Thu, Aug. 11th, 2011, 09:37 am

Esmu pamests ar pupu kastroli.

Tās vārītās cūkkpupas arī kaut kā citādi izmanto saimniecībā, vai arī vienkārši tāpat aprij, kārīgi šmakstinot?

Thu, Aug. 11th, 2011, 09:44 am
[info]gorgona

izloba un ēd tak!

Thu, Aug. 11th, 2011, 09:46 am
[info]sirdna

Nujā, to es māku. Bet varbūt no viņām taisa kaut kādu Normandijas franču tautas ēdienu, pupē-de-ō, vai kaut ko tamlīdzīgu?

Thu, Aug. 11th, 2011, 09:45 am
[info]str

Sastāvdaļas:

* 320 g nomizotu cūku pupu
* 1 liela ķiploku daiva, izspiesta caur ķiplokspiedi
* 4 ēd.k. extra virgin olīveļļas
* jūras sāls pēc garšas
* svaigi malti melnie pipari pēc garšas
* 30 g cietā siera (piem., „Monterigo” vai Parmas), sagriezts kubiņos
* 20 mazas bazilika lapiņas
* 4 lielas maizes šķēles (vislabāk – bocatta)
* ½ ķiploka daiva, maizīšu apsmērēšanai

Cūku pupas ir mūsu dārgums, kurš ir pavisam nenovērtēts. Te tās ir kopā ar pašmāju „Monterigo” sieru un svaigām bazilika lapiņām. Perfekti. Tiešām. Labas gan vieglām vasaras vakariņām, gan lielākam pasākumam, kad šī varētu būt viena no uzkodām, ar ko sākt.
Pagatavošana:

1. Katlā uzvāri verdošu ūdeni un pieber nedaudz sāls. Ber iekšā pupas un vāri, līdz tās gatavas, – 10–20 minūtes, kas atkarīgs no šķirnes un lieluma.
2. Kad pupas gatavas, nokās un izlobi. Bļodā pie pupām liec ķiploku, eļļu, sāli un piparus, bazilika lapiņas un sieru. Visu samaisi.
3. Uz sakarsēta grila liec maizītes un grilē no abām pusēm, lai tās ir zeltainas. Līdzko noņem no grila, augšējo pusi apsmērē ar ķiploka griezuma vietu. Tad liec virsū cūku pupas un pasniedz.

Thu, Aug. 11th, 2011, 09:48 am
[info]sirdna

hemm...ar zināmām variācijām kaut ko varētu izdomāt...paldies!

Thu, Aug. 11th, 2011, 09:45 am
[info]tante

salātos vēl vari iemakarēt..:) vari samalt un tad veidot visādus cepamus bumbuļus vai plāceņus..:)
bet, manuprāt, garšīgāk ir prosta tāpat apēst ar sāli un rūgušpienu vai kefīru..:)

Thu, Aug. 11th, 2011, 09:48 am
[info]shelly

Droši vien var mest arī kādā zupā.

Thu, Aug. 11th, 2011, 09:48 am
[info]vilibaldis

var sataisīt kaut ko līdzīgu humusam, tipa cūkpupu pastēte

Thu, Aug. 11th, 2011, 09:54 am
[info]sirdna

teiksim, sablenderēt ar visādām piedevām...

Thu, Aug. 11th, 2011, 10:18 am
[info]vilibaldis

nu jā, tikai jāskatās kā tur ar tām mizām, varbūt labāk notīrīt, lai neķeras zobos :))

Thu, Aug. 11th, 2011, 10:24 am
[info]lavendera

galvenais papriekš vaboļu kāpurus izlobīt.

Thu, Aug. 11th, 2011, 10:44 am
[info]iokaste

pieliek sinepes