Novembris 21., 2008


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
16:04
Sakarā ar baumām, atminējs, ka varbūt tomēr būtu prātīgi savus uzkrājumus turēt uz nedaudz lielākiem procentiem nekā līdz šim.
Apskatīju Parex noguldījumu piedāvājumus un atšķirības ir labi redzamas, bet ne tik viegli saprotamas.. Manu uzmanību pievērsa tas, ka uz 3 gadiem LVL noguldījumiem ir divciparu skaitlis, kā arī 1-3 gadu EUR likmes ir par 3% augstākas kā citur. Jautājums tikai, kā to interpretēt?

Parex http://www.parex.lv/lv/private/noguldijumi/fixed/
Swedbank http://swedbank.lv/cenas/cenradis.php?nr=2-1
SEB http://www.seb.lv/lv/private/services/investments/deposits/termdeposits/simple/?tarif=1
Nordea http://www.nordea.lv/Priv%C4%81tperson%C4%81m/Uzkr%C4%81jumi%2bun%2binvest%C4%ABcijas/Termi%C5%86noguld%C4%ABjums/78732.html

(3 pēdas | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]uldy
Date:21. Novembris 2008 - 16:21
(Link)
nu ja ir uzticība konkrētai bankai, ka tā ir droša un stabila uz mūžiem, tad riskē un ņem lielākos procentus (paskaties vēl arī norvik, privātbank piedāvājumus - galva noreibs...:))
ja uzticības nav, tad glabā tur kur liekas drošāk - Valsts garantijas likums garantē tikai noguldījuma pamatsummas atmaksu - problēmu gadījumā % ir tutū...

atšķirība ir tajā, kur banka pēc tam to naudiņu liek un pa kādu cenu tā var aizņemties no citām bankām pasaulē (tas par EURo)
Latu likmes pārsvarā ietekmē tas, cik daudz bankai vajag latus, lai izpildītu LB rezervju normu un vēl kādus lokālos darījumus nofinansētu.
to, cik katra banka pārmaksā var redzēt atņemot no rigibid bankas procentu likmi - jautājums vai esi gatava uzticēt savu naudiņu turēt bankā, kas Tev pārmaksā depozītā - tātad Tavs depozīts tai rada zaudējumus...

nu tas tā, baigi haotiski... :)
[User Picture]
From:[info]smille
Date:21. Novembris 2008 - 16:29
(Link)
% zaudēšana mani nesatrauc, Parex man šobrīd šķiet gana drošs - ar domu, kas vēl var notikt? Ja pēc šitās naudas iepludināšanas viņam tomēr ļaus aiziet pa burbuli, tad arī citās bankās būs ****.

Par to, ka mani noguldījumi bankai rada zaudējumus - rigibid tomēr ir starpbanku likme un , manuprāt, nav gluži korekti salīdzināt noguldījumu likmi tikai ar to (tad jau visām bankām depozīti nestu zaudējumus)
[User Picture]
From:[info]uldy
Date:22. Novembris 2008 - 15:16
(Link)
nu patiesībā tā jau arī ir, ka depozīti, kas iedoti par likmi virs rigibid - nes zaudējumus... jautājums, kā banka tos atpelna...
smaidi -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Login
Bucket
Rakstīt
Rozes
Komentāri
Latest
Labot daudz

> Go to Top
Sviesta Ciba