anta ([info]softdb) rakstīja,
@ 2009-10-04 00:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Aiz nezināšanas, ko darīt, ķēros pie tā programmēšanas kursa. Izlasīju visu pirmo ievadmateriālu šim mēnesim, un mani smagi nepamet sajūta, ka te kaut kā trūkst. Teorētiskais materiāls ir par pašiem pamatiem, kkādu elementārāko operātōru aprakstiem, bet kontrōluzdevumos ir tā, ka izskatās galīgi 'čau'. Vienīgais, ko no teōrijas var izmantot, ir tas, kā sākt un beigt programmu. Teikšu kā ir, man nav sajēgas, kā lai izpilda 2/3 uzdevumu. Sanāk, viņi sūta kaut kādu virspusēju materiālu, bet, lai izpildītu uzdevumus, man info jāmeklē papildus?
Vsp man jau patīk, ka tur nebija pilnīgi nekādu, teiksim, izmantojamo operātōru un to nozīmju saraksta, vispārējo principu, un visi piemēri bija par gatava teksta izvadi. No sākuma ar vienu rindiņu, tad divām un tad ar veselām četrām, wow. Bet ne vārda par to, kā izveidot centrētu rombu no zvaigznītēm, tb, *.

"Strādājot atsevišķi divi cilvēki nav spējīgi uzrakstīt identisku programmas kodu. Ja iesūtīti tiks vienādi uzdevumu risinājumi, tad šis uzdevums tiks anulēts abiem studentiem un punktus šim uzdevumam vairs nebūs iespēja iegūt."

Wtf? Tas izklausās absurdi. Es jau, protams, nezinu, cik cilvēku tajā kursā ir, da ir vispār man sajēgšana pagaidām par visu šito ir diezgan minimāla... Bet anyway. Tīri teorētiski pieņemot, ka 10 cilvēkiem [jo, kā jau teicu, nezinu, cik cilvēku tur ir] jāuzraksta programma, kas izdod, cik minūšu ir 5 stundās, ir jābūt 10 unikāliem kōdiem, izslēdzot pilnīgi visas nejaušas sakritības un līdzīgas domāšanas iespējas. Hell yeah. Būs jālieto dažāds atstarpīšu skaits.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?