from:helvetica date: Tuesday May. 28th, 2013 - 21:06 link
jo, lai dabūtu sāta sajūtu, der viena kotlete vai viena kāpostgalva. Kotlete ir ātrāk. jo "gatavā" vegānu pārtika ir tikpat piebāzta stabilizētājiem, konservantiem, sintezētām krāsu un smaržu vielām, ka tad jau labāk vnk gaidu, kad izdomās tabletīti, kuru uzņemot no rīta, tiek nodrošināta visi nepieciešamie uzturelementi un nerodas bada sajūta monokultūru audzēšana (no sojas pupiņām un palmu taukiem var uzkult jebkuru ēdienu) manuprāt ir tikpat ekoloģiski nelāga kā lopu "aušvicas", esmu par biodinamisku daudzveidību un maksimālu izlietojumu/reciklēšanu
lai gan, ja būtu kāds, kas gādā un gatavo, varētu arī pārslēgties uz vegānismu, kāpēc gan ne...
from:helvetica date: Tuesday May. 28th, 2013 - 21:18 link
aizmirsu piebilst: ziemas sezonā iztikt no konservējumiem un/vai no ārzemēm ievestiem dieszinkādiem "svaigiem dārzeņiem" arī nešķiet baigi simpātiski..
from:malfor date: Thursday May. 30th, 2013 - 00:47 link
monokultūras tiek masveidā audzētas, lai barotu lopkopības dzīvniekus. ja cilvēki nefiltrētu uzturvielas caur citiem dzīvniekiem, nevajadzētu arī plicināt tik milzīgas platības šīs sistēmas uzturēšanai. ilgtspējības arguments vispār neiztur kritiku, ir pieejami daudzi pētījumi par to, ka lopkopība galīgi nav ilgtspējīga un rada kaudzēm problēmu (skat. piem. http://www.fao.org/docrep/010/a0701e/a0701e00.HTM)
from:helvetica date: Thursday May. 30th, 2013 - 20:29 link
un tev ir ilūzijas, ka, pārstājot galēt dzīvniekus, pēkšņi visi audzēs 150 zortes lakstu un atlikušajos 90% lauku ļaus savvaļas govīm un cūkām laimē diet?
bet tas tāds retorisks jautājums ar nolūku norādīt, ka tēmas plašums nav gluži cibas komentāriem piemērots, īpašie pie nosacījuma, ka man nav simtpunktīgas pārliecības, ko vēlētos te pārstāvēt vai aizstāvēt. peace out.
***
from:
helvetica
date: Tuesday May. 28th, 2013 - 21:06
link
jo "gatavā" vegānu pārtika ir tikpat piebāzta stabilizētājiem, konservantiem, sintezētām krāsu un smaržu vielām, ka tad jau labāk vnk gaidu, kad izdomās tabletīti, kuru uzņemot no rīta, tiek nodrošināta visi nepieciešamie uzturelementi un nerodas bada sajūta
monokultūru audzēšana (no sojas pupiņām un palmu taukiem var uzkult jebkuru ēdienu) manuprāt ir tikpat ekoloģiski nelāga kā lopu "aušvicas", esmu par biodinamisku daudzveidību un maksimālu izlietojumu/reciklēšanu
lai gan, ja būtu kāds, kas gādā un gatavo, varētu arī pārslēgties uz vegānismu, kāpēc gan ne...
reply | thread
***
from:
helvetica
date: Tuesday May. 28th, 2013 - 21:18
link
reply | parent
***
from:
malfor
date: Thursday May. 30th, 2013 - 00:47
link
reply | parent | thread
***
from:
helvetica
date: Thursday May. 30th, 2013 - 20:29
link
bet tas tāds retorisks jautājums ar nolūku norādīt, ka tēmas plašums nav gluži cibas komentāriem piemērots, īpašie pie nosacījuma, ka man nav simtpunktīgas pārliecības, ko vēlētos te pārstāvēt vai aizstāvēt. peace out.
reply | parent