Mon, May. 12th, 2014, 09:27 am

Devāmies gājienā barot Arkādijas parka putnus. Stūra veikala pārdevēja nedaudz samulsināja, kad uz lūgumu pēc baltmaizes lietišķi noprasīja - sev vai pīlēm? Izrādās, ka brīvdienās maize pamatā tiek pirkta putnu barošanai.

Pīles attiecīgi ir pierijušās un izrāda lielāku interesi viena par otru, vai arī par gulēšanu. Tomēr šāds tāds kvorums savācas. Pīles, tad pieslēdzas zvirbuļi, tad vēl kaijveidīgi putni, kurus internets definē kā lielos ķīrus, tad vēl pārītis vārnu, visas lietas, vārdu sakot.

Putni puslīdz sadzīvo. Ja ķīris pīlei no deguna priekšas norauj drupaču, neizskatās, ka pīle to ņemtu ļaunā. Vai arī samierinās ar to, ka ir pīle, un tādu fiksu, žiperīgu ķīri viņai nenoķert un neatspārdīt, tāpēc nav, ko lieki stresot. No vārnas gan visi turas pa gabalu.

Uzvaras parkā daļa sakuru noziedējušas un nobirušas, bet ir dažas, kuras tikai tagad tā pa īstam zied. Ziedi pie Uzvaras pieminekļa biezā kārtā sakrauti. Izskatās gan mazāk, nekā citus gadus.

Mon, May. 12th, 2014, 09:56 am
[info]sursurs

a kāpēc baltmaizi? Kkur lasīju, ka tiem putniem nemaz neesot tik labi to baltmaizi rīt..

Mon, May. 12th, 2014, 10:09 am
[info]sirdna

Labticīgi pieņemu, ka putniem nav labi rīt baltmaizi. Toties man ir labi bārstīt drupačas un uzjautrināties par to, kā viņi uzvedas. Par savu veselību lai viņi paši rūpējas.

Mon, May. 12th, 2014, 10:50 am
[info]planeeta

tad labāk pērc auzu pārslas :)

Mon, May. 12th, 2014, 11:22 am
[info]sirdna

OK, pamēģināšu atcerēties.

Mon, May. 12th, 2014, 12:48 pm
[info]biezpientaure

Tur ir svabada biznisa niša, no klūģu rateļiem brīvdienās tirgot Putniem Piemērotu Barību par sirdnam nedraudzīgu cenu....nu labi, uzskrūvētu bet ne tik ļoti lai viš izlemtu par labu baltmaizei. Ieguvēji būtu - pārdevējs, putni un arī sirdna, jo ģimenes acīs būtu kļuvis par Dabas Draugu. Win-win-win.

Mon, May. 12th, 2014, 01:25 pm
[info]sirdna

Mhm. Lai manās bērēs, kad vajadzēs teikt kaut ko labu par nelaiķi, pēc ilgstoša neveikla klusuma brīža kāds piepeši neatminētos, ka pirms kāda gada pusotra esmu barojis putnus. Vai arī aizlavījies uz parku un aprijis baltmaizes kukuli, bet drīzāk tomēr barojis putnus. Dabas Draugs, vārdu sakot.

Visi atviegloti nopūtīsies, ka rituāls ir ievērots un dosies mājās, aizmirsuši urnu ar mani karājoties krūmos Supernetto maisiņā.

Mon, May. 12th, 2014, 03:28 pm
[info]sursurs

sounds like a plan - mums te ķengaragā pie moliņa arī mega putnu baltmaizes barotava.. :D
Zinātu vēl, kura ir tiem putniem tā draudzīgākā barība.. :D Vienreiz empīriskā ceļā pārliecinājāmies, ka zemesriekstus pīles toč neēd, bet rupjmaize ar graudiem gan aiziet uz urrā.. :))

Mon, May. 12th, 2014, 04:50 pm
[info]vilibaldis

ornitalogi gan ziņo, ka baltmaize putniem esot vismazkaitīgākā, jo samirkstot kā švamme.