Tue, Jan. 21st, 2014, 09:08 pm

Kopš epopejas ar Lauders viskiju ir pagājis laiks, daudz ūdeņu aiztecējis un neviens no mums nav palicis jaunāks. Toties manās roķelēs nonāca demokrātisks dzēriens, kurš stādījās priekšā kā McAfee's Benchmark Old No.8 brand viskejs.

Es tīšām to saucu par viskeju (whiskey), lai atšķirtu no skotu whisky.

Man nav sevišķi ciešas skaidrības, kādam jābūt burbonam, tāpēc salīdzināju šo kukurūzas un rudzu grēcīgās mīlas augli ar iepriekš ostīto Lauders.

OK, ielejam šito glāzē, sakratām un paostām. Hemm...kā lai apraksta smaržu? Salīdzinot ar Lauders, smarža nav tik bagātīga. Tā ir dziļāka, vēsāka, rūgtāka. Kaut kas iekš greipfrūta toņiem, es tā teikšu. Lauders smaržo, kā silta plaša pļava, kurā vietām mētājas cūkādas portfeļi, sandalkoka Budas un vaniļas pākstis, šitais atgādina dziļu vēsu aku, kurā kāds savādnieks glabā vīnogas un strēķīti greipfrūtu.

Skaidrs, ja?

Garšas ziņā...nu, dzert jau var. Bet arī tad, kad jamam piepilina druscīti ūdens, kam teorētiski būtu jāatraisa viskeja smarža un garša, nekas dižs Benčmārkam numer 8 neatraisās. Viņa vienīgā nots ir šis vīnogu un greipfrūtu svaigais tonis, to šis arī spēlē, un viss. Ne visai bagāts repertuārs.

Vārdu sakot, ar kolu pavilks. Nedārgs padzēriens, kuru nav žēl bojāt ar cukurūdeni.

Ar cieņu, jūsu viszinis.

Tue, Jan. 21st, 2014, 10:02 pm
[info]rediiss

es tik nesaprotu, no kurienes kukurūzu un rudzu dzērienā vīnogas un greipfrūti

Tue, Jan. 21st, 2014, 10:25 pm
[info]sirdna

vot, ņem un ir. Pēc kukurūzas it nemaz.

Tue, Jan. 21st, 2014, 10:13 pm
[info]sursurs: džī!

Manā rīcībā nonākuse suvenīrpudelīte ar šo: http://www.tomswhiskyreviews.com/review.php?articleid=119
Bija doma ieliet glāzē un izsūkt kādā vakarā. Bet pēc Taviem ierakstiem vairs pat nezinu kā labāk un pareizāk izdarīties. :D
Kgan palasot linkā atsauksmi pat neesmu īsti pārleicināta, ka gribu kko baigi ostīt un provēt sajust to "touch of acetone". :D

Tue, Jan. 21st, 2014, 10:30 pm
[info]sirdna: Re: džī!

var man uzdāvināt, es izsūkšu kā pieklājas.

Tue, Jan. 21st, 2014, 10:37 pm
[info]sursurs: Re: džī!

:P
Par to es nešaubos :D

Wed, Jan. 22nd, 2014, 07:29 am
[info]bumsis

Sasmaidījos par aprakstu.:)))Bet ir pilnīgi skaidrs, ka bumsim pietiktu ar paostīšanu...ragi dūņās.:))Pārējiem, lai tiek prieks lietot iekšķīgi.:)