Mon, Jun. 27th, 2016, 07:25 am

Par augsto politiku runājot, cik nu redzu, UK atskan vismaz daži pīkstieni, ka "mēs tā gluži negribējām" un "mēs tagad ilgi domāsim". No ES puses lielkungi ir asi un strikti, viss, cauri, jājiet pa trasi un tūlīt pat.

ES lielkungi to dara tāpēc, lai, kamēr UK lielkungiem ir aste bluķī, izsistu labākus bonusus, nevis ļautu sagrupēties un saprast, kas īsti notiek?

Mon, Jun. 27th, 2016, 11:42 am
[info]unpy: Re: tev ari labu dienu

Es neizgvelzu stulbību par "salīdzināmo daļu" un, nē, es nebiju tas, kurš gribēja parunāt par eirobirokrātu traģiski zemo un, salīdzinājumā ar pārējiem, tik ļoti ekonomisko atalgojuma fondu.

Mon, Jun. 27th, 2016, 12:09 pm
[info]jojo

tas nav tragiski zems, tas ir loti efektivs algu/administracijas fonds. tajos piecos procentos administrativo izdevumu ietilpst ari eku ire un noma un es valstu galvu un citu nacionalo ierednu uznemsana un tiksanos nodrosinasana n-reizes gada, starp citu -

bet to tu pats visu varetu sameklet uzguglejot vardu kopu "eiropas savienibas budzets", ja tev butu velesanas un interese parbaudit, ko raksta krievu prese.

Mon, Jun. 27th, 2016, 12:43 pm
[info]dejavu

Es varu tikai piekrist par to efektivitati.

Ne tikai izmaksu zina, bet darba efektivitates zina.
Nevienam LV ierednim pat sapnos neradas, ka viena diena/nedela var izdarit tik daudz, ka to dara eiropas ieredni. 10-11 stundu darba diena ir norma, atbildibas limenis nenormals. (Tas gan atskiras atkariba no DG un nodalas, es ta pienemu, es pati tikai viena esmu pastradajusi) Lielaka dala ir pilnigi darbaholiki, un privatas dzives gandriz nav. Visus lielos Eiropas projektus bida tiesam parsteidzosi mazas ierednu komandas. Lielas algas ari ir pasvara tikai tiem, kas institucijas strada jau ilgi. Tiem, kas darbu ir uzsakusi salidzinosi nesenak, tas algas nav nemaz tik lielas, it ipasi, ja vel nem vera Briseles dardzibu. Ir varbut citi labumi, ka piemeram, ilgaks atvalinajums (kas pie tas slodzes ir smagi nepieciesams), bet es pec savas privatas pieredzes parekinaju, ka kopuma nav verts.... neatmaksajas.

Jebkuram, kuram skiet, ka EU ir uzpusta birokratija, iesaku pameginat pastradat kada institucija. Ja darba slodzi un spiedienu iztures, tad varbut vel spes ciba kaut ko iepukstet.


Bet par temu: Brexits EU ari tiri administrativi izmaksa loti dargi - jo atrak to izveiks, jo mazak dalibvalstim bus jamaksa par UK izstasanos.

Mon, Jun. 27th, 2016, 08:16 pm
[info]krishjaanis

Nekas netraucē arī citām valstīm izstāties, lai nemaksātu naudu par neko.

Mon, Jun. 27th, 2016, 12:19 pm
[info]jojo: Re: tev ari labu dienu

p.s. un vai es jau teicu, ka tajos 5% ietilpst ari visu 198 ES delegaciju uzturesana arvalstis?

Mon, Jun. 27th, 2016, 12:34 pm
[info]unpy: Re: tev ari labu dienu

Tiešām interesanti - ar ko nodarbojas 198 ES delegācijas ārvalstīs?

Mon, Jun. 27th, 2016, 01:44 pm
[info]jojo: Re: tev ari labu dienu

nepilnigs uzskaitijums: areja parstavnieciba/arpolitika + areja tirdznieciba + arejo projektu/pabalstu/ attistibas lieto koordinesana un vadisana + visi konsularie pakalpojumi to dalibvalstu pilsoniem, kuru valsits attiecigaja tresaja valsti vai starptautiskaja organizacija nav parstavetas.

nav mans tiesais darba laucins, drosi vien tie latvijas arlietu ministrijas ieredni, kuri strada ES delegacijas varetu tev palsak izstastit, ar ko vini tur nodarbojas, bet laucins viniem ir plass un iespaidigs un pamata parskaitits lisabonas liguma (google search).

Mon, Jun. 27th, 2016, 01:57 pm
[info]jojo: Re: tev ari labu dienu

paturpinot, plass, iespaidigs un, galvenais, vajadzigs. jo eiropai ka valstu kopai vel joprojam ir savas gan ekonomiskas, gan geopolitiskas intereses, kuras parstavet. ja, eiropas intereses vienmer nav vienadas ar katras atseviskas suverenas valsts interesem, tas nav iespejams, bet manuprat, sis ir pietiekami vertigs un ilgspelejoss modelis ne tikai manas algas del.