Mon, Nov. 23rd, 2015, 09:17 am

Noteikti, ka ir racionāls, saprātīgs un visādi slavējams iemesls, kāpēc tiek lietoti šie eifēmismi, tomēr man tas nav zināms un nezināšana man sagādā kreņķus un svīšanu naktīs.

Tobiš, kāpēc Jekatetrīna Petrovna no Daugavpils, kura aptīrījusi veikalu Londonā, saucas "Latvijas valstspiederīgā", bet šis nelaimes putns tiek saukts par latvieti?

Mon, Nov. 23rd, 2015, 11:15 am
[info]extranjero

Ņemot vērā, ka nav nekādu liecību, kas viņa teikto apšaubītu – paši amerikāņi viņi palaida pēc 3 mēnešiem, tā ir saprātīga notikumu interpretācija.

Daudz lielāki aizspriedumi ir pretējā virzienā – kāpēc tiek pieņemts, ka ja cilvēks brauc mācīties islāma lūgšanas, tad viņš droši vien ir terorists?

Mon, Nov. 23rd, 2015, 11:46 am
[info]sirdna

pieņemu, ka islāma lūgšanas brauc mācīties simtiem un tūkstošiem personu, bet cietumā tiek tikai džeks, kurš ar ķieģeli sita mazu, badā novārgušu bērniņu un kliedza, kur mans fotoaparāts, sasodītais mērgli! (nu, tāda maza fantāzija par "painteresēšanos pie vietējiem")

Mon, Nov. 23rd, 2015, 12:22 pm
[info]extranjero

Kā tad, mums visiem ir sapnis par taisnīgo pasauli (just-world hypothesis) :)

Mon, Nov. 23rd, 2015, 12:45 pm
[info]sirdna

kaut kam tak dzīvē jātic. Es tak nevaru iedomāties, ka tikai tāpēc, ka daži cietumsargi bija mentāli kropļi, Mārēns kļuva par fanātisku slepkavu. Tik tupi tak viss nevarētu būt...