viskas un cits wow - [entries|archive|friends|userinfo]
spotty_flyer

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Oct. 1st, 2015|07:40 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Mikrouzņēmums reģistrēts, kaut kad nākamnedēļ pastkastē būšot reģistrācijas nr. un kaudze spama. Šeit ir bars mūdžu, kuri dienišķo maizīti pelna sūtīdami spamu, kam rakstīts virsū - jūs kavējat maksājumu,reģistrācija nenotiks, psc jums būs - aši, aši 250 eiras sūtiet mums (nu tur čeku un tā), bet sīkā drukā - maksājums nav obligāts.
Un ja nu kāds grib reģistrēt frančzemē mikrouzņēmumu, tad ziniet, ka reģistrācijai vajadzēja tikai personas apliecību, veselības karti, dzīvesvietas apliecinājumu, "goda deklarāciju" par nesodāmību, īpašnieka atļauju uzņēmuma darbībai, aizpildītu iesniegumu (uz divām lapām), ja esi amatnieks, tad kursu sertifikāts ar būs vajadzīgs. Gan jau kaut ko aizmirsu, bet nu jā, šitais ir tā sauktais, vienkāršais variants, lai taisītu SIA, viss ir stipri sarežģītāk...
LinkGribi ko teikt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]str
Date:October 1st, 2015 - 09:44 pm
(Link)
kāda nodokļa likme tur ir tādam uzņēmumam?
[User Picture]
From:[info]spotty_flyer
Date:October 1st, 2015 - 10:52 pm
(Link)
Atkarīgs no ienākumiem un vai esi pārdod preci vai sniedz pakalpojumus. Tirgotājiem sanāk 17% (nepārsniedzot noteiktus ienākumu griestus 82k) un pakalpojumu sniedzējiem 24% (nepārsniedzot 32k ienākumu griestus).
[User Picture]
From:[info]spotty_flyer
Date:October 1st, 2015 - 10:53 pm
(Link)
Papildus vēl ir iespējams pieprasīt nodokļu atlaides - tā saukto palīdzību uzņēmuma veidošanā, tur pa trimestriem no 5% līdz 12% trīs gadu laikā.
[User Picture]
From:[info]spotty_flyer
Date:October 1st, 2015 - 10:55 pm
(Link)
Ūn papildus vēl ir darba vietas nodoklis, kurš ir kā minimums 200eur gadā. Vēl bij kaut kādas figņas, bet vairs neatceros.
[User Picture]
From:[info]str
Date:October 1st, 2015 - 11:01 pm
(Link)
Izklausās samudrīti, bet gan jau viss ir vienkāršāk darbībā.
Grāmatvedību pats var veikt?
[User Picture]
From:[info]spotty_flyer
Date:October 2nd, 2015 - 12:06 am
(Link)
Ir, ir samudrīti, jā, grāmatvedības pat nav, tik cik pašam rēķināt, ka neesi mīnusos. Ieņēmumu deklarāciju jāpilda vai nu katru mēnesi vai ik pēc trim (var izvēlēties) un ieņēmumu nodoklim ar divi dažādi veidi kā maksāt vai nu procentu no ieņēmumiem vai progresīvi no ienākumiem tiek puse aplikta (un tad jārēķina kā izdevīgāk jo pēdējā jārēķina, ka ģimenes ieņēmumi uz vienu galvu nepārsniedz 26k gadā).

Ja pārsniedz limitus, tad gan tūlīt vajag grāmatvedi, maksā pvn un vēl visādi nodokļi pa virsu.