Mon, Nov. 23rd, 2015, 09:17 am

Noteikti, ka ir racionāls, saprātīgs un visādi slavējams iemesls, kāpēc tiek lietoti šie eifēmismi, tomēr man tas nav zināms un nezināšana man sagādā kreņķus un svīšanu naktīs.

Tobiš, kāpēc Jekatetrīna Petrovna no Daugavpils, kura aptīrījusi veikalu Londonā, saucas "Latvijas valstspiederīgā", bet šis nelaimes putns tiek saukts par latvieti?

Mon, Nov. 23rd, 2015, 10:16 am
[info]divi_g

Ja Tu būtu tik akadēmisks, kā izliecies esam, tad visupirms jau neizdarītu tik skaļus secinājumus no vienas puses teiktā, nerunājot par to, ka pat no viņa paša teiktā jau var pastrīdēties par to, vai iemesls, kura dēļ viņš atradās Irākā, ir "tūrisms".

Es saprotu, ka, Tavuprāt, jeņķi ir maitas un vēl Tev liftu piečurājuši, bet nu varētu arī bik pievērt savu nemitīgu siekalu šķaidīšanu šajā sakarā.

Mon, Nov. 23rd, 2015, 10:24 am
[info]extranjero

Siekalu šķiešanu varētu pievērst tu pats, jo mana kritika par amerikāņiem ir ļoti konkrēta un specifiska. Es arī dzīvoju 1. stāvā :D

Ko tu saskati, kas aprakstītajā varētu nebūt tūrisms:

Kā vēlāk Bergholds apraksta savā grāmatā, viņa mērķis bija iemācīties rituālo lūgšanu un iegūt papildu zināšanas par Islāmu. Turklāt, ja atliktu laiks, plānots bija veikt socioloģisku aptauju savam bakalaura darbam par demokrātiju arābu valstīs.

Mon, Nov. 23rd, 2015, 11:56 am
[info]divi_g

Tūrisms - ceļošana izklaidei, kā apgalvo nīsto anglosakšu Meriama-Vebstera vārdnīca, nevis mācībām. Un jebkurā gadījumā tas ir tikai viņa teiktais.

Mon, Nov. 23rd, 2015, 12:18 pm
[info]extranjero

Ļoti ceru, ka tu arī paziņosi šo vārdnīcas atklājumu vārdnīcā arī Pasaules Tūrisma Organizācijai.

No wiki: The World Tourism Organization defines tourism more generally, in terms which go "beyond the common perception of tourism as being limited to holiday activity only ", as people "traveling to and staying in places outside their usual environment for not more than one consecutive year for leisure, business and other purposes".[2]

Mon, Nov. 23rd, 2015, 12:22 pm
[info]divi_g

Domāju, jūs kopā ar Māri to labāk paziņojiet vārdnīcai, kura varētu būt kādus 100-ar-astīti gadiņus vecāka par šo jauko organizāciju.

Mon, Nov. 23rd, 2015, 12:24 pm
[info]extranjero

Tas nerūp, jo gan jau ka ir jaunākas vārdnīcas, kas labāk atspoguļo mūsdienu lietojumu.

Mon, Nov. 23rd, 2015, 12:26 pm
[info]divi_g

Kur "labāk" = "man ērtāk", jā, jā.