Februāris 23., 2023


[info]ninona11:13
Es nezinu, vai par angļu valodu tas būs patiesais iemesls, bet - esošā angļu valoda ir "frankenšteina briesmonis", sastiķēta kopā no daudzām citām (kas nu pāri gājis un kādas valodas sanesis), tur varētu būt bijis pagrūti katram atcerēties tās dzimtes un pareizo locīšanu (paskat, kādas mokas ir ar darbības neregulārajām vārdu pagātnes formām un pārņemto lietvārdu, īpaši latīņu un grieķu daudzskaitļiem...).
Rekur sameklēju pareizu (nu, cik Vikipēdijai var ticēt) vēsturi - https://en.wikipedia.org/wiki/Gender_in_English Tātad dzimums ir bijis, un ar laiku izslaucīts plus mīnus citu valodu ietekmē.
Visās valodās citu valodu ietekmē (arī tajā, ka jaunatne apgūst un izmanto citas valodas, un ka citu tautu izcelsmes cilvēki apgūst tā teikt vienkāršotu valodu) notiek dažādas pārmaiņas. Latviešu valoda arī kļūst plikāka, atmetot dažādas senas formas un paralēlās formas. (Iet mājās / iet uz mājām / iet mājup - kuras formas tu ikdienā lieto?) Gan jau arī latviešu valoda ar laiku būs "viņš iet, viņa iet (vai varbūt visos gadījumos "viš", mēs iet, es iet uz mājām". :)

Read Comments

Reply


No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
smaidi - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Login
Bucket
Rakstīt
Rozes
Komentāri
Latest
Labot daudz

> Go to Top
Sviesta Ciba