Oktobris 31., 2012


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
18:08 - cālis un rati
Eh, ar EM sporta ratiem ir tāds besis, ka negribas vairs lietot, jo ratus nevaru nonest vienā piegājienā, jāness divos un mājā arī jātur divās daļās un tā jau vietas koridorī nav kur apgriezties un tad vēl divi milzīgi ratu kluči, kas nestabili.

Nezinu arī vai vispār gribu ziemai ko meklēt, vai nē:
A) Varētu iztikt ar slingu. Slings ir ērti, slings ir forši, bet 11-12 kg nesāt stundu apkārt varētu būt pagrūti. Un to stundiņu svaigā gaisā tomēr gribas nodrošināt. No otras puses - šobrīd stunda vēl ir ok, divas stundas ir grūti.
B) Ar vieglajiem Maclaren teorētiski var izbraukt, drusku jāpastumj, bet pie pirmā sniega kā reizi izmēģināju. Mīnusi - tomēr ļoooti kratās tikko nav notīrīts (un parks netiek tīrīts perfekti). Nezinu vai to gribu.
C) Meklēt sporta ratus, kas der arī ziemai. Besis meklēt!

Stundu esmu pasēdējusi internetā, gudrāka netiku.

(12 pēdas | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]nastja
Date:31. Oktobris 2012 - 18:39
(Link)
a kādi tev ir tie EM sparta rati? Tie ir kulbu rati ar sporta beņķi?

Man liekas, ka slings uz ziemu nav risinājums, jo 11-12 kg dara vairāk ļaunuma mugurai, kā nesot šķiet.
Maclaren piekrītu - diezgan švaki (es ar KK lpirmo ziemu nobraukāju ar perego sporta versiju uz klasiskā rāmja. Kopsummā bija pasmagi (škiet sanāk tie paši 15 kg) pret sporta ratiem (mūsējie ap 7 kg), bet man tiesa bija vikis, kas nones un lielo pumpējamo riteņu komforts ir neaizstājams..

vēl ir opcija ragavas (sniegotajā laikā). Tās, pēc nepieciešamības varu droši iedot uz šo ziemu. Mums šādas - http://minikid.lv/index.php?l=1&c=900&p=886 - nav nekas ūber, bet pirmajā gadā gana parocīgas, jo ir a) vieglas, b) ar muguriņu un c) iesēdinot bērnu ratu guļammaisā, brīdī, kad viņš nolūzt, var noguldīt pilnā augumā guļus - sanāk ka sīcis guļ maisā kā kokonā.. ja pa grupučiem nebraukā, ir foorši :)
[User Picture]
From:[info]nastja
Date:31. Oktobris 2012 - 18:40
(Link)
p.s. ja tev rati 2 daļīgi - patereiz pastāv opciju turēt vismaz rāmi jau lejā - mašīnā vai ratiņu novietnē / pagrabā?
[User Picture]
From:[info]smille
Date:31. Oktobris 2012 - 19:06
(Link)
Es šobrīd mēdzu atstāt vienkārši lejā un tad kādā piemērotā brīdī noiet pakaļ - man laikam patīk risks :D Mums ir EM City Cross, kas no 2in1 ir vieglākie, bet ar sporta daļu šausmīgi neparocīgi nešanai. Smaguma ziņā vēl būtu nesami, ja būtu ērti paņemami un nelocītos vaļā. Nu un otrs mīnuss ir ka pat salocīti grūti iet caur durvīm!

Turēšana mašīnā būs jaāpdomā.. Visu laiku domāju, ka tā nav opcija, jo mums viņi pat mašīnā neieiet neizjaukti (jāņem riteņi nost vai arī jāliek pa daļām). Kad pirkām, šo jautāju MV, jo viņš bija tādus ratus vedis, bet izrādās mūsu izpratne par to, ko nozīmē "sporta daļa ielien bagažniekā", stipri atšķiras :D Bet ja ir izvēle slings uz stundu vs slings 3 min līdz mašīnai un kamēr saliek ratus, tad varbūt tomēr ir ok.
[User Picture]
From:[info]nastja
Date:31. Oktobris 2012 - 19:40
(Link)
3 min jau var arī rokās aiznest, mašīnās parasti ir arī sēdekļi, kur bērnus novietot :)
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:31. Oktobris 2012 - 20:28
(Link)
esmu reliģioza slingotāja. ar pirmo bērnu ratus lietoju 3 reizes (trešais brauciens bija pēc lakata), ar otro nemaz neturēju to grabažu mājās. mz nav ratos gulējis. man arī neliekas, ka tās 2 stundas ziemā ārā būtu kaut kā zinātniski pamatotas. mūsu senči tā nedarīja. neviens savvaļas dzīvnieks bērnus nestumj aukstumā ārā no migas. turklāt bērns uz trotuāra ir ar degunu ļoti tuvu mašīnu izpūtējiem; tas jau netīrāk nekā istabā.

un neredzu jēgu veselībai, jo mani bērni slimo stipri mazāk par vidusmēru (praktiski neslimo).
[User Picture]
From:[info]smille
Date:1. Novembris 2012 - 10:10
(Link)
Pa lielam piekrītu, bet acīmredzot neesmu reliģioza ne slingotāja, ne 2h ratos staidzinātāja. Vienkārši man pašai skaistā laikā gribās pastaigāt svaigākā gaisā, kaut arī tā būtu ziema, neeiet jau runa par 2h staigāšanu putenī..

