Zaļā vārna ir un paliek zaļā vārna


February 5th, 2009

par tiem dzīves standartiem runājot @ 12:00 pm

Dvēseles stāvoklis: cold
Dvēseles melodija: Velvet revolver - loving the ailien

Tātad man liekas, ka krīzes apstākļos lietas par kurām īstais laiks ir dzīves standarti. Katrā ziņā manā prātā pacēla šo domu, un tad nu es sāku aizdomāties kādi ir mani dzīves standarti. Laikam jau nebūs nekas tāds ko vēlas citi, labi dažas lietas sakrīt. Bet kā teica Alfijs, man nav ne mazākās vēlmes būt bagātajam līķim kapsētā.
Labi, kas ir tie dzīves standarti pēc kā visi tiecas māja, ģimene, sociālā iederība un piederība. Labi ar pēdējo vēl varu sevi asociēt sociālā iederība ir svarīga.
Bet ko nu tur daudz manos dzīves standartos. Lai jau tiek visiem prieki.
Manuprāt, viena no svarīgākajām dzīves iezīmēm ir ēdot nedrīkst jaukt kopā divas kečupa brendus. Tas nekad nenoved ne pie kā laba. Labi laikam jau godīgi jāsaka, ka man patīk mājas lietot Čillī picas bezmaksas kečupu, ko viņi tur dala. Es gan neesmu drošs vai bezmaksas kečups pie picas manā uztverē sakrīt ar viņu viedokli.
Nekad un nekad vairs ne zem kādiem apstākļiem nedrīkst parakstīties uz Līvu Kaķu alu, vai jebkurām citām Līvu alus izdarībām. Es vispār nemēdzu atteikties no alus un mans mīļākais ir Zelta alus, līdz ar to Jūs zināt cik zemas ir manas prasības. Pārsvarā es aprobežojos ar uzrakstu alus uz etiķetes un grādiem, lai man ietu pie sirds. Bet teikšu godīgi tie Līvi nav bijuši normāli, jo, manuprāt, tas alus garšo pēc paduses. Un man kaut kā negribas piektdienas vakaros lietot paduses.
Es esmu pilnīgi aprobežots un zemisks romantiķis, kas uzskata, ka ja ir tā īstā mīla un izjūtas var dzīvot kastē. Nevajag man mājas un baltos žogus, un visas pārējās izcili skaisti naudīgās lietas, kas ir materiālas. Tiem kam tā ir ziniet es to runāju no skaudības, jo neko vairāk, jo pašam man tā nav bū bū bū bū. Bet godīgi saku īsta mīlestība ir tiešām kastē un zem tilta, tā ,ka vienīgais, ko tev vajag ir tas otrs cilvēks. Nevis jauka atpūta viesnīcā, kur par attiecību labklājību liecina komforts un ērtība. Es domāju tad vārdus es tevi mīlu var aizstāt ar mums kopā ir ērti.
Nekad, nopietni nekad nevēlos pēc pašu iniciatīvas braukt uz Ēģipti. Es saprotu, ka nav nekā interesantāka uz pasaules par lielu smilšukasti un pāris tūkstošus gadus veciem akmeņiem, bet pateicos tomēr atteikšos. Ak, jā, vēl viens iemesls ir tas, ka katrs Latvietis tur ir bijis un manuprāt viņi visi mēģina bildēties pēc viena standarta, vēl viena bilžu kolekcija no Ēģiptes, un man jau būs sajūta, ka pats tur esmu bijis.
Kas tur vēl cilvēkiem ir svarīgi ak jā mašīnas un daudz naudas. Hmz, man liekas, ka nevēlos nemaz daudz naudas. Patiesībā tā, lai ir labi. Lai pietiek man un kādam prieciņam viss. Nu tā, ka bagāts man liekas es sajuktu prātā. Lai gan tam ir plusi ,jo sajūk prātā tikai nabagie, bagātie ir ekscentriķi!
Un galu galā es esmu no tiem, kas vēl aizvien pārliecinās, ka dzīvē viss ir vienkārši. Nav nekādu varbūt miljards situācijās: es varbūt viņu mīlu - nemīli! punkts. varbūt distance mūsu attiecības mūs tuvinās - netuvinās, viss beigsies un punkts ! varbūt es esmu laimīgs - neesi un samierinies ar to, ja nevari ,tad mainies!
Es tiešām neuzskatu, ka ir melns un balts, bet neskatāmās lietās tā tas ir. Bet mums taču patīk pašiem sev melot! Nezinu kāpēc, bet tā ir. Man liekas, ka patiesību pieņemt reti kurš no mums māk.
Bet ,lūk, mana uzskats ir tāds, ka ir jājūtas dzīvam un laimīgam, nevis paēdušam un ērtībā ( protams, ja tas dara laimīgu, katram sava izvēle). Dzīvībai jākulsā vēnās un ir jādomā what the fack! diena ir pagājusi , jāiet gulēt that suck! Nevis ūūū vēl viena diena un būs brīvidienas, tad būs labi. Prieks un laime, laime un prieks.
 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]sin
Date: February 5th, 2009 - 12:02 pm
(Link)
tā jauki uzrakstīji.. :)

