- 23.12.07 21:49
- Bes es šodien skrēju kā tāds nabadziņš, un ne jau Zs dāvanas meklējot, bet vasaras drēbes ceļojumam. Un tagad mēs šķovējam kāpostus. Es personīgi šodien 3 stundas pušķoju egli. Tas ir tā, bērni vakar paši izpušķoja egli, mazie bērni, un jāļauj ir viņiem tas prieks, bet šodien es, riebīgā, visas mantiņas noņēmu nost un pārkārtoju pa savam, jo tā nabaga egle bija pagalam nomocīta, man šķiet, vēl vienu nakti viņa neizturētu ar tām smagajām spoguļbumbām zaru galos, daži zari pat bija jau palūzuši (tās bumbas es vispār nekad nelieku, tās es nopirku, uznākot mietpilsonības lēkmei, kad te, Latvijā, ielauzās rietumi. Bet tās bumbas ir riebīgas un smagas un prasās pēc, tipa, dizainīgajām eglēm, bet man t'das nepatīk, es gribu, lai ri kopā gan manas bērnības mantiņas, gan laika gaitā iegādātas, un lai ir raibi un krāšņi, nevis gaumīgi.)
Dāvanas man visiem ir. Ar dāvanām vispār šofad samērā mierīgi. Un, lai nu ko kāds teiktu, tie Zs mājās tomēr man partīk.
(Tur nav nekā falša, zazazelle, zini, tas atkarīgs no dalībniekiem. Pati egle, svecītes, cepetis un kāposts jau nav nedz labi, nedz slikti). - 4 rakstapiebildīšu
- 23.12.07 23:13
-
hih, nu akurāt. Nupat ir izsķovējušies 3kg kāpostu, mazais Mārcis izklapējis karbonādes, kas glīti ar pipariem un sāli sakārtotas stāv hermētiskajā kastītē, priekš eksotiskāku gaļiņu cienītājiem ir iemarinēti cuban pork chopi un 2kg adrettas kartupeļu no matīstirga stāv sainītī. Eglei viss ir dikti labi arī.
Lai tev priecīgi. - piebilst
- 23.12.07 23:37
-
Paldies. Mums arī tieši 3 kg. Bet gaļa gan būs trdaicionālais cepetis no manis un pīlīte no Omas. Pie tam Oma vienkārši nespēj izcept vienu pīlīti, tā ka pīlītes būs divas.
Un vēl es vārīšu burkānus īpašā gaumē, tas tāds latvietim nepierastāks ēdiens, Recepti es aprakstīju kaut kur pie up. Nekad vēl neesmu mēģinājusi, redzēs, kā sanāks.
Nu tad priecīgus, un pie reizes lamīgu jauno gadu. - piebilst
- 24.12.07 16:34
-
Mēs arī paņēmām 3 kīlō kāpostu, bet, redzot, cik daudz mēs abi jau vakar esam "nolufcījuši", ir skaidrs, ka nākamreiz jāņem divtik. Pārāk garšīgi sanāca — pirmajā vakarā parasti vēl tik labi nav. Laikam triks ar karamelizēto cukuru nostrādāja.
Lūkošu atrast Tavu burkānu recepti (kur varētu būt "pie up"?)
Priecīgus svētkus! - piebilst
- 24.12.07 16:53
-
Tur, kur up sāk ar vardiem: " sākas!" - vai kaut kā tā.
Neatceros, vai pierakstīju - bet, tā kā visu jau reize nevar dabūtgatabu, tad tos burkānus var uzvārīt arī drusku ātrāk un pēc tam ar karstumizturīgo trauku iebāž uz brīdi cepeškrāsnī un sasilda.
Mēs jau ar sākām vakar šovēt, bet tad vēl nebrūninājām. Toties šodien, es baidos, esmu pārspīlējusi ar to brūnināšanu. Bet garšīgi ir un arī ož pēc mazuma. Nu, ja aptrūksies, sasildīs dimdiņkāpostus:)
(bet baigā starpība, tā tie dimdiņkāposti liekas varen garšīgi, bet kad salīdzina.... mmmm)
Un mūsu katlā vairāk par 3kg (kamēr nav saplakuši), neiet iekšā. Nākmreiz var piešaut klāt 4o kg, kad piermie trīs biški noplok.
Pie tam kāposti man bija galīgi ekoloģiski, no www.dabasdobe.lv, ļoti garšīgi, bet gandrīz vai par maz skābuma. Jo tirgū jau tiem gāž etiķi klāt, bet šitie ir uz dabīgo ieskābumu. - piebilst