so_damn_insane ([info]so_damn_insane) rakstīja,
@ 2008-01-25 12:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mani nebeidz fascinēt cilvēki, kurie iedomājas, ka es kaut ko baigi saprotu no datoriem. Pēdējos 3 gados man pieredze ar datoriem ir sekojoša:

* Esmu piedalījies dažu datoru pirkšanā. Tas vienmēr ir aprobežojies ar norādīšanu uz lētāko vai otru lētāko piedāvāto komplektāciju un vārdiem "šo te, lūdzu".

* Reizēm esmu instalējis Windows un dažas programmas (Skype, Winamp). Tas vienmēr ir aprobežojies ar [Next] pogas spaidīšanu un reizēm palasīšanu uz ekrāna, ko tad īsti es daru. Tas gan nav mainījis mehāniku - spiest pogu [Next], kamēr vairs tālāk netiek un ir jāspiež [Finish].

* Esmu skrūvējis vaļā datoru. Tas parasti notiek tā - paņem nazi (jo skrūvgriezis nekad nav pa rokai) un atskrūvē. Iztīra putekļus ar jebkādu metodi (pūst ar muti, sūkt ar putekļusūcēju, ķeksēt ar adatu, etc.) un aizskrūvē ciet. Vai arī neskrūvē, ja ir slinkums.

* Mans ikdienas "darbs ar datoru" izpaužas tā - es rakstu PL/SQL, kurš tiks darbināts uz mašīnas, kurai ir vairāk procesoru un gigabaitu atmiņas nekā man gadu (laikam). Ja manam datoram ir problēmas, es tās nerisinu, es zvanu iekšējam tehniskajam atbalstam, kuram par šo problēmu risināšanu maksā.

* Es izmantoju DC++, lai tiktu pie mūzikas/filmām/programmām.

Vai tas viss padara mani kompetentu atbildēt uz jautājumiem
* Kāpēc mans dators ir lēns?
* Vai man labāk pirkt HP laptopu vai to tur uz "A" burta?
* Uzinstalēsi man Photoshopu?
* etc...


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?