[User Picture Icon]
From:[info]spike
Date: February 5th, 2009 - 12:32 pm
(Link)
paldies, paldies, paldies :)
[User Picture Icon]
From:[info]cuba
Date: February 5th, 2009 - 12:07 pm
(Link)
Par sociālo iederību vai slāņiem, te kaut kad biju ar aizdomājies.
Zin ko izdomāju? Cilvēki neslāņojas pēc finansiālā stāvokļa, lai gan finansiālais stāvoklis nereti ietekmē to, kur tu būsi.
Principā jau ir tās "vērtību grupas". Cilvēki ar līdzīgām vērtībām un pasaules uztverēm turās kopā. A finanses, tas jau ir patapinājums tam.

Bet, nu, jāatzīst, abs finansiālais stāvoklis dod lielākas izklaides iespējas. Taču es esmu ļoti adoptēties spējīgs cilvēks, un mierīgi varu gulēt kā karaliskā gultā, tā arī kūtī, bez mazākās riebuma sajūtas :)

Principā līdzīga arī ir mana ikdiena, ka jāadoptējas. Jāprot būt vienlaicīgi gan priekšniekam, gan padotajam. Gan bargam, gan laipnam un pretīmnākošam. Bet iespējams tas arī ir manas veiksmes cēlonis - prasme adoptēties situācijai, prasme izvērtēt un saprast - kā kurā situācijā ar kuru cilvēku uzvesties.
[User Picture Icon]
From:[info]spike
Date: February 5th, 2009 - 12:13 pm
(Link)
Finansiālais stāvoklis ir izteikta sociālā barjera, jo mainās vērtības un prioritātes. Cilvēka labklājībai pieaugot mainās arī velmes un prioritātes. Protams esmu vins prātis ar tevi, jo vairāk naudas,jo vairāk iespējas izklaidēties. Bet es vēlos atcerēties tos laikus,kad sanākot kopā pa četriem tika sagrabināti trīs lati, bet vakars notusots un mājās ierašanās tikai ap 7 no rīta tāpat.
Tagad siltas vietas,labi dzērieni, taksis mājās - dzīves standarti. Bet kā jau teicu neonsodam neaizstāvam, tās naivās bērnišķīgās kopības trūkst. Bet jautri tāc bija tāpat.
[User Picture Icon]
From:[info]cuba
Date: February 5th, 2009 - 12:24 pm
(Link)
Tu tiešām tici, ka vērtības (kas personībā izveidojas agrā bērnībā) var mainīties finansiālo apstākļu ietekmē? Jo attīstības psiholoģijas pētnieki uzskata pretēji :)
Sou, no tā izriet, ka kāreiz vērtības (es ar vārdu "vērtības" domāju cilvēka raksturiezīmes, prioritātes, elementāro pieklājību (vai nepieklājību), morāles normas, utml). Un saliekot to visu kopā, mēs redzam, ka attiecīgajos slāņos arī cilvēki ir bieži vien "līdzīgi domājoši", kas man liek domāt, ka vienkārši "atšķirīga rakstura cilvēki" bieži vien nerada attiecīgu iespaidu uz noteikta slāņa pārstāvjiem, lai kļūtu par tā "dalībnieku".

