Fri, Oct. 17th, 2014, 03:46 pm

Nāk siema un augstums. Suņam pirmie Ziemassvētki, cerams, ka viņam negaršo egles. Viss pārējais, sākot ar kaķa kakučiem, turpinot ar sapuvušām ūdenszālēm, uzkožot pa zaļam kartupelim, beidzot ar liellopu trahejām, šim garšo.

Šai sakarā, vai suņiem vispār eksistē garšas izjūta? Cilvēkam, ja es pareizi saprotu, garšas sajūtas ir visai trulas - sāļš, salds, skābs, rūgts un nātrija glutamāts. Visas marinēto persiku, šokolādes un vītušu citronu nianses nāk caur degunu. Turpinot domu, salīdzinājumā ar suņiem mūsu deguns ir truls bluķis. Attiecīgi, suņiem it kā būtu jājūt vēl miljons smalkāku nianšu un, kas zina, varbūt par jāspēj atšķirt vīna šķirnes. A jamais ķeselē kaķa kakučus no kastes laukā un labprāt izmanto iespējas ielīst uz galvas miskastē. Man liekas, ka suņiem garšas izjūtas nav vispār. Vai arī ļoti perversa gaume.

Fri, Oct. 17th, 2014, 04:01 pm
[info]eermaniitis

maitēdāji - ko padarīsi :)

gluži kā sakot cilvēce izcelsmes pirmsākumos ;) līdz kļuva sapiens, lai gan arī šobrīd daži augsti vērtē veca vīna un sapelējuša siera garšas un smaržas burvību

Fri, Oct. 17th, 2014, 04:10 pm
[info]sirdna

Hm. Iespējams, ka mūsu jaudīgais intelekts vienkārši sagādā mums ilūzijas. Tīklos lasīju, ka Parmas tipa cietā siera aromāts = vēmekļi. Bet viens skaitās delikatese, kamēr otrs galīgi nemaz.

Vai tās visas ir mūsu ilūzijas, un kaķa kakas patiesībā ir tīri tā neko?

Fri, Oct. 17th, 2014, 04:13 pm
[info]eermaniitis

nu visādas kakas priekš dzeršanas it kā esot

teiksim vīns un alus - baktēriju pārstrādes produkti

tā paša civet-kafija

tad domājam tālāk - siers, skābais krējums, jogurts - tīri pārstrādes produkti

tad tie mušu kāpuru izkārnījumi tajā īpašajā sierā, kura nosaukumu neatceros

medījums, kuram esot labi jānobriest, pirms viņš iegūst patieso garšu

hmm ... nu kas vēl ... tur tā liekas kā uz to paskatās ;)

Fri, Oct. 17th, 2014, 09:54 pm
[info]neoplasm

vēl ir tā mērkaķu izkakātā kafija, ko vjetnama tirgo uz urrā un bis. pati dzēru un bija lieliska, ar tādu khehehe šokolādes niansīti :C no kurienes nākuse, uzzināju post factum.