note to myself
skan: S. Rachmaninov - Suite No.2, op.17
ja galaprodukts nepieciešams mazākā daudzumā, kā paredzēts receptē, samazinot vienas sastāvdaļas daudzumu uz pusi, vēlams atbilstoši samazināt arī pārējo sastāvdaļu apmērus.
es kā pilnīga nejēga virtuvē (tas gan nenozīmē, ka man būtu vienalga, ko ēst - gluži otrādi, pagatavot baudāmu ēdienu, manuprāt, ir liela māksla, tāpēc ar to labāk lai nodarbojas tie, kas to pieprot) šodien būros pa virtuvi un ar rezultātu esmu pat visnotaļ apmierināta. kaut arī manas necilās zirņu miltu pankūkas tāpat neviens nenovērtēs, jo samazināt garšvielu daudzumu atbilstoši miltiem man piemirsās, mana nelatviskā un asus ēdienus mīlošā gaume iebildumus neceļ. solis tuvāk pilnībai, kā smejies.
nu tad tā. atčots.
ar eļļu ķēpāties man negribējās un eļļains ēdiens arī nepatīk, tāpēc atļāvos recepti patvaļīgi modificēt un vienkārši cept uz pannas sviestā. puķkāpostu žēl, ka nebija, tāpēc izlīdzējos ar burkāniem, papriku un kartupeļiem.
vēl man ienāca prātā, ka kruta būtu sataisīt rīsus ar kaut ko (piem. spinātiem, riekstiem vai sēnēm) un tad cept mīklā kā pīrāgus. kaut kas neticams - man sāk parādīties iedvesma kaut ko gatavot! :)