ruled by secrecy [userpic]

note to myself

8. Februāris 2007 (15:11)
skan: S. Rachmaninov - Suite No.2, op.17

ja galaprodukts nepieciešams mazākā daudzumā, kā paredzēts receptē, samazinot vienas sastāvdaļas daudzumu uz pusi, vēlams atbilstoši samazināt arī pārējo sastāvdaļu apmērus.
es kā pilnīga nejēga virtuvē (tas gan nenozīmē, ka man būtu vienalga, ko ēst - gluži otrādi, pagatavot baudāmu ēdienu, manuprāt, ir liela māksla, tāpēc ar to labāk lai nodarbojas tie, kas to pieprot) šodien būros pa virtuvi un ar rezultātu esmu pat visnotaļ apmierināta. kaut arī manas necilās zirņu miltu pankūkas tāpat neviens nenovērtēs, jo samazināt garšvielu daudzumu atbilstoši miltiem man piemirsās, mana nelatviskā un asus ēdienus mīlošā gaume iebildumus neceļ. solis tuvāk pilnībai, kā smejies.

Comments

Posted by: Atmosfera ([info]atmosfera)
Posted at: 9. Februāris 2007, 14:41

mm, zirņu milti rullē!:)

Posted by: ruled by secrecy ([info]silentio)
Posted at: 9. Februāris 2007, 17:47
sēžam

aha.
nākamie plānā zirņu miltu cepumi un vēl miljons visādu labumu!

Posted by: Atmosfera ([info]atmosfera)
Posted at: 9. Februāris 2007, 18:10

dārzeņi mīklā arī ir ļooti laba lieta:)

Posted by: ruled by secrecy ([info]silentio)
Posted at: 9. Februāris 2007, 21:37
sēžam

nemaz nešaubos!
kā gatavo tos?

Posted by: Atmosfera ([info]atmosfera)
Posted at: 10. Februāris 2007, 00:48

ōh, runājam atskaņās:)
tur ir austrumu garšvielas iesaistītas, recepte šāda:
1/2 glāze zirņu miltu
1 glāze kviešu miltu
1 t.k. sāls
1 t.k. asafetīdas
1/2 t.k. maltu čili piparu
1 t.k. kurkumas
1 t.k. malta koriandra
1/2 t.k. cumin vai parasto ķimeņu
~450 ml aksta ūdens
tas mīklai:) un tad vēl kumosa lieluma gabaliņos sagriezti dārzeņi, es parasti ņemu puķķāpostus(šitos gan pirms tam der nedaudz pavārīt - ne galīgi gatavus, bet nu tā bišķīt), cukini, ķiršu tomātiņus un papriku(pirms šīs receptes man paprika kā tāda vispār īpaši negaršoja, toties tagad patīk:)
vēl eļļu vajadzēs - tajā vārīs
nu un tad tā - mīklas sastāvdaļas jauc kopā, izmaisa kunkuļus, ja tādi ieviešas, pēc tam atļauj mīklai kādas min10 pastāvēt, mērcē tajā dārzeņus un met eļļā. pati cepšana vispār tāda diezgan ķēpīga, tie dārzeņi pēc izķeksēšanas vēl jāliek k/kur notecēties, es parasti lieku viņus uz ar tīru dvielīti apklāta galda, jo savādāk sanāk baigi eļļaini..bet jāsaka - ir to vērts. garšīgi!

Posted by: ruled by secrecy ([info]silentio)
Posted at: 10. Februāris 2007, 14:53
sēžam

paldies! noteikti pamēģināšu :)

Posted by: Atmosfera ([info]atmosfera)
Posted at: 10. Februāris 2007, 16:00

es tagad vēl tā padomāju, ka vai tikai tur k/kas ar to ūdeni nebija riktīgi pēc proporcijām - vai tikai nevajadzēja mazāk viņu..nu, skaties pēc mīklas biezuma - jābūt apmēram kā priekš plānajām pankūkām:)
lai labi garšo!

Posted by: ruled by secrecy ([info]silentio)
Posted at: 10. Februāris 2007, 21:27
sēžam

nu tad tā. atčots.
ar eļļu ķēpāties man negribējās un eļļains ēdiens arī nepatīk, tāpēc atļāvos recepti patvaļīgi modificēt un vienkārši cept uz pannas sviestā. puķkāpostu žēl, ka nebija, tāpēc izlīdzējos ar burkāniem, papriku un kartupeļiem.
vēl man ienāca prātā, ka kruta būtu sataisīt rīsus ar kaut ko (piem. spinātiem, riekstiem vai sēnēm) un tad cept mīklā kā pīrāgus. kaut kas neticams - man sāk parādīties iedvesma kaut ko gatavot! :)

Posted by: Atmosfera ([info]atmosfera)
Posted at: 14. Februāris 2007, 17:09

mm, spināti un sēnes ir labī, rieksti gan man labāk patīk kā kas vnk graužams:)
eh, jauka jau tā kulinārija, man vismaz ļoti patīk, vienīgi laika tam pievērsties par maz. kā mājās, tā gulēt - bez variantiem.
un kā tad bija vnk uz pannas sviestā? mīkla klāt turējās un viss oki?(domāju varbūt pamēģināt, arī neesmu eļļes fane:)

Posted by: ruled by secrecy ([info]silentio)
Posted at: 15. Februāris 2007, 21:19
sēžam

a uz pannas ar sviestu nebija nekādu problēmu, eļļā jau nu diez vai vairs taisīšu :)