varbūt nāra, varbūt taure [userpic]

kārtoju māju un revidēju mantas

March 12th, 2014 (06:15 pm)
Tags: ,

current song: a flock of seagulls - i ran

šodien atklāju, ka man pieder galdauts. esmu sajūsmā.

vislabaka kārtošanas mūzika man ir astoņdesmito gadu sintīpops. patīkamas lirikas kurām dziedāt līdzi un ritmi pie kuriem kustināt dibenu un plivināt lupatu. diemžēl visas jūtūbes pleijlistes ietver sevī arī kaut kādu sieru, bet man gribētos lai tas izklausās pēc rādio skonto naksnīgās stundās.

vēl es esmu ievērojusi ka cilveki ļoti dažādi kārto māju. daži kārto māju sēžot pie datora. tā pārsvarā arī ir mana metode, diemžēl tā ir ļoti neefektīva metode, jo laika bulta un entropija un visu lietu tiekšanās uz haosu un tā. tad ir cilvēki, kas kārto katrā maliņā pa bišķītim, tā ka bardaks ir visu laiku pa visu istabu, bet tad vienā brīdī viss mirdz un laistās un smaržo pēc maijpuķītēm. man šī metode liekas pārlieku haotiska un neuzticama. Es kārtoju istabu šādi - izvēlos vismazāk bardacīgo stūri un sāku tur. uzreiz izjūtu apmierinātību par padarīto darbu. šodien saku ar palodzi uz kuras stāvēja tikai puķes, nagu vīlīte un tukša cigaresu paciņa. izmetu cigarešu paciņu, aiznesu naguvīlīti uz guļamistabu un noslaucīju palodzi ar lupatu, pārbīdot puķes. ļoti smuki. tad tālāk sakārtoju dīvānu, izpurināju pārvalkus nu un tāda garā. kustos uz rinķi pa istabu. šai tīrīšanas metodei ir vairakas problēmas. pirmkārt metode paredz, lai iztīrītu vienu stūri tām lietam, kurām tur nevajag atrasties, jāatrodas kaut kur citur, tātad tas tiek novietotas istabas nekārtīgaja daļā un tur sakrājas vēl lielāks bardaks. otrkārt kaut gan tīrība un spodrība iestajas pakāpeniski, diemžēl pakāpeniski iestājas arī nogurums un vienā brīdī arī apnikums un visam var viegli atmest ar roku. tad sanāk ka viena daļa istabas ir kārtīga un tīra, bet otra akumulē sevī visas netīras un pazudušās tējkarotes, tas izskatās tā kā izskatās, pie tam, tie nekārtīgumi kā vilnis ielīst atpakaļ satīrītaja daļā, treškārt, es, piemēram, bieži aizķeros aiz dažādiem priekšmetiem, izdomāju ka man jāpielaiko šie sen nevilktie svērki vai jāpalasa šitāte dzejoļu gramatiņa un tamlīdzīgi. līdzīgi ar šo ierakstu. hehe

Comments

Posted by: [зірка] ([info]zirka)
Posted at: March 12th, 2014, 07:29 pm

es arī šodien kārtoju istabu un arī nesaprotu, kāda ir labākā metode
tā kā skapis bija prioritāte, tad es, pārnākot mājā, izgāzu visu skapja saturu gultā, aizgāju paēst, atnācu uz istabu, jau aizmirsusi par kārtošanu un, šekureku, arī viss skapis gultā, kur likties, jākārto

Posted by: varbūt nāra, varbūt taure ([info]sirena)
Posted at: March 12th, 2014, 07:31 pm

taču ierušinies, būs tev forts. forts ir the bestest.

Posted by: [зірка] ([info]zirka)
Posted at: March 12th, 2014, 07:45 pm

es tā nevaru :(

Posted by: /m. ([info]mesija)
Posted at: March 12th, 2014, 08:30 pm

es arī kārtoju šitā pa riņķi. vienīgi motivācijas uzplūdā parasti sāku no nekārtīgākā kakta. kad esmu tikusi pusē, nekārtīgie kakti ir kārtīgi un kārtīgie - nekārtīgi (jo lietām kaut kur ir jāatrodas, kamēr iestājas Kārtība), un tad es parasti arī atmetu ar roku. kārtoju nākamajā dienā no otra kakta - no tā, kas vakar bija kārtīgs, bet šodien nekārtīgs. un tā uz riņķi, uz riņķi.

Posted by: wild thing ([info]evy)
Posted at: March 13th, 2014, 01:04 am

Ha, man parasti sintiipops ir maajaasbraucamaa muuzika (viena no vieteejaam radio stacijaam peec pusnakts shitaa ten lutina]. Tad auroju liidzi visaam dziesmaam, kuraam [sapraisinglii] zinu lirikas :)

5 Read Comments reply