silko ([info]silko) rakstīja,
@ 2007-06-04 15:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
foto
Vispār jāsaka, ka ar fotogrāfēšanu neaizraujos, jo gluži vienkārši to nemāku, tāpat kā nemāku spēlēt nevienu mūzikas instrumentu, te nu gan iespējams, ja būtu kādas notis 1000, es to mācētu, tikai septiņas man likās par vieglu. Lai nu kā, šī nevarēšana jeb nemācēšana, jeb pilnīgais beztalants laikam nāk no defaultiem setingiem, kurus dzīves laikā mainīt ir diezgan sarežģīti, lai neteiktu, ka pie īstas intereses da talanta trūkuma, neiespējami.

Iepriekšsacītais gan nenozīmē, ka man nepatīk vizualizācija vai pasargdies mūzika. Atzīšos esmu melomāns un vēl joprojām ar prieku atceros 90to beigās garāžā pavadītās diennaktis, veidojot iekš auto kautko, kas nebūtu liekams zem kategorijas "TuciTuci", bet gan centos sasniegt līmeni, lai pašam patīk un citi paklausoties spētu pateikt - jā skaņa ir ne tikai skaļa, bet ar kvalitatīva. Un tieši tapēc, es pat nenožēloju kopā 2400km nobraukto uz Viļņas tirgu (Latvijā tajā laikā neko tādu iegādāties nebija iespējams izņemot InCar par astranomiskām summām). Rezultāts bija. Gandarījums arī.

Par vizuālām lietām, konkrēti par fotogrāfijām, ir tieši tas pats. Pats nemāku bet kritizēt uij, patīk.

Lūk, gadus 4 atpakaļ man uzdāvināju diezgan labu tam laikam Digitālo fotokameru. Kādu laiku patusējusi vienā grozā ar visiem pārējiem nevajadzīgajiem gadžetiem, kamera tomēr tika izvilkta, atrasts mācību materiāls un sākās teorijas apguve ar tulītēju praksi. Rezultāti bija. Automātiskais režīms tika aizmirsts kā šķira vismaz līdz 1.5 promilēm. Likās, ka vēl pāris foto, pāris teorijas un amats būs rokā, bet, akvai, kamerai piemetās gļuks, sekoja remonts, tad uzreiz pēc tam vēlviens (tas pats), tad vēl. kopumā jēbels ievilkās divu gadu garumā. Es tomēr nebiju profs un investēt EOSā vai kkamā tamlīdzīgā man negribējas + vēl šī nelāgā pieredze... . Piepildīšu ka man vēl joprojām ir tā pati kamera, kas ir 5Mpix 7x zoom, nu tāds amatieru nekomfortabls nieks, pie tam ko gandrīz 2 gadu garumā nespēja izdarīt autorizētajā servisā, to es pats izdarīju pa nedaudz vairāk kā divām stundām, tb salaboju viņu.

Vēl, es laikam tomēr dzīvoju mucā, jo tikai šodien uzgāju http://www.fotoblog.lv/, vietējo resursu ar tādu kā skolu. Lasu jau kādas divas stundas, pasakiet, ja nav vērts. interesanti. laikam tomēr vēl izmēģināšu roku fotogrāfēšanā, nav jau pašam jāzīmē + vajag tač kaukānebūt to dvēseli ar kultūru... nu tavo.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?