Bet tā ir tikai un vienīgi filosofija un teorija, bez faktiem vai pētnieciskiem experimentiem :)
[User Picture Icon]
From:[info]mafia
Date: February 5th, 2009 - 12:28 pm
(Link)
Ir tūkstošiem gadījumu, kad naudas ietekmē cilvēku vērtības ir smagi mainījušās...
Vērtībām vispār ir tendecne mainīties visu dzīvi.
Dažas paliks nemainīgas varbūt - bet tas no katra individuāli atkarīgs, ko viņš atstās, ko paņems tālāk līdzi.
[User Picture Icon]
From:[info]cuba
Date: February 5th, 2009 - 12:41 pm
(Link)
Vērtību maiņa cilvēkā - arī ir vērtība.
Sīkāk tagad neskaidrošu, jo nav laika, bet es joprojām uzskatu, ka pamatvērtības paliek. Viss kas mainās ir adoptācija naudas situācijai, un attiecīgi mainās uzvedība.
Es neesmu teicis, ka visas raksturīpašības un ieradumi ir nemainīgas. Te runa iet par kaut ko citu.
[User Picture Icon]
From:[info]cuba
Date: February 5th, 2009 - 12:43 pm
(Link)
Pieņemsim to tā, ka es Tev(un citiem) nesaprotami izsakos, kas nav tas pats, kas nepatiesība :)
[User Picture Icon]
From:[info]mafia
Date: February 5th, 2009 - 12:44 pm
(Link)
es sapratu un imho mēs vienkārši par dažāda veida vērtībām runājam :)
[User Picture Icon]
From:[info]cuba
Date: February 5th, 2009 - 12:51 pm
(Link)
Jā.
Laikam nebūšu izvēlējies pareizo vārdu, kā to apzīmēt :)
[User Picture Icon]
From:[info]spike
Date: February 5th, 2009 - 12:32 pm
(Link)
es patiešām tam ticu, jo mūsu vērtības var mainīties. kaut vai visniekāršakajās lietās un prasībās. Mainoties finansiāliem apstākļiem mainās sabiedrība,kurā mēs ieejam, mainās idejas,kas ir gaisā. Un vēlme iederēties mūsos ir ļoti spēcīga. Kā rezultātā mēs cenšamies adoptēties un pieņemt idejas un vērtības,kas valda tur apkārt.
Es nesaku,ka tā ir visiem. Ir cilvēki,kas sen ir sapratuši,kas viņi ir un ko viņi vēlas.
Bet saproti,ka ikdiena ir nemitīga sociālā mijiedarbība, un būt tajā labumā/krējumā grib visi. Viss vēlas būt tie uz kuriem skatās nevis tie kuri skatās. Vieniem tā slava, citiem nauda, citiem kaut kas cits.
Es uzskatu, ka kā reiz ir intresanti pagrozīties dažādos slāņos, tas paplašina perspektīvu. Jo ir lietas,ko tev parāda,ko savādāk neredzi, līdzīgi kā ar to peli,kas ir paēdusi un kas ir izsalkusi.
[User Picture Icon]
From:[info]cuba
Date: February 5th, 2009 - 12:45 pm
(Link)
Kopš kuriem laikiem "ideja" ir "vērtība" vai vispār kaut kas konkrētam cilvēkam piemītošs?
Ai, skat. atbildi Mafijai. :)
Mani reizēm ir grūti "lasīt". Bet es pats zinu, par ko runāju. Tikai to vajag pareizi uztvert. Vai attiecīgi saprotami izklāstīt. Bet to es nevaru tā ātrumā blietējot pa pogām starp darbiem izdarīt. Sou, piedāvāju šo sarunu izbeigt vai atlikt.
[User Picture Icon]
From:[info]wilkacis
Date: February 5th, 2009 - 12:57 pm
(Link)
Tieši tā - tā ir tikai teorija, viena no daudzām. Šķiet, ka pēc būtības psiholoģija un it īpaši dažādi uzvedības modeļi ir pilnīgs "tējas bazars" akadēmiski izglītoto vidū.
Kas ir faktiski svarīgi - tu nesēdēsi pie vienas tējas ne ar Kargina dēlu, ne ar Centrālstacijas pusaudžiem.
[User Picture Icon]
From:[info]cuba
Date: February 5th, 2009 - 01:06 pm
(Link)
Tu izteicies kā cilvēks, kas no psiholoģijas ir diezgan tāls.
Paskaidrošu - protams psiholoģija joprojām nav atzīta par zinātni, jo tā pēta lietas, ko nevar zinātniski izmērīt vai pierādīt.
Taču tā joprojām ir Zinātne. Un tā nav buļļa sūds, jo ir tiešām konkrētas cilvēku darbības vai reakcijas uz lietām, kas ir prognozējamas, paredzamas, novēršamas. Ar attiecīgām metodēm cilvēki ir ietekmējami, pierunājami, pārliecināmi.
Tas, ka tu tam netici ir tikai mīnuss, jo tas nozīmē, ka kāds tevi var iespaidot un tu to pat nemanīsi :)

