viskas un cits wow - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
spotty_flyer

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Aug. 5th, 2015|11:51 am

spotty_flyer
Nav man bijusi darīšana ar letiņu muitu, bet franču muitas lietas ir nomācošas. Mēģinu kustināt savu aktivitāti profesionālā virzienā, nu un tad sūtu materiālus. Materiāli specifiski un padārgi. Gaidam ziņas, pienāk no pastniekiem vēstule, ka 10 dienu laikā jāreaģē, lai sūtījumu atmuitotu. Vēstule nākusi 7 dienas, tātad mūsu rīcībā paliek trīs. Ok, pieprasītie dokumenti nosūtīti pa e-pastu, viss lieliski, sola dot ziņas trīs dienu laikā. Kā tad.. hahaha, ziņu nav, sūtam jautājumu - wtf? uz ko atbild, jā nu ziniet, muitai nav tiesību šito jūsu figņu atmuitot, ņemiet starpnieku, tā saukto muitas brokeri. Nu ko, ja jau tā, tad tā. A, kas ir muitas brokeris? Cilvēks, kuram viens papīrs jāuzcep (jāpaskatās sūtījuma kods), un jānokāš max piķis. 80eur par sūtījuma nogādāšanu no 100m tālēs esošās muitas noliktavas pie šamiem, 120eur par piegādi tālāk mums (mēs 100km no šamiem esam), procents par darījuma apstrādi ar. Rezultātā materiālu vērtībai klāt 50%, no kuriem 22,5% nodokļos, bet pārējais brokerim.
Es gribu sēdēt pie savas virpas, šļīpēt darāmo un legāli maksāt nodokļus valstij, bet kādēļ man jāmaksā kaut kādiem starpniekiem par to, ka muita pati nevar darīt savu darbu.

Man ir Viedoklis par franču darba stilu.

P.S. Vīrietis vienā līgumdarbā nostrādāja 2mēnešus, nevar saņemt naudu par nopelnītām atvaļinājuma dienām, jo "to apstrādā apakšfirma" un šamie tad jums kaut kad nosūtīs vēstuli, ka viņiem jāsūta oriģinālā izdruka no bankas ar konta nr. WTF apakšfirma uzņēmumam ar 50 darbiniekiem strādā tikai, lai pārskatītu atvaļinājumu naudas!? Un kādēļ vienmēr vajag to oriģināla bankas lapu?!

Pļeķ, uzcepos.
Link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.