Pegijas · Lī · interjers

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
es un vēl daži mēs te dzīvojam nicināmajā literārajā līmenī, kas lielākoties nozīmē piesiešanos vārdiem tā vietā, lai tiešām iestātos par kaut ko būtisku. Bet tā ir, ka bez jebkādas atbilstošas izglītības, "tikai jūtot", ir radies priekšstats, ka daudzu pasaules redzējums balstās nevis ģimenes tradīcijā vai kaut kādā sevī vai ārpus sevis pastāvošā morālē, bet valodas pārpratumos. Tā tikko viena tante, skolotāja, sacēla operā skandālu, jo bija atklājusi, ka gabals uz ko viņa esot tā nocīnījusies savākt visu klasi, lai "iemācītu bērniem mīlēt mūziku", tiks atskaņots ar fonogrammu nevis dzīvu orķestri. "Iemācīt mīlēt". Nu, labi, es te pirmīt pats izpaudos ar žēlošanos, ka nebiju bērnībā spiests to apgūt. Bet viņai tad vietā piedāvāja nākamo sezonu, kad kaut kas atbilstošs būšot ar dzīvo orķestri arī. Uz ko viņa vēl vairāk aizsvilās, jo šī esot pēdējā iespēja. Bērni ir divpadsmitā klase. Iemācīt mūziku. Bērniem no divpadsmitās klases. Pēdējā iespēja. Kaut kas neiedomājams, viņa saka. Kaut kas, ko es nekad nebūtu iedomājusies, ja nebūtu nejauši uzzinājusi.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 6. Marts 2013, 19:20, [info]de commented:
paldies tev.
šodien nezin kāpēc esmu ar vienu kāju iestigusi cibā un, pirms bija parādījies šis tavs ieraksts, jutos nolāpīti vientuļa, ar savu pastāvīgo iekšējo atsaukšanos uz "mūsu ģimenē tā nedarīja", ilgām pēc neapstrīdamas [sekulāras] morāles un brīnīšanos par to, cik viegli sprūk laukā visādi vārdi, kolīdz kaut kur parauj aiz aukliņas.
[User Picture]
On 6. Marts 2013, 22:06, [info]simamura replied:
Ja mēs par to pašu, tad lūdzu.
:-)
[User Picture]
On 6. Marts 2013, 23:12, [info]de replied:
man liekas, pat īsti nav nozīmes, vai par vienu un to pašu. es saklausīju kaut ko bez piepūles saprotamu - kā pazīstamu balsi vai, teiksim, ziemeļeiropas akcentu bazāra burzmā -, un tas vien šīsdienas lērumā bija iepriecinājums.
[User Picture]
On 6. Marts 2013, 23:38, [info]simamura replied:
Ironija pasaulē, kurā nepazīst kvadrātrakstu :-)
* * *
[User Picture]
On 6. Marts 2013, 22:53, [info]klusais_okeans commented:
bet bučas no mums!
(gribējās gan ne-pēdējā brīdī un ne cibā, bet tādi mums tie dzīves ritmi)
[User Picture]
On 6. Marts 2013, 23:09, [info]simamura replied:
Ierēķiniet mani kādudien savos ritmos, paldies!
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry