Thu, Aug. 11th, 2011, 09:37 am

Esmu pamests ar pupu kastroli.

Tās vārītās cūkkpupas arī kaut kā citādi izmanto saimniecībā, vai arī vienkārši tāpat aprij, kārīgi šmakstinot?

Thu, Aug. 11th, 2011, 09:45 am
[info]str

Sastāvdaļas:

* 320 g nomizotu cūku pupu
* 1 liela ķiploku daiva, izspiesta caur ķiplokspiedi
* 4 ēd.k. extra virgin olīveļļas
* jūras sāls pēc garšas
* svaigi malti melnie pipari pēc garšas
* 30 g cietā siera (piem., „Monterigo” vai Parmas), sagriezts kubiņos
* 20 mazas bazilika lapiņas
* 4 lielas maizes šķēles (vislabāk – bocatta)
* ½ ķiploka daiva, maizīšu apsmērēšanai

Cūku pupas ir mūsu dārgums, kurš ir pavisam nenovērtēts. Te tās ir kopā ar pašmāju „Monterigo” sieru un svaigām bazilika lapiņām. Perfekti. Tiešām. Labas gan vieglām vasaras vakariņām, gan lielākam pasākumam, kad šī varētu būt viena no uzkodām, ar ko sākt.
Pagatavošana:

1. Katlā uzvāri verdošu ūdeni un pieber nedaudz sāls. Ber iekšā pupas un vāri, līdz tās gatavas, – 10–20 minūtes, kas atkarīgs no šķirnes un lieluma.
2. Kad pupas gatavas, nokās un izlobi. Bļodā pie pupām liec ķiploku, eļļu, sāli un piparus, bazilika lapiņas un sieru. Visu samaisi.
3. Uz sakarsēta grila liec maizītes un grilē no abām pusēm, lai tās ir zeltainas. Līdzko noņem no grila, augšējo pusi apsmērē ar ķiploka griezuma vietu. Tad liec virsū cūku pupas un pasniedz.

Thu, Aug. 11th, 2011, 09:48 am
[info]sirdna

hemm...ar zināmām variācijām kaut ko varētu izdomāt...paldies!