikiem?

vispār nevaru īsti iedomāties - kā tas varētu darboties.
No:[info]str
Datums:10. Maijs 2014 - 12:47
(Link)
nu ja - izklausās debīli- kāds konts bārenim? ( ok- viņš Rīgas/?pilsētas transportā brauc kā skolēns) , bet starppilsētu? sviests kaut kāds
No:[info]sw
Datums:10. Maijs 2014 - 13:04
(Link)
vrb viņi mēģina panākt, lai sabtranss tukšāks - kādam šo kategoriju pārstāvim attiec. dienā naudiņas nav vispār, tāpēc ies vien kājiņām :/
No:[info]str
Datums:10. Maijs 2014 - 13:08
(Link)
bet tas ir arī starppilsētu transportam. un invalīdam ir jābrauc pie ārstiem? un varbūt ne tikai pie ārstiem, bet ja cilvēkam ir jāmēģina iztikt ar pabalstu, tur ir kā ir:((
No:[info]sw
Datums:10. Maijs 2014 - 13:10
(Link)
es pilnīgi piekrītu, ka šīs nav tās iedzīvotāju kategorijas, kuras ir gatavas šādām pārmaiņām.
No:[info]str
Datums:10. Maijs 2014 - 13:12
(Link)
pie kam, ja pareizi saprotu- viņi nevis grib izvairīties no krāpniecīgiem cilvēkiem, kas izmanto nepienākošās atlaides, bet no pārvadātājiem, kas krāpjas

pisec
No:[info]svari
Datums:10. Maijs 2014 - 20:18
(Link)
Un vēl interesanti, KAD naudiņa atnāks atpakaļ. Cerams, ka nedaudz ātrāk, kā pa piemēru pārmaksātais PVN vai iedzīv. ienākuma nodoklis.