silko ([info]silko) rakstīja,
@ 2007-01-17 11:13:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Rīga - Maskava
Tā kā manu pēcpusbīdi savāca ļauni onkuļi, kas naktīs izskatās pēc, matricas nē, bet vot pēc parabolas gan, savāca ķipa priekš meintenensvorkiem, jā jā, bet patiesībā viņiem manu vienu no otrajām pusītēm vajag, lai instalētu tajā trešās paaudzes gravicapu, atgriezties 1995 ar kāpostu un iepirkt daudz daudz zemes pierīgā.

Lai nu kā, aizsēdējos es savā kontrolpunktā, ačohnījos, o bļin jau pusdeviņi, davai, ka tirkšķināšu uz māju pusi, un te nu parādījās varianti, tostarp tika apskatīts arī šads, pavisam nereāls kā Zilais mersedess ar 8XX numuru. Ok nedaudz pārdomas, daži zvani, www.rigassatiksme.lv uzieta no gūgļa, hmmm perspektīvas ja ne spožas tad pusatraktīvas gan. Taksis? nu nē parasti tie lētie ir piepīpēti a tie kas nav maksā dārgi līdz maniem apartamentiem, kas tomēr ir ārpus Rīgas. Labi bīnotbī[šī], braukšu, ka es ar autobusu. Šeit gan uzreiz jāpiebilst, ka nu neesu es pret sabiedrisko trasnportu, pareizāk man tramvaji simpatizē :))), pārvietojos dažkārt ar tiem, 3-4 pieturu robežās jo man te viņš blakus, kā uzticams suns, tekelē :))). Un tātad par autobusiem! no sabiedriskā autobusa kā tāda es izskāpu 90to gadu beigās ar domu tajā vairs ikdienišķu vajadzību vadīts nekāpt iekšā, ja kāds atcerās tad tas bija dzelteno ikarusu impērijas norieta periods. Bet manu pārsteigumu, iekāpjot mersedesā mani tāds patīkams šoks pārņēma: Vadītājs - konduktors neborzī par to ka papīru šamam iedod, autobuss tīrs (vismaz izskatās, varbūt arī jauns), pat bezmaksas avīzē saucās "5min"!, es reiz vasarā tādu, šķiet, pa 20 santīmiem nopirku no kāda zēna kamēr pie krustojuma stāvēju. Pogas (stop), kas strādā un netiek ignorētas, iekāpšanas un izkāpšanas ergonomika ir krietni uzlabojusies, mersedesa gaitas īpašības noteikti pārspēj līdz 90gadiem ražotu vieglo vidējās klases auto, nu un kā tad bez Haiteha? Nu tablo, kas rāda laiku vnk fantastisks! karoče viss ir civilizētāk!!! pat ļoti, nu izņemot, protams, dažus labus kadrus, kas pārvietojas acīmredzot regulāri, bet tādas ērtības nav pelnījuši, jo, ja tas alkāns ikarusā vēl izskatījās tam piederīgs, tad nu no mersedesa viņš krīt ārā :))


Man patika! vildūzatagain!


P.S mazam aprēķinam.
---------------------------
Laiks:
Hjūstona - mājas Mersis - 30 min, vieglais auto 20:30 20 min.
Izmaksas:
Mersis - 0.20x2 (dzirdēju būšot dārgāk :D) = 40 santīmi (lētāk nekā kad vēl no videnes braukāju, tad bija 28 liekas) auto ~ 2 ls x2
Stāvvieta dienā 1.5 ls (centrs), tie kam nav jāmaksā stāvvieta 1.5 droši var ieskaitīt tajos pašos maintenens izdevumos, ko neizdarīju es.

Autobuss 0.4ls 1h vai auto 5.50ls 40 minūtēs, jebšu 20 minūtes maksā aptuveni 5 lati :))))) reiz 20 dienas = 100lsx11 = 1100ls gadā.

tā kā visi tie, kas brauc ar sabiedrisko, pasmejaties par automobilistiem vai arī pamājiet viņiem ar vienmpadsmit 100ls banknotēm :D


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?