- 6.4.07 12:36
- Atradu!
Mandeļu pasha.
2 kg biezpiena
200g salda krējuma
200g sviesta
rīvēta citrona miziņa.
200g mandeļu, sadauzītas piestā, pieliet čut čut ūdeni
Mandeļu masā iebērt 2 glāzes cukura, sajaukt ar biezpiena masu, berzt 1/2 stundu, pēc 3 stundām uzlikt nelielu slogu.
(tagdaējo laikos madeles, protams, var sasmalcināt arī kādu mehānismu, bet, ja tās pārvēršas pilnīgā pulverī, tad nav vairs tik garšīgi. Masu varētu nevis 1/2 stundu berzt, bet samaisīt ar mikseri. Vai - tas ir visgaršīgāk - izberzt caur sietu. To masu pēc tam jāliek pashas formā, kuras man vairs nav - tā ir tāda pareizticīgo uzparikte, nošķelta pirmamīda no pamatnes un 4 dēlīšiems, kuros iegrebti dažādi simboli - tad sūkalas tek ārā pa maliņām. tā kā man nav šīs pashas formas, tad masu ielieku sietiņā, pārklāju marlīti, uzlieku uz kādas bļodiņas, kur notecēt sūkalām. Jo ilgāk pasha stāv, jo garšīgāka - labāk iesūcas visas garšvielas)
Kam garšo, var likt klāt rozīnes - bet man negaršo.
Vēl var likt arī olu dzeltenumus, nu, dažus. - 14 rakstapiebildīšu
- 6.4.07 12:50
-
:)
- piebilst
- 6.4.07 13:07
-
viena omiite, kuras nu jau pusgadu nav, taadas taisiija katru gadu.
man garshoja.
a pashai nav taas uzpariktes. - piebilst
- 6.4.07 13:16
-
nu nevajag uzparikti, labi der tie plastmasas sietiņi. un tad var taisīt maziņas un dāvināt arī. un jādekorē - ar mandelēm, cukādēm, rozīnēm, kas ienāk prātā.
- piebilst
- 6.4.07 13:11
-
paldies ;o)
- piebilst
- 6.4.07 13:12
-
Zuzanna
Paldies, ka padalījies! Bet cik ir tas optimālais laiks, ko vajadzētu ļaut tai masai stāvēt? Piemēram, šodien pagatavojot, svētdien būs garšīgi?
- piebilst
- 6.4.07 13:17
-
nu, šodien pēdējais brīdis. svarīgi, lai notek daudz sūkalu. bet, diemžēl, tā 100% rezultātu nekad nevar paredzēt, jo atkarīgs no biezpiena un nezin kā vēl. Pashai nav jābūt ne par mīkstu, ne par cietu. Un svarīgi būtu, lai nav graudiņu, tas ir - riktīgi labi saberzt to biezpienu.
- piebilst
- 6.4.07 13:26
-
Buks
Hehe, pirmaja mirklī izlasīju, ka jāgatavo laikus, lai gatavojot "notek daudz siekalu". :))
- piebilst
- 6.4.07 13:52
-
Laikam garšīgi būs :)
- piebilst
- 6.4.07 16:31
-
jocīgi, man nekad nekas nav notecējis, tikai sasūcies marlē, bet viemēr stāv tāpat ļoti stingri. es lieku kādā bļodiņā vai spainītī zem sloga un vēlāk gāžu otrādi ārā. vēl laikam var likt duršlāgā.
bet tās mandeles izklausās baigi garšīgi:)
žēl tikai, ka mūsu ģimenē pashu ēd tikai 30%, no kuriem 10% nav Latvijā:( - piebilst
- 6.4.07 17:25
-
Erzaceņģelis
Apskauzhu :(
- piebilst
- 6.4.07 18:23
-
tu nu gan proti siekalu dziedzerus cilveekiem kutinaat :)
- piebilst
- 6.4.07 19:25
-
vilibaldis
var likt arī plastmasas bļodā, kurai apakšā, vidū izurķēts caurums, sanāk ļoti skaista forma un sūkalas labi notek.
Eh, sakārdināji :)) - piebilst
- 6.4.07 19:46
-
Uj, es tieši meklēju, kur kādu receptīti. Bet berzīšu klāt lazdu riekstus.
- piebilst
- 6.4.07 21:55
-
mees pedejos gados varieejam ar marmeladi. vina pa taam paris dienaam pilniibaa izkuust, bet garsa saglabaajas un pasha sanaak ar kraasainiem gabaliniem. loti patiik. citu gadu likaam sukaades, bet tad nebija tik forsi, man kaut kaa nepatiik sukaades.
mums ir taa forma no vecmammas saglabaajusies un katru gadu, kad vinu izvelk man liekas, vina tik loti ir saraavusies - beerniibaa man taas pashas likaas milziigaas, bet tagad saraavusaas pavisam mazas :) - piebilst