silko ([info]silko) rakstīja,
@ 2007-01-16 11:16:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Igijs

the Capital
Varbūt te ir gudri cilvēki.

Vot mani kā nespeciālistu nomoka jautājums:

Kuluāros runā par dažu, smagu nodokļu mazināšanu, kas attiecās uz samaksu patstāvīgiem un līgumdarbiniekiem, kā arī pašnodarbinātajiem. Šeit runa iet gan par IIN gan par soc nodokli ar domu padarīt šo valsti konkurētspējīgu pārējo EU valstu vidū, par piemēru bieži vien minot Īrijas 14% kopējo nodokļu slogu (nu to aisberga redzamo daļu masai), mazināt ēnu ekonomiku ( nu jā! Tas tā arī būtu, jo nevienam nav noslēpums, ka nu tagad bez 7-10% nekas vairs nenotiek).

No otras puses mums LV ir inflācijas radīto seku nu jau vairs ne jau draudi, bet konkrēti piemēri. Bieži vien inflācijā vaino milzīgo patēriņu, ko izraisa brīva nauda lielgabarīta ūdensgalvu makos, kas nākusi no godājamām kredītiestādēm, da vēl spekulatīvi, no nekustamās mantas uzaudzēts papīrisks, nelikvīds kapitāls ar ko manipulēt.

Bet vai gadījumā, ja tomēr samazinās nodokļus radīsies vēl vairāk kāposta, kas savukārt neizraisīs vēl lielāku inflāciju?

Par cik esu uzņēmējs ne ekonomists, kas ir divas dažādas lietas pēc sūtības un būtības, iespējams smagi kļūdos, piedodiet, ja tā.


BR :D



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kristiine
2007-01-16 12:00 (saite)
"Varbūt te ir gudri cilvēki. "
- "Varbūt arī nav!"

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]silko
2007-01-16 12:09 (saite)
Ceru, ka ir.
posts tāpat deletosies līdzko skaidrība nāks pār mani

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kristiine
2007-01-16 12:13 (saite)
un tā tu bieži?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?