Konspekts, kas +\- atbilst pašreizējajai soc./pol. situācijai

Posted on 2008.05.18 at 21:16

Comments:


__________________
[info]spiritualized at 2008-05-18 22:05 (Linkz)
Te nebūs tiesas prāvas, par un pret, jā un nē, argumenti un holier than thou attieksmes, tas ir (haostisks) konspekts par masām, tik par labi Tu vari sazināties ar šo filozofu gariem un pajautāt ar ko viņi atšķīras no masām, pajautāt Nīčem, vai viņš bija pārcilvēks. Pajautāt sev.
Kā jau teicu interpretē kā vēlies, bet šeit ir labs domu grauds, to noliegt būtu grūti. (kaut gan moš es šo tekstu pārāk brutāli izrāvu no konteksta?)
Ko tu tieši vēlies zināt? Šeit tiek apskatītas daudzas tēmas. Nē, vizuāli, es, manuprāt, es īpaši neatšķiros no masas, bet tas, kas ir manā galvā ir mans un tur arī paliks, ne jau nu internetam tas tiks izklāstīts.
[info]digna at 2008-05-18 22:22 (Linkz)
/pieceļas kājās, skaļu in braši applaudē un kliedz: "Bravō! Urrāā!"/

:)
(es neņirgājos)
[info]shirms at 2008-05-18 22:55 (Linkz)
Te neklājas runa par to, kurš par, kurš pret kautko, kā arī neklājas runa par to, kā cilvēks izskatās. Tas, ko es vēlos zināt - kā TU sevi izcel ārpus masām?
Protams, vieglāk ir uzskatīt apkārtējos par niecībām, par tārpiem, nekā atzīt, ka pats esi tārps. Vieglāk sevi ir pacelt pār visam un visiem. Bet, ja pacenties paskatīties no malas - Tu neesi labāks ne par vienu ne par kapeiku.
Citēt jau mēs visi protam, bet sveša citāta uz Tavām lūpām nepadara Tevi par Idejas autoru. Tā padara Tevi par sekotāju sekotāju barā.
Dīvainākais, ka daudzi ceļ Nīči debesu augstumos, nezinādami, kas viņš bija un kādēļ jams ne īpaši mīlēja pasauli un sievietes. Līdz pārcilvēkam viņam bija как до Китая раком, tāpat kā Tev, tāpat kā man un tāpat kā pārējiem. Daži sliecas uz pārcilvēku, jo viņi nojauš, kas tas ir, bet tas ir bezjēdzīgi. Pārcilvēks nebūs ne Tavs bērns, ne mans. Pārcilvēks, ūbercilvēks būs cilvēces bērns.

rezumējot visu augstāk sarakstīto buļļa kaku - kas esi TU, lai liktu pārējos gandrīz 7 miljardus topošo pārcilvēku pie vietas?
__________________
[info]spiritualized at 2008-05-18 23:33 (Linkz)
Aha, esmu sekotājs lielās filozofijas ideoloģijas kultā, wait what?
Mēēn, man nevajaga pseidointelektuālu mēģinājumu mani izownot mana paša ierakstā, it īpaši no kāda, kurš acīmredzami neizprot filozofijas galveno principu - rosināt domu, šī ieraksta mērķis iespējams arī ir likt katram aizdomāties "vai es nesekoju pūlim? kas es esmu? ko es gribu?" u.tml., bet tas viss arī tur paliek, kāda galvā, kāda doma tiek pacelta, apstrādāta un izfiltrēta, tas nav uzreiz jāizklāsta komentāros kādam nepazīstamam cilvēkam no interneta kurš ir izlēmis izspēlēt kaucošā rebel kinga un morālo normu aizstāvja kārti.
Un kādā sakarā Tu uzbrauc Nīčem? Viņa filozofija par pārcilvēku un amorālismu nav tik sekla kā tā var likties braucot garām wikipēdijas ierakstiem or some shit ko interneta intelektuāļi parasti labi pieprot, jā, nahuj grāmatas, izvilksim pāris faktus no kādas interneta sūdu bedres un trauksimies pretīm zvaigznēm.
Kaut viņš būtu pats Džeks Rippers, tas nemaina viņa vārdu saturu, filozofija ir kā auglis, Tu apēd labo daļu, cik nu tu vari noteikt, kas ir labs un slikts, un izmet puvekļus un kauliņus, te tev nav ideoloģiju, te tev nav bara un masu, te ir tikai domas un idejas un to apstrāde.
Un kāpēc tev liekas, ka es sevi kaut kādā veidā paceļu virs citiem?
Bāā, kā man riebjas šī PRET attieksme, internet, it really makes people retarded.
[info]shirms at 2008-05-19 00:16 (Linkz)
nu pag, Tu pārāk agresīvi visu uztver. pseidointelektuāļi, rebeļi un pārējie brieža ragi... Par Nīči - viņš, tāpat kā es, sirga ar liekvārdību. "Zaratrustras" jēgu varēja izteikt vispār vienā-divās lapaspusēs, tāpat kā "antikrista" (no sērijas - kas saprata, saprata, pārējie lai šļūc pa nogāzi). Ko vairāk ķert no jamā un lasīt man vēlme pazuda pēc šiem diviem darbiem (neaiztiksim Tev tik sāpīgo tēmu - interneta ierakstus kautkurnebūt, kurus man ir slinkums pat meklēt, kur nu vēl lasīt).
Dīvaini, ka Tu aizstāvi Nīči, viņa uztveri par labo-ļauno, tanī pat laikā nespēdams radīt savus uzskatus. Pārāk Tu kategorisks esi... Puvekļi, kauliņi, ideoloģijas un vēl visādi viedi vārdi. Kad sapratīsi, ka nav patiesības cilvēkos, ka nav kopējas taisnības - laipni lūgtum.
Gadījienā, ja netīk rakstītā formā manis teiktais, varu atskaņot arī mutiski... kādreiz, kad tikšu līdz megamiestam...
__________________
[info]spiritualized at 2008-05-19 01:08 (Linkz)
Labi atvaino, mēdzu iekarst, bet Tu man uzbruki pilnīgā bezjēgā.
Interesanti, ka Tu izcel to, ka es nespēju radīt pats savus uzskatus, tas ir kā - nav komentāru, Tu mani esi atklājis! Wūūhōōō!
[info]shirms at 2008-05-19 08:43 (Linkz)
labi, atslābinies.
starp citu, no manis tiešām pienākas atvainošanās. centīšos nelīst vairs pālī komentēt svešus ierakstus, īpaši Tavējos
__________________
[info]spiritualized at 2008-05-19 12:25 (Linkz)
Da komentēt protams drīksti, bet vislabāk ir saprast ieraksta jēgu pirms to darīt, nevis celt augšā krusta karogu.
[info]shirms at 2008-05-19 00:23 (Linkz)
ak, jā, uz intelektuāļa statusu es netiecos, nevajag man to. Muļķim būt ir vienkāršāk. Tikai ir pasākumi, kas traumē vairāk kā paša muļķības apziņa...
es būt domāt, cerēt, ka esmu pāraudzis virtuālo krāniņu mērīšanās mirkli, kad ir vēlme kādu "izownot viņa paša ierakstā". Mani vairāk interesē veseliga diskusija, bez мордобития, rupjībām un personīgiem apvainojumiem
__________________
[info]spiritualized at 2008-05-19 01:09 (Linkz)
Tas labi, es arī netiecos uz intelektuāļa statusu, lai ko tas arī nozīmētu, mūsdienu pasaulē vairs nav intelektuāļu, ir tikai pseidointelektuāļi.
Previous Entry  Next Entry