viskas un cits wow [entries|archive|friends|userinfo]
spotty_flyer

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Apr. 26th, 2018|08:15 pm]
Tas ir skaidrs, ka garlaicíga dzíve nav priekš manis. Heh.
LinkGribi ko teikt?

living in da kanada [Jul. 6th, 2016|10:16 pm]
Trīs mēneši te, paskrējuši kā vēja spārniem. Strādājam, nogurstam, dzīvojam, brīvdienas, strādājam... Vienīgais ko teikt - kaut viss turpinātos un uzlabotos tādā tempā kā līdz šim. Pēc stagnēšanas garšīgajā, bet bezjēdzīgi dumjajā Francijā, šejienes aktivitāte ir ļoti tīkama. Ja vien alus cenas nebūtu tik briesmīgas, dzīve būtu pavisam skaista.
LinkGribi ko teikt?

[Mar. 10th, 2016|12:01 am]
Pārģērbjam virtuvi. Ir tāda maģiska lieta ko sauc par mēbeļu pārģērbjamo plēvi, nav ne jausmas cik ilgi turēs, bet galvenais, ka vairs nav briesmīgi saskrāpētas un neglītas skapīšu durvis. Nepērciet glancētas virtuves mēbeles, bet vislabāk - nepērciet Ikea mēbeles vispār.
LinkGribi ko teikt?

[Mar. 9th, 2016|01:47 pm]
Es tiešām priecāšos, ja dienā, kad braucam prom, nestreikos ne taksisti, ne vilcienu vadītāji, ne gaisa dispečeri, ne piloti, ne lauksaimnieki, ne skolotāji, ne visi pārējie, kam patīk demonstrācijas un akcija "gliemezis".
LinkGribi ko teikt?

Crème pâtissière/vārītais krēms [Dec. 29th, 2015|12:55 pm]
[Tags|, ]

1/2l piens
4 olu dzeltenumi
140g cukurs
1 paciņa vaniļas cukura (parasti lietoju vienu vaniļas pāksti, mizas pēc tam cukurā)
60g miltu (var izmantot pusi parasto miltu, pusi kukurūzas miltu, garšas uzlabošanai)
1 sviesta gabals (ļoti stiepjami.. parasti pēc tam kad krēms jau ir pusatdzisis, iekuļu iekšā ap 50g sviestu)

Tātad - sakuļ olas dzeltenumus ar cukuru, pēc tam pievieno mildus un pakuļ vēl.
Paralēli liekot sildīties pienu ar vaniļas cukuru (vai izkasītām pāksts iekšiņām).

Pievieno sakultās olas ar cukuru un miltiem pienam. Uz lēnas uguns nepārtraukti maisa, līdz sabiezē. Kad sāk vārīties, ļauj minūti pamest burbuli un uguni nost. Tālāk pievieno sviestu un kārtīgi samaisa. Es parasti sviestu pievienoju, kad krēms ir pusatdzisis (bet ne auksts, citādi būs sviesta gabaliņi) un sakuļu ar mikseri.

Vismaz pagaidām man šo recepti nav izdevies nofeilot.
Link2 ir teikuši|Gribi ko teikt?

[Nov. 14th, 2015|01:21 am]
Sajūta drausmīga. Biju plānojusi meitenes uz Ziemsvētkiem vest uz Parīzi... tagad tiešām nezinu.
Link3 ir teikuši|Gribi ko teikt?

[Oct. 1st, 2015|07:40 pm]
Mikrouzņēmums reģistrēts, kaut kad nākamnedēļ pastkastē būšot reģistrācijas nr. un kaudze spama. Šeit ir bars mūdžu, kuri dienišķo maizīti pelna sūtīdami spamu, kam rakstīts virsū - jūs kavējat maksājumu,reģistrācija nenotiks, psc jums būs - aši, aši 250 eiras sūtiet mums (nu tur čeku un tā), bet sīkā drukā - maksājums nav obligāts.
Un ja nu kāds grib reģistrēt frančzemē mikrouzņēmumu, tad ziniet, ka reģistrācijai vajadzēja tikai personas apliecību, veselības karti, dzīvesvietas apliecinājumu, "goda deklarāciju" par nesodāmību, īpašnieka atļauju uzņēmuma darbībai, aizpildītu iesniegumu (uz divām lapām), ja esi amatnieks, tad kursu sertifikāts ar būs vajadzīgs. Gan jau kaut ko aizmirsu, bet nu jā, šitais ir tā sauktais, vienkāršais variants, lai taisītu SIA, viss ir stipri sarežģītāk...
Link6 ir teikuši|Gribi ko teikt?