Es neesmu psihologs, un ar psiholoģiju kā zinātni vai priekšmetu daudz saskāries neesmu. Bet daudz pievēršu uzmanību zilvēku uzvedībai dažādās situācijās tā tīri pašintereses vadīts. Tā teikt pētu cilvēkus kā tādas laboratorijas žurciņas, bet neitrāli, no attāluma.
Tas par to "tējas bazaru". Vienkārši ir daudzi cilvēki pasaulē, kas ir "gudri" par lietām, ko paši nesaprot :P
[User Picture Icon]
From:[info]mafia
Date: February 5th, 2009 - 12:17 pm
(Link)
Dēm!!! Par tiem baltajiem žogiem, kaudzi naudas, balto un melno un Ēģiptes smilšu kasti- man likās, ka es pati būtu rakstījusi :P Burtiski nocitēji manas domas :D
Bet par Līvu padusi - redz, kā tomēr izrādās, ka tev ir alus, kas tomēr negaršo :P
[User Picture Icon]
From:[info]spike
Date: February 5th, 2009 - 12:23 pm
(Link)
Tas nopietni ir vienīgais alus,kas man netīkas! Bet visi citi ir pieņemami un dzerami :)
[User Picture Icon]
From:[info]mafia
Date: February 5th, 2009 - 12:26 pm
(Link)
Ticu - es par tādām lietām kā gaume nestrīdos :p
[User Picture Icon]
From:[info]spike
Date: February 5th, 2009 - 12:38 pm
(Link)
neticu! visi strīdās par gaumi!
[User Picture Icon]
From:[info]mafia
Date: February 5th, 2009 - 12:43 pm
(Link)
Strīdās par gaumi strīdēties!
[User Picture Icon]
From:[info]wilkacis
Date: February 5th, 2009 - 01:01 pm
(Link)
Man liekas, ka te ož pēc izaicinājuma un eksperimenta!
/movie man voice on
ŠONEDĒĻ jūs uzzināsit - vai Andreja naidam pret Līvu alu ir patiess segums, vai tomēr tā ir kārtējā cimperlīgā iedoma!
10 miestiņi. Trīs no tiem līvu. Viens dzērājs un tikai viens jautājums - KURŠ IR LĪVU???
[User Picture Icon]
From:[info]spike
Date: February 5th, 2009 - 01:06 pm
(Link)
he he he vēl viens meiģinājums, vai tā ir taisnība ! Tā sacīt, kas no tā sanāks :D
[User Picture Icon]
From:[info]mafia
Date: February 5th, 2009 - 01:10 pm
(Link)
to es gribētu redzēt dzīvajā :DD