Grain of Salt - [entries|archive|friends|userinfo]
snauts

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jan. 13th, 2022|06:10 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
From:[info]3koma14vs007
Date:January 14th, 2022 - 05:02 pm
(Link)
Nav jau domāts, ka hominīdi, kas nodēvēti par australopitekiem vispār nebūtu atrasti un izrakti no zemes, bet miskastē viņi homo sapiens senču nozīmē.

Labi, labi, es lieliski saprotu, ka daļa zinātnieku, it īpaši tie, kuri visu savu mūža karjeru uzbūvējuši uz evolucionisma bāzes, stabili pie tās turas un ne pie kādiem apstākļiem nav gatavi atzīt, ka viņu teorijas paši pamati ir bijuši aplami.
Bet ir cita paleontologu daļa, kas uzskata no līdz šim atrastajiem fosilajiem primātiem vēl nevieni nav uzskatāmi par homo sapiens priekštečiem.

Tā ka ir divas pretēju uzskatu zinātnieku grupas, un pagaidām nekāds kosenss acīmredzot nav sagaidāms, bet izskatās, ka pārsvaru pamazām ņem evolucionisma pretinieki.

Tā kā antropoloģija un paleontoloģija nav manu prioritāro interešu lokā, tad necenšos padziļināti iepazīties ar tiem vai citiem zinātniskajiem pētījumiem šajā jomā. Vienīgi vairāk vai mazāk sekoju paziņojumiem par atklājumiem un tendencēm.
Un šīs tendences ir, ka evolūcijas teorija pamazām izčākst un acīmredzot tā arī paliks vēsturē kā maldu teorija.

Jo, kā zināms, teorija atzīstama par zinātnisku, ja tā spēj izskaidrot un paredzēt. Evolūcijas teorija ("mīkstajai" tipiski, kur nevar eksakti pierādīt, bet tikai interpretēt) nespēj ne izskaidrot ne paredzēt.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:January 14th, 2022 - 05:05 pm
(Link)
Zinātnē neko nenosaka tas, kurai nometnei ir spalgāk klaigājoši pārstāvji.

Nav nekādu "tendenču, ka evolūcijas teorija ... paliks vēsturē kā maldu teorija", ir tikai elektriskā visuma vai plakanās zemes ideju piekritēju analogi, kuriem ļoti gribētos, kaut tādas būtu. Vienu hipotēzi var izkonkurēt tikai cita hipotēze ar vairāk to balstošas evidences, līdz ar to, lūdzu, esi velkomēts nākt klajā ar savu drosmīgo evolūcijas kritiku vai vismaz pienest atsauces uz citu veikumu, paskatīsimies, novērtēsim.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:January 14th, 2022 - 06:46 pm
(Link)
Naratīvs =/= teorija. Simple as.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:January 14th, 2022 - 10:57 pm
(Link)
Nu un?
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:January 14th, 2022 - 11:59 pm
(Link)
/nespēj ne izskaidrot ne paredzēt./

Atkal majestātiska nezināšana.

Lasi:

https://en.wikipedia.org/wiki/Evolutionary_algorithm