Ķirbju zupa |
Sep. 7th, 2015|06:55 pm |
Vismaz kādu laiku šeit metīšu receptes, kuras atrodu par labām esam. Savādāk ja nav piefiksēts un nākamais gads klāt, ne vienmēr atceries kā to ķirbjzupu gatavināt.
1 kg ķirbis sagriezts gabalos, 4 palieli kartupeļi, 1 liels sīpols, 1 buljona kubs, parasti aizvietots ar "brīvi staigājušas" vistas cisku, 2 ēdamkarotes skāba krējuma, 2 ēdamkarotes sausa baltvīna, 1 ēdamkarote olīveļļas, Sāls, pipari.
1.Posms Sīkos gabaliņos sagrieztu sīpolu ieliek apzeltināties olīveļļā. Kad sīpoli viegli zeltaini, pievienot ķirbja gabaliņus, buljona kubu, sagrieztus kartupeļus un baltvīnu. 2.Posms Pievienot aukstu ūdeni, līdz galam nepārklājot dārzeņus. Pievienot sāli, piparus un atstāt uz mazas uguns stundu gatavināties. Blenderējot pievienot skābo krējumu.
Parasti dekorēju ar nedaudz rozmarīna un klāt sviestā apcepta bagete. |
|