Tad nu meklēju, kā to staigāšanu izveikt pēc iespējas ērtāk mums abām. Slings ir ļoti ērti visādā ziņā, tik ja vien nav dikti nogurusi, tad viņa diezgan dīžājas un grozās, jo grib vairāk redzēt. Savukārt uz sānu ar kombinezonu nebija ērti - man šķita, ka slīd visu laiku.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:1. Novembris 2012 - 13:59
(Link)
vēl jau, protams, atliek šitāda bērnu svaiggaisināšana :)
http://klab.lv/users/indulgence/497107.html?#cutid1

savās ziemas pastaigās parasti gāju ar miegainu bērnu, kas tūlīt arī aizmiga. un vēl, protams, bija jāizstrādā apģērba sistēma; ja vajag, varu izstāstīt.
[User Picture]
From:[info]smille
Date:1. Novembris 2012 - 14:29
(Link)
Bija viens laiks, kad viņai tā kā nogura, bet gulēt vēl negribēja un tad mājās viss bija garlaicīgi, tikai pa rokām gribēja. Kā izgājām ārā, tā uzreiz bija interesanti, varēja vēl stundu nodzīvoties un tad mājās atplīst. Un tagad es esmu tik ļoooti pieradusi pie ekstras, ka bērns diendusu (līdz pat 2h) guļ mājās, ka nemaz negribu šo paradumu mainīt :).

Par apģērbu padalies gan, mani tas tiešām interesē.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:1. Novembris 2012 - 14:47
(Link)
katram citi ieradumi; mums āra midzināšana kaut kā gāja secen, bet ja nu vajag, tad vajag :)

ziemas komplekts. šādi zābaki:
http://www.bebrens.lv/index.php?mod=about&id=8164&catid=7316&r=d4fabd1c2e208b1a1f18c49e4382fb8f

+ šāda cepure
http://www.bebrens.lv/index.php?mod=about&id=8082&catid=7316&r=3ae14dfc8d990f94a8c877846573ea41

nosedz tos bērna galus, kas ārā no manis. pa vidu mazliet siltāks apģērbs nekā istabā. cepure tāda, ka nekas nepaliek pliks arī grozoties.

man pašai - XL izmēra ziemas sporta jaka (lēti nopirku humpalās, glīta; pati esmu tieva) ar garo rāvējslēdzēju priekšā. ja ieeju ar bērnu siltā veikalā, tad uzreiz varu attaisīt rāvslēdzi. ja uzkavējos tur ilgāk, tad viegli novilkt arī zābakus un cepuri, un attaisīt bērna jaku (vēlams tāda, kas priekšā visgarām attaisāma; to var novilkt pat bērnu neatmodinot). aukstā laikā man pašai kaut kas plāns ar augstu apkakli un ļoti aukstā laikā man silta gara šalle.

bērnu šņorēju vardītē; diezgan smieklīgi, kad bērns lūr ārā no jakas atvēruma :D

nekādi kombji; tiem ir zems dibens un kājas nemaz nevar salikt tā, kā vajag. turklāt no lakata pēdas ir aukstumā un dibens siltumā.

ā, un bērna zābaciņi jāsastiprina kopā ar gumiju, citādi viens var nokrist un pazust.
[User Picture]
From:[info]nastja
Date:1. Novembris 2012 - 15:08
(Link)
piekrītu par cepuri un zābakiem. Tiesa man zābaku vietā bija dubultās vilnas zeķes - tā ka ja zeķes ir, zābakus pieļauju, ka var nepirkt.
Cepure mums nebij tik forša, toties ar vinu šalli sasedzu gan savu, gan bērna kaklu. Un mantelis man ar bija 44 izmēra, kurā gan es, gan KK normāli ietilpām.. tiesa gan es bērnu sēju zem savas jakas un vējjakas un ar seju pret sevi, tapēc zeķes vilku 1 kārtā. Bet nu mēs gan arī 2 stundas pa ziemu nestaigājām un nākamā ziemā ar 8-11 mēnešu bērnu ērtāk bija iekrāmēt ratos, jo man ārā iešana parasti bija apvienota ar RIMI iešanu vai citām sadzīviskām darīšanām, kas paredzēja papildus svara pārvietošanu no punkta A uz mājām :)
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:1. Novembris 2012 - 15:20
(Link)
tie kombja zābaki ir reāli forši; vilnas zeķes vilku pavasarī un rudenī :)
ar jaunāko man nācās iet ārā arī pilnīgā purgā, jo bija jāiet pakaļ vecākajai uz dārziņu.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:1. Novembris 2012 - 15:21
(Link)
un to milzīgo ziemas jaku vēlāk atdevu vīramātei; viņai tagad tā viena no iemīļotākajām ziemas jakām.
smaidi - cālis un rati

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Login
Bucket
Rakstīt
Rozes
Komentāri
Latest
Labot daudz

> Go to Top
Sviesta Ciba