viskas un cits wow - Crème pâtissière/vārītais krēms [entries|archive|friends|userinfo]
spotty_flyer

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Crème pâtissière/vārītais krēms [Dec. 29th, 2015|12:55 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]

1/2l piens
4 olu dzeltenumi
140g cukurs
1 paciņa vaniļas cukura (parasti lietoju vienu vaniļas pāksti, mizas pēc tam cukurā)
60g miltu (var izmantot pusi parasto miltu, pusi kukurūzas miltu, garšas uzlabošanai)
1 sviesta gabals (ļoti stiepjami.. parasti pēc tam kad krēms jau ir pusatdzisis, iekuļu iekšā ap 50g sviestu)

Tātad - sakuļ olas dzeltenumus ar cukuru, pēc tam pievieno mildus un pakuļ vēl.
Paralēli liekot sildīties pienu ar vaniļas cukuru (vai izkasītām pāksts iekšiņām).

Pievieno sakultās olas ar cukuru un miltiem pienam. Uz lēnas uguns nepārtraukti maisa, līdz sabiezē. Kad sāk vārīties, ļauj minūti pamest burbuli un uguni nost. Tālāk pievieno sviestu un kārtīgi samaisa. Es parasti sviestu pievienoju, kad krēms ir pusatdzisis (bet ne auksts, citādi būs sviesta gabaliņi) un sakuļu ar mikseri.

Vismaz pagaidām man šo recepti nav izdevies nofeilot.
LinkGribi ko teikt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]tipa75
Date:December 30th, 2015 - 11:53 am
(Link)
man vienmēr saiet pārslās.
[User Picture]
From:[info]spotty_flyer
Date:December 31st, 2015 - 12:08 am
(Link)
Pienam jābūt remdenam, kad jauc kopā. Nupat saliku kopā napoleonu - atkal sanāca lieliski.