Ķirbju zupa [Sep. 7th, 2015|06:55 pm]
[Tags|, ]

Vismaz kādu laiku šeit metīšu receptes, kuras atrodu par labām esam. Savādāk ja nav piefiksēts un nākamais gads klāt, ne vienmēr atceries kā to ķirbjzupu gatavināt.

1 kg ķirbis sagriezts gabalos,
4 palieli kartupeļi,
1 liels sīpols,
1 buljona kubs, parasti aizvietots ar "brīvi staigājušas" vistas cisku,
2 ēdamkarotes skāba krējuma,
2 ēdamkarotes sausa baltvīna,
1 ēdamkarote olīveļļas,
Sāls, pipari.

1.Posms
Sīkos gabaliņos sagrieztu sīpolu ieliek apzeltināties olīveļļā.
Kad sīpoli viegli zeltaini, pievienot ķirbja gabaliņus, buljona kubu, sagrieztus kartupeļus un baltvīnu.
2.Posms
Pievienot aukstu ūdeni, līdz galam nepārklājot dārzeņus.
Pievienot sāli, piparus un atstāt uz mazas uguns stundu gatavināties.
Blenderējot pievienot skābo krējumu.

Parasti dekorēju ar nedaudz rozmarīna un klāt sviestā apcepta bagete.
Link2 ir teikuši|Gribi ko teikt?

[Aug. 5th, 2015|11:51 am]
[Noskaņa | annoyed]

Nav man bijusi darīšana ar letiņu muitu, bet franču muitas lietas ir nomācošas. Mēģinu kustināt savu aktivitāti profesionālā virzienā, nu un tad sūtu materiālus. Materiāli specifiski un padārgi. Gaidam ziņas, pienāk no pastniekiem vēstule, ka 10 dienu laikā jāreaģē, lai sūtījumu atmuitotu. Vēstule nākusi 7 dienas, tātad mūsu rīcībā paliek trīs. Ok, pieprasītie dokumenti nosūtīti pa e-pastu, viss lieliski, sola dot ziņas trīs dienu laikā. Kā tad.. hahaha, ziņu nav, sūtam jautājumu - wtf? uz ko atbild, jā nu ziniet, muitai nav tiesību šito jūsu figņu atmuitot, ņemiet starpnieku, tā saukto muitas brokeri. Nu ko, ja jau tā, tad tā. A, kas ir muitas brokeris? Cilvēks, kuram viens papīrs jāuzcep (jāpaskatās sūtījuma kods), un jānokāš max piķis. 80eur par sūtījuma nogādāšanu no 100m tālēs esošās muitas noliktavas pie šamiem, 120eur par piegādi tālāk mums (mēs 100km no šamiem esam), procents par darījuma apstrādi ar. Rezultātā materiālu vērtībai klāt 50%, no kuriem 22,5% nodokļos, bet pārējais brokerim.
Es gribu sēdēt pie savas virpas, šļīpēt darāmo un legāli maksāt nodokļus valstij, bet kādēļ man jāmaksā kaut kādiem starpniekiem par to, ka muita pati nevar darīt savu darbu.

Man ir Viedoklis par franču darba stilu.

P.S. Vīrietis vienā līgumdarbā nostrādāja 2mēnešus, nevar saņemt naudu par nopelnītām atvaļinājuma dienām, jo "to apstrādā apakšfirma" un šamie tad jums kaut kad nosūtīs vēstuli, ka viņiem jāsūta oriģinālā izdruka no bankas ar konta nr. WTF apakšfirma uzņēmumam ar 50 darbiniekiem strādā tikai, lai pārskatītu atvaļinājumu naudas!? Un kādēļ vienmēr vajag to oriģināla bankas lapu?!

Pļeķ, uzcepos.
LinkGribi ko teikt?

[Jun. 29th, 2015|10:15 am]
Par vairāk kā mēnesi iekavējusies projekta virzība jo virpu nesūta. Lielais Cibas Dievs, lūdzu dari tā, lai šitais ir projekts, kurš beidzot tomēr aiziet un kustās un darās.
LinkGribi ko teikt?

[Jun. 5th, 2015|12:20 pm]
Diena: Laima vairs neražos šokolādi no īstām kafijas pupiņām.
Link2 ir teikuši|Gribi ko teikt?

[May. 13th, 2015|11:41 pm]
Tūra ir burvīga. Smej kā ne, piecus gadus jau te, bet tā īsti tālāk par Parīzi nekur aizvazāties līdz šim nebija sanācis (ja neskaita briesmīgo vienas dienas skrējienu līdz Bretaņai un atpakaļ). Tad nu izlēmām, ka beidzot jāizmanto tas, ka lielam bērnam brīvdienas un jābrauc aplūkot bik frančzeme. Sākumā domājām noskriet lejā līdz Tulūzai šādās tādās biznesa darīšanās, bet tā kā tas atkrita, vienojāmies, ka jābrauc kaut kur uz rietumpusi. Tūra, jā, emm, dzirdēts bij, ok, arbnb ko piedāvā apkārtnē.. piedāvāja šur tur un Šatō Lavaljērā mājeli īrēt. Lai nu ko, bet tādu iespēju laist garām vienkārši nedrīkst! Kliks, kliks, dzīvesbriedis pirmdien noraks savu vecmāmiņu un trešdien agrā rītā tīsimies prom. Domāts, darīts. 6 un puse stundas ceļā, pēdējā pusotra diezgan mokošas ar vemjošu sīkjaunkundzi, bet nu neko, izdzīvojām.

Pirmajā vakarā tāpat pa pašu Lavaljēru pavazājāmies, līdz pils parkam un tā, atradām vecas pilsdrupas ar pagrabiem, kur tā vien šķiet, ka vietējie līķus glabā un izmanto citiem noslēpumainiem mērķiem.

Otrā diena tad nu pa Tūru. Aizbraucām, noparkojāmies un devāmies meklēt tūrisma biroju. Nafig muzejus un tamlīdzīgas dumjības. Dodiet mums kur vazāties! Nu tad vāzings varēja arī sākties - skaista stacija. Da nē, afigeķ stacija, ar freskām, klavierspēlētājiem utt. Tālāk uz pildrežģu māju kvartālu. Mana sirds kusa no veciem ozolu baļķiem, bruģa un šaurām ieliņām. Es redzu visus Dimā varoņus tur esam, dzīvojam... tā tev nav kaut kāda sajāta Parīze. Papusdienojām krogā ar Rablē citātiem uz sienām un devāmies tālāk uz jaunāku kvartālu, aplūkot Luāru un tad jau arī vakars klāt.

Pēdējā nakts Lavaljērā un rullēt atpakaļ. Viens no blakus ieguvumiem noteikti ir tas, ka sīkjaunkundze iemācījās gulēt mašīnā - līdz šim nu nekādi.

Gribu nedēļu vai divas uz riteņiem pa tām Luāras pilīm.

p.s. nākamtrešdien pirmā nopietnā darba intervija ļoti ilgā laika periodā. turiet visu ko varat, es to darbu gribu!
LinkGribi ko teikt?

Izglītības un visādas citādas figņas [Apr. 23rd, 2015|10:27 pm]
Ja vēl pirms neilga laika diezgan nopietni apsvēru, ka varbūt tomēr atpakaļ uz LV ja apstākļi puslīdz sakrīt, tad tagad diezgan noteikti "Nē" jo man ir divas meitenes, kurām vēl skolā jāiet. Es negribu, lai viņām uzspiestu "pareizo" un "tikumisko" viedokli un "kristīgās vērtības" jo tā ierakstīts satversmē. Nepiekrītu preambulai, nepiekrītu, ka vienīgais pareizais veids kā dzīvot ir ar pirmo ko satiec un tad līdz mūža galam, lai vai kā dzīve iegrozīsies. Nepiekrītu, ka nav jāstāsta par fizisko seksa daļu un kontracepciju jo tas ir "netikumīgi" un seksot ārpus laulības gultas ir nepieļaujami. Varbūt es kaut ko nesaprotu, bet izklausās bik pēc viduslaikiem. Brr.
Link2 ir teikuši|Gribi ko teikt?

Tā ja [Apr. 16th, 2015|05:12 pm]
Kāds laiks off, nomainīts pc un visādas figņas. Pagaidām saule spīd, lietas darās un bērni pa galvu danco tā kā viss kā parasti.
LinkGribi ko teikt?

[Feb. 8th, 2015|12:41 pm]
I trīs mēneši nepagāja un dabūju FR autovadītāja apliecību!

Vakar lieliski nosvinējām mazmazītiņa pirmo dzinšinsdienu. Divreiz, abas ļoti sirsnīgi.
Tagad jāpošas uz džudō sacenscībām lielajai.
Link3 ir teikuši|Gribi ko teikt?

[Jan. 8th, 2015|03:40 pm]
Slepkavas kaut kur pa mūsu departamentu nēsājas. Viss nobloķēts. Jāiet bērnam pakaļ, nez vēlāk vest uz džudō vai ne.
Link4 ir teikuši|Gribi ko teikt?

omlet o fromāž [Nov. 24th, 2014|08:33 am]
Tas brīdis, kad kāds te sunī Europas savienību un tu tāds viss letiņš stāvi un centies neizrunāties... ehh, cik grūti viņiem ir redzēt bik tālāk par degungalu.
LinkGribi ko teikt?

[Nov. 17th, 2014|01:19 pm]
Tik labi, tīiiiik labi pēc sporta nodarbības. Izrādās, ka man pat esot muskuļi, kaut kur noslēpti, ierakušies zem riepu kārtiņas gan jau ka. Trešdien viena tikšanās, nākampirmdien otra, turam īkšķus par pasūtījumiem :)
Link2 ir teikuši|Gribi ko teikt?

ohh la la [Nov. 14th, 2014|07:48 pm]
Tiešām ceru, ka visus savus sargenģeļu krājumus neesmu iztērējusi šodien. 3x! 3x mani un lieljaunkundzi mēģināja šodien sabraukt. Pirmo reizi idiots brauca aplī neskatoties, ka es tur jau esmu, otro reizi dura izbrauca priekšā no stāvvietas, neskatoties, ka es esmu turpat blakus knapi izvairījos ielecot pretējā joslā, par laimi tur neviena pretī nebija. Trešo reizi no skolas nākot mājā uz gājēju pārejas pī uzlidoja, knapi lielbērnu parāvu malā. Tā viņš tur arī aiznesās ar 60 pa ielu, kur ar 30 atļauts. Pļeķ. un Uff.
LinkGribi ko teikt?

[Jul. 29th, 2014|02:38 pm]
Galvā kaut kāda putra, diviem cilvēkiem no rīta pateicu labvakar, trešajam paspēju pārlabot uz labdien. Sāku skatīties nodarbības šai nedēļai un pieraksts sākās ar "Wēk 3".
Franču birokrātija atkal uzdarbojas - trīs mēnešus mēģinu atjaunot nozaudētu (un pēc tam atrastu, bet to man konfiscēja) carte vitale (pie visiem dakteriem ejot vajadzīga utt.). Izrādās, ka viss esot kaut kur mistiski apstājies un jāsāk pa jaunu, teica, ka mēģināšot organizēt steidzamības kārtā, bet nu visdrīzākais, atkal tas būs kāds mēnesis pusotrs. Pff.
LinkGribi ko teikt?

navigation
[ viewing | most recent entries ]
[ go | earlier ]