Oktobris 7., 2022


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
17:39
Nopirku 18 tūjas un 3metrīgu egli. Un 750l kūdras. Būs mums "sēta" un privacy gandrīz uzreiz vai vismaz pa pusei šogad un pēc diviem gadiem kārtīgi. Parēķināju, ka tādas tūjas ir lētāk nekā koka žogs, jo tas jāuztur un jāpārkrāso ik pa 5-10 gadiem, lai būtu daiļi un man pietiks, ko ņemties ar ielas žogiem (stūra gabala mīnuss)

(3 pēdas | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:9. Oktobris 2022 - 07:15
(Link)
Ar tūjām sanāk dažkārt šaize, ka pēc gadiem 30 tās izaugušas 10m un noēno visu placi, kā ari aizsedz visu skatu.
[User Picture]
From:[info]smille
Date:9. Oktobris 2022 - 07:44
(Link)
Tūjām ir šķirnes, kuras var izvēlēties, ja negrib 10 m (un principā pašvaldības pilsētās regulē, ka ir max pieļaujamie augstumi atkarībā no attāluma līdz sētai, tas gadījuma ja kāds kaimiņš slinko). Un ja tādu, kas pēc papīriem izaugs līdz max 3-4m, sāk apšņikāt ap 1.5m augstumu, tad var mierīgi noturēt līdz tiem 2m arī 50 gadus. Vai arī, ja pārdomā, cik garas grib, var arī diezgan brutāli nogriezt, pirmais gads būs nesmukāks, bet pēc tam saaug jaunie dzinumi un resnos kātus nosedz (šopavasar to izdarījām omes dārzā).
[User Picture]
From:[info]smille
Date:9. Oktobris 2022 - 07:46
(Link)
Vienīgais, ko gan aizmirsu ir čakars ar tūju zariem, kuri ļoti lēni sadalās un tāpēc nevar likt kompostā un neņemot pretī arī bio plačos, bet mums jebkurā gadījumā ir lēnaudzīgās, un tie galotņu zariņi būs niecīgi
smaidi -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Login
Bucket
Rakstīt
Rozes
Komentāri
Latest
Labot daudz

> Go to Top
Sviesta Ciba