Šodien uzgatavoju Tarte tatin jeb apgriezto ābolkūku pēc šīs receptes:
http://cetrassezonas.lv/lv/receptes/tart
es/recipe.php?id=23401
Sāku karameli gatavot no kkāda poļu cukura, kurš vnk nekusa. Sāka palikt brūns, bet joprojām saglabāja kristālisku struktūru. Izmetu un taisīju vēlreiz no maximas cukura. Šis izkusa, bet ar sviestu kopā nesajaucās, noslāņojās. Nodomāju kas būs būs un gatavoju tālāk, ieliku krāsnī. Rezultāts - garšīgs, bet ļoooti salds, kaut arī izmantoju antonovkas skābos ābolus. Otrādi apgriezt glīti gan nesanāca, viena maliņa nolūza nost (izmantoju tainstūrveida stikla veidni, kurā ieklāju cepamo papīru). Otreiz liekas, ka vairs netaisīšu.
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: