Jūnijs 22., 2017


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
15:06
Un vēl - vai tiešām pret ērču encefalītu var potēties arī tagad bez paaugstinātiem riskiem starp pirmo un otro poti??

(4 pēdas | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]neraate
Date:22. Jūnijs 2017 - 15:17
(Link)
var arī tagad, pēc paātrinātās shēmas, kad katra pote ir ik pēc 2 nedēļām. risks nav lielāks kā citām. risks ir 'dabūt encefalītu pirms vakcīna iedarbojusies' bet nu ja skatamies reāli uz to, ka jau janvārī un februārī parādās inficētas ērces, ne lielāks kā vakcinējoties rudenī. ja jāiet dabā, es droši vien vakcinētos. šobrīd neesmu vakcinējusies, jo neesmu tikusi līdz ģ.ā. kas tomēr dod nosūtījumus. t.i. encefalīts ir smaga saslimšana jebkurā gadījumā, ja nesen saņemta vakcīna un cilvēks saslimst, ne obligāti slimo smagāk kā ja būtu vakcinējies laicīgi
[User Picture]
From:[info]smille
Date:22. Jūnijs 2017 - 15:26
(Link)
Bet tas viss tikai caur ģim dr? Man pašai vajadzētu atkārtoto droši vien, jo 5 gadi pagājuši un tur problēmām nevajadzētu būt, bet man abi ģim dr saka, ka 3.5gadnieci labāk nepotēt (un ne tikai īstā dr, kura ir drusku īpatna, bet arī aizvietotājs, kas ir ļoti sakarīgs)..
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:22. Jūnijs 2017 - 15:39
(Link)
nu, ģim.dr. jānovērtē, ka cilvēks kuru potē ir vesels, t.sk. paskatās kaklā un izčamda limfmezglus, kas ir svarīgi, citādāk nevis pēc potes jutīsies sūdīgi 2 dienas un potes vieta sāpēs ilgāk, bet gulēs ar to zarazu kas jau bija izdomājusi ieperināties.

tev, protams, pašai jāizvērtē kādēļ iesaka nepotēt - objektīvi iemesli vai antivax herņa (no kuras ļoti bieži cieš arī medicīnas speci), līdz ar to moš vari aiziet uz BKUS vekcināciju kabinetu konsultācijai vai ja sarežģīti un gribi tūlītēju skaidrību, kaut pie maksas pediatra (tikai tad jāskatās vai enaizraujas ar homeopātiju, antropozofo medicīnu u.tml.)? es savu puiku līdz 2 g.v. paspēju sapotēt ar to 50% atlaidi, jo mēs ejam uz upi, šad tad braucot čurājam mežā un gribu būt droša, ka vismaz pret encefalītu pasargāts, jo vēl no bērnības ļoti spilgti atceros kā tēvs ar Laima izraisītu meningītu pusgadu gulēja Stradiņos
[User Picture]
From:[info]smille
Date:22. Jūnijs 2017 - 15:50
(Link)
Ā, ok, vidējai pavasarī bija tie milzu limfmezgli ilgi (EB laikam), bet ai, man tā riebjas iet kautkur uz med iestādēm pie svešiem ārstiem. domāšu pēc jāņiem.
smaidi -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Login
Bucket
Rakstīt
Rozes
Komentāri
Latest
Labot daudz

> Go to Top
Sviesta